Novorozenec a návštěvy

6453
26.7.10 18:03

Novorozenec a návštěvy

Ahoj
brzy (doufám:-)) porodím moje první dítě a už se dost množí v rodině a mezi kamarády otázky kde budu rodit, kdy můžou přijít apod..zatím jsem nějak vybruslila a nedala jednoznačnou odpověď, ale nějak řešit to musím.
Vůbec nemám tušení od kdy smí cizí lidi na návštěvu k čerstvě narozenému miminku.
Nejde mi ani tak o sebe-no tak mě uvidí orvanou jako borůvčí, to je mi jedno, ale hlavně aby to nevadilo dítěti - kvůli infekci? klidu?
zase nechci první vnouče schovávat pomalu do puberty :lol:
Asi budu hysterická matka, vidím scénáře různých infekčních chorob o kterých dotyčný nositel ještě neví apod…
Od kdy jste pustili návštěvy k miminku?
A od kdy jste vzali miminko na výlet někam mezi cizí lidi?
díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
26.7.10 18:12

Ahoj, tak u nás byli rodiče cca za týden po propuštění z porodnice, tchán až někdy kolem 3.-4. týdne… Počítám s tím, že obojí mají rozum a nešli by k nám s tím, že jim něco je 8-) O infekčních chorobách, o kterých člověk ještě nevím, nepřemýšlej, to bys k mimču nemohla pustit nikoho :wink:
Třeba do obchodu jsem si s mimčem troufla relativně brzo, protože něco jíst musíme a poslat nakupovat manžela je pěkná, leč pro mě nepraktická možnost :wink: Přeju rychlý porod a zdravé miminko :-D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
26.7.10 18:14

No, u nas (US) se to tak neproziva a neni vubec vyjimecne videt tydenni miminko v nakupnim centru ci potravinach, v parku, na plazi atd. Myslim, ze tu neni zvysena umrtnost novorozencu v dusledku ruznych chorob a infekci. Ditko ma hodne protilatek z placenty a ty vydrzi 3 - 6 mesicu, navic u imunitu nejak vybudovat musi. Ve sklenikovych podminkach asi tezko :) . Nicmene spis ber ohled na sebe. Ver, ze navstevy 5 dni po porodu, nebudes chtit, aspon ne na takove formalni bazi a aby u Tebe vysedavaly 2 h a Ty kolem nich jeste skakala. Budes rada, kdyz mimco zadrima a Ty budes mit moznost s nim. Pokud prijde navsteva, ktera si na zadne obstrukce nepotrpi a prinesou s sebou jeste treba sekanou k veceri pro Vasi rodinu, tak ti jsou rozhodne vitani :) . Jinak samozrejme pokud je nekdo nejak chorobny, tak snad bude mit soudnost a nebude onuchavat cerstve mimi. Se zbytkem bych si moc hlavu nelamala… Linda

Příspěvek upraven 26.07.10 v 18:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
26.7.10 18:15

Pustila jsem je k dětem prakticky od narození, jen do porodnice ne, tam výhradně nejbližší rodinu.

Tohle jsem nějak moc neřešila :wink: Jako nevzala jsem je první dva tři týdny do obchoďáků, ale že bych odmítala návštěvy, to určitě ne. A také bych k nim nepouštěla lidi, o kterých vím, že se vrátili z exotických zemí, ale takové jsem zrovna v tu dobu stejně v okruhu známých neměla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
26.7.10 18:18

Já povolila návštěvy hned. Ale já jsem v tomto krkavčí matka. Jsem zastánce bakteriálního otužování od narození. :wink: Podle mého názoru je nejrizikovější pro novorozence z hlediska infekce pobyt v nemocnici. Personál může bý nosičem různých ne
bezpečných kmenů bakterií, které jsou rezistentní na antibiotika. Běžná populace je mnohem bezpečnější.

