Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat, myslíte, že je moc, když nechám spát 3m mimnko i 7 až 8 hodin v kuse v noci bez jídla? Malá je na UM. V noci jí nabídnu flašku po 4 hodinách a vypije ji. Ale zaspala jsem a zjistila, že když nenabídnu, vydrží i dýl. Ve dne vyžaduje max po 4 hodinách. Nevím, jestli na 3m miminko není třeba i 8 hodin bez jídla příliš dlouho?
Záleží jak přibírá, pokud dobře, tak není potřeba budit. Spočítej si i orientačně kolik ti vypije celkem za 24 hodin, mělo by to být 150 ml/1 kg váhy - ale je topřibližně, některé děti pijí víc některé míň. Užívej si spánku ![]()
já myslím, že pokud prospívá tak bych ji nechala spinkat, ve třech měsících to není tak neobvyklé. Dcera (na UM) spinkala ve třech měsících od 23 do 6-7 ranní. Jak kdy. No a teď můj 8 týdenní syn (taky bohužel na UM) to táhne od půlnoci do 7. Ale předpokládám, že je to mezi takto miminky vyjímka. ptala jsem se doktora jestli ho mám budit, ale říkal že prospívá víc než dobře, tak ho mám nechat ať si to reguluje sám. Přes den pije po 4 hodinách a v noci vlastně jedno jídlo vynechá ( ťuk ťuk musím zaklepat - je fakt hroozně hodnej.
Ahoj, pokud malá přibývá, nech ji, ať si řekne sama
7 - 8 hod bez jídla je v pohodě
Užívej si klidné noci ![]()
Pokud prospívá tak bych ji nechala. Mě malá spí od 2 měsíců tak od 20 - 5 rána někdy 6. A to jen kojím
Říká se, že UM víc zasytí, tak bych to neřešila. Až bude mít hlad nebo žízeň, tak si řekne. Když byly ty horka, tak se malá budila dřív, měla žízeň. Takže bych se toho nebála.
Jak napsala Fragola užívej si klidné noci. Jsou maminky, které stávají co 1 - 2 hodiny celou noc.
My máme 3,5 měsíce a už tak od 2 měsíců spí v noci 9 hodin. Přibírá pěkně, takže ho nechávám a já se krásně vyspím
Kdyby měl hlad, řekl by si ![]()
O to přibývání se nebojím. Teď tedy i s nočním krmením vypije cca 700 až 750 ml denně. Krmíme 6×. Od narození přibývá 250 až 300g každý týden. Ten přírůstek vypadá šíleně, ale ona dohání, že měla jen 1960g a vůbec není tlustá. Teď má 5 kg, což je na tří měsíční miminko akorát, protože na prví hexu má být ve 3 měsících alespoň 5 kilo. Tak možná by to bylo dobře, jí ten přírůstek váhy teď trochu zarazit ubráním nočního mlíčka, když už ostatní miminka dohnala, abych ji zbytečně nevykrmila. A kdyby jí to chybělo, tak nemám strach, že by se mi přes den neozvala. Když má hlad, tak si ještě jednu odměrku vyžádá dostatečně hlasitě;)
Ahoj, náš malý je také na UM a už od 1 měsíce spí cca 9h v kuse. Usíná kolem 20:30 a na další jídlo se budí kolem 5h. To je jedna z výhod UM, tak si ji užívej a v klidu se vyspi, dokud to jde ![]()