Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky potřebovala bych poradit se suchou kůžičkou u miminek.Malá má suchou kůžičku na obličeji a na dekoltu používám na promazávání aviril,který sice pomůže,ale tak za hoďku to má znova.Nemá s tím některá zkušennost?
Nám pomohla glycerinová mast (malej měl ložiska zarudlé suché kůže na zádech, ručičkách), předepsala nám ji doktorka, je to jen na předpis a v lékárně ji teprve udělají. Mazala jsem ráno a večer, ale i tak trvalo tak měsíc, než se toho zcela zbavil.
Jinak teď má prcek suchou a zarudlou kůži pod kolínkama a na to nám dala antibiotickou mast, která vůbec nepomohla, ale začala jsem mu to teď 3× denně omývat vodou a pak namažu obyčejným Infadolanem a zdá se, že se to pomalu lepší.
Doporucuju Excipial U lipolotio,sezenes v lekarnach.Je vhodny i pro atopiky a kuze je krasna.Emca mela uplne suchy supinky.Ted uz staci mazat po kazdym koupani.Komercni kosmetiku z drogerii bych nepouzivala.
Nám paní doktorka psala také Excipial . Pak ještě pomáhaly koupele v Balneum. ( Obojí vyjde na recept mnohem levněji).
Jejda, tak teď si nejsem úplně jistá. Vždycky jsem kromě poplatku něco doplácela, ale proč by mi ho doktorka nabízela na recept, kdyby se to nevyplatilo??
Co se týče toho Balneum, tak na to jsem myslím nedoplácela nic, jen 30 Kč. Ve skutečnosti je dost drahé. Tak teď mi ten Excipial vrtá hlavou a omlouvám se, pokud to tak není.
Dobře tak já vyzkouším ten Excipial,protože malá má taky takový šupinky…Děkuju moc ![]()
I my používáme Excipial a okamžitě zabral i na suchá místa a šupinky na hlavičce. Dopláceli jsme na recept 36 kč, včetně poplatku ![]()
Já doporučuju Cutilan - je bez receptu asi za 50,–Nám to pomáhá moc, máme extra citlivou kůži!
Tak se přidávám s výbornýma zkušenostma s Excipialem, malá měla taky úplně šupinkovatou kůži!
A je i volně prodejný.
Taky nám pomáhala A-derma, pro atopiky a čistá kosmetická vazelina.
My mažeme olivovým olejem z lékarny, na hodně suchá místa bepanthen mast a v poho
Jezis,tak ze bych kecala ja?
Ja myslim,ze ne ![]()
Ted me napada,mi ten Excipial mazem asi pul roku v kuse,muze se to,nemuze to uskodit,snad ne,ze?
Ja ho pouzivam i pro sebe,konecne nemam suchy nohy ![]()
Ahojky, taky jsme měli ten problém a sestra od dr. nám doporučila normální modrou indulonu … mažeme každý den a malý je heboučký bez šupinek suché kůže ![]()