• Citovat
  • Upravit
14721
26.7.10 18:22
fragola píše:
Ahoj, tak u nás byli rodiče cca za týden po propuštění z porodnice, tchán až někdy kolem 3.-4. týdne… Počítám s tím, že obojí mají rozum a nešli by k nám s tím, že jim něco je 8-) O infekčních chorobách, o kterých člověk ještě nevím, nepřemýšlej, to bys k mimču nemohla pustit nikoho :wink:
Třeba do obchodu jsem si s mimčem troufla relativně brzo, protože něco jíst musíme a poslat nakupovat manžela je pěkná, leč pro mě nepraktická možnost :wink: Přeju rychlý porod a zdravé miminko :-D :kytka:

Taky tak nějak. Ale chlap je zvyklý nakupovat, takže do obchodu jsem šla až po šestinedělí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
26.7.10 18:28

Pokud muzu poradit, ja byla pitoma a navstevy byly od 3h po porodu. Takze to nedoporucuju. Sice jsem po porodu mohla sedet, ale sedet na siti na zidli nebylo zas az takove terno, takze jsem v prubehu navstev posedavala, postavala, celkove nic moc pocit, fotilo se, blesk cvakal, sestinedeli jsem se snazila ignorovat… Az budu rodit znovu, tak maji vsichni smulu. Zkratka ja budu s miminkem, vysestinedelim se do syta a mimino uvidej vsichni krom manzela, syna a detske dr az po sestinedeli. Jak je miminko roztomiloucky a krasnoucky muzou obdivovat z fotek. Zadne nakupy, prochazka tak kolem baraku. Nikoho nezvi, maximalne, ze by ti po cca 14 dnech prinesl jidlo, uklidil koupelnu a zase vypadnul. Neni to sobectvi, pokud chce nekdo nynat malicke miminko, tak at si ho zplodi sam, prarodice si to uz odzili se svymi detmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
glen25
26.7.10 18:59

Tak ja jsem navstevu obou prarodicu prave vyresila navstevou v porodnici (prave abych pak mela doma klid). Od 4 tydnu jsme postupne vyrazeli s kocarem za kamarady - vzdycky ale na chvilku (stejne nejde na moc dlouho kvuli kojeni). Nasi prijeli behem 6-nedeli 2×, vzdycky s jidlem:-)
Ted mame 2 mesice a jeste jsem poradne nakupovat nebyla (2× a schvalne v nejmene popularni dobu) a jeste spoustu znamych mimino nevidelo.
Sestinedeli byl fakt zahul, takze odpovidej vyhybave dal - nevis, jak budes zrasovana po porodu a jaky zlaticko se ti narodi (to moje pres den skoro nespi). Kdyz ale bude vse v pohode, tak muzes zvat mnohem driv.

• Citovat
  • Upravit
27305
26.7.10 19:05

Já do porodnice nepustila nikoho, jen manžela. Obojí rodiče přijeli 10 dnů po porodu, jedni v sobotu a druzí v neděli :-)
Jiné návštěvy ani nějak nebyly, bydlíme hodně z ruky.

Jo a v obchodě jsem s malým byla poprvé včera :-D Jinak nakupuje přes týden manžel a děláme pak větší víkendové nákupy, kdy manžel jde na prochajdu a já nakupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
26.7.10 19:20

V porodnici byl jen manžel se straším synkem. A potom brácha se svou slečnou. Ostatní jsou nejsou z Prahy a měli by to sem z „ruky“.
Naši viděli malého když mu byl týden, a tchýně ho neviděla zatím vůbec.

S Jakubem jsme poprvé cestovali když měl cca 2M,a jelikož vím, co Daníka „čeká“ za péči od tchýně, tak tam ani nespěchám.

Na „vycházky“ s kočárkem, jen tak kolem baráku už chodíme. Nakupovat musíme taky. Tatínek koupí vždycky půlku věcí (a to má i seznam) nebo místo kostky másla (potřeba na vaření) tak koupí ve vaničce margarín…

A jinak kamarádi - tak já jsem ještě nikde s malým nebyla, ale zvu k nám. Ale jen když se to hodí. Nějak mi nevadí kojit před „známími“ to jsem větší „ostych“ měla poprvé na „veřejnosti“ - na dětském hřišti, kde jsme byli se starším synkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
26.7.10 19:21

díky za názory
Já právě jsem zatím řekla, že kdo přijede k nám domu tak jedině s jídlem :lol: a připraveným kýblem a mopem :lol:
do porodnice jen nejbližší rodina - bráška, máma, táta, babička…(a ti se pak nabídli na to jídlo a kýbl :lol: )
Já si myslím, že budu vyvalená jako Goro před Tokiem takže budu dost ráda za klid. Na nějaké ňuňání jsem ani nemyslela-se obávám, že miminko nepůjčím, jen dívat.
Já taky nikam nelezla když bylo někde miminko a čekala jsem až budu pozvaná, jsem zvědavá, jestli to tak bude i u nás, asi se nic nestane když nějaká návštěva přijde, ale alespoň ty 4týdny bych ráda udržela nějak v normě…jenže všichni jsou fakt strašně natěšení,tety co jsem je neviděla roky, máma si bere dovolenou…fakt panika a já mám strach, že budu černá ovce rodiny - zase :lol:
ale sakra budu máma a nebudu dělat něco z čeho nemám dobrý pocit co se péče o moje dítě týče…TAK:-))

na nákupy a mezi moc lidí se nechystám - halt budeme muset přežít nákupy tatínka :roll: :lol: spíš se těším na výlet do přírody, procházky atd, to bych tak od těch 4neděl mohla?

Příspěvek upraven 26.07.10 v 19:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
26.7.10 19:23

tak já v tomhle byla taky tak nějak ani ne hysterická ale zásadová. V porodnici byla tchýně se švárou asi 3. dne (dřív jsem malou u sebe neměla) ale byli jen na chvilku. A domů jsem je pustila až jsem se na to cítila což bylo asi po týdnu co jsme byli doma. Fakt jsem se na to necítila - depka, problémy s kojením a manžel to vše bravurně korigoval.

cizí návštěvy jsem absolvovala až po šestinedělí, někdo to tak neřeší ale já si říkala proč to zbytečně uspěchat. :wink:

Do obchodu jezdil manžel, je zvyklý takže v tom problém nebyl, navíc bylo léto takže vedro vs. klimatizace jsem si nechala ujít. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
26.7.10 19:23

Ahojky, malého viděli rodiče od obou cca do týdne po narození, rodina a známí když byl malému měsíc pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
26.7.10 19:30

M2 v porodnici tvrdili, když nás pouštěli domů, že mimčo je v šestinedělí paradoxně nejvíc odolné vůči nákazám a podobně. Příroda prý to tak zařídila. Nevím co je na tom pravdy.
Já jsem měla těžký porod, tak mě ani nenapadlo někoho si zvát v den porodu na návštěvu, jen přítel mi přivezl balení vod a nějaké ostatní potřeby, no a i tak jsem se ostýchala si pro to jít na chodbu. Fakt jsem sotva šla.
Co mě ale dorazilo, byla neohlášená návštěva druhý den. Přišly dvě známé z práce, vytlemený od ucha k uchu a s plyšovým medvědem :zed: :zed: :zed:. Tak jsem to tam odstála pomalu v mdlobách a za asi 15 minut prchla. To fakt nemám ráda, když se někdo ani nezeptá. Nevim, co si představovaly.
Ale jak se mi udělalo líp, tak 4. den už přijela moje rodina a pak ještě kamarádky. Už jsem měla dlouhou chvíli, mimčo mělo žloutenku, pořád spalo a kolegyni z pokoje už propustili.

No a doma pak, jsem byla ráda, za každou návštěvu. Byla jsem zvyklá hodně chodit do společnosti a to se jaksi příchodem mimina úplně překopalo. Potřebovala jsem s někým mluvit, kolikrát jsem měla pocit, že mi asi hrábne. Ale je zvláštní, že potom už se moc návštěv nehrnulo :nevim:. Jen táta a dobrá kamarádka. Asi už jsem coby mimozemšťan v šestinedělí nebyla dost zajímavá.

Rozhodně záleží, jak ty se rozhodneš. Zda chceš klid, nebo třeba návštěvu a možnost vypomoci doma,nechat pochovat miminko, trochu si odpočinout… Ze zdravotního hlediska prý jde spíš o matku. Je unavená po porodu, oslabená. No a samozřejmě nikoho s bacily nepouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
26.7.10 19:32

Tak mimčo viděl první samozřejmě taťka u porodu, další byl pan fotograf, co nás přišel vyblejsknout do novin asi pět hodin po porodu, ještě ten den došel brácha a máma s kolegyní a druhý den další členové rodiny (kromě dědy a babi, kteří měli rýmu a byli natolik zodpovědní, že počkali, až dojdeme domů). Za návštěvy jsem byla vděčná, sice vždycky jen mrkli, donesli potřebné věci a zase šli… Spolubydlící ale měla na pokoji druhý den porodu návštěvu od rána od osmi do večera do šesti - nepřetržitě - a to mě dost obtěžovalo a unavovalo. Taky kojení mi jako prvorodičce nebylo příjemné. Spolubydlící si taky vysloužila poměrně ostré napomenutí od personálu nemocnice. Horší než návštěvy byly hygienické návyky mé spolubydlící na pokoji - výsledkem byl poměrně velký zánět očí mé dcery a velké opruzeniny po celém těle, kvůli kterým nás chtěli nechat v porodnici déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí