Novorozenec a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
26.7.10 19:43

Rodiče se nahlásili 2. den po příjezdu z porodnice, taťka celkem OK, sice furt řešil jak mi je (jsem měla chuť mu říct, že jak mi asi může být s kozama na prasknutí a zaštopovaným zadkem), ale zdrželi se jen chvíli (na kafe) a šli, mamka se zdržela déle a zřejmě čekala nějaké „zapíjení“ vnoučátka, no měla smůlu (ani nevím, jak to skončilo, byla jsem unavená a v 7 jsem šla i s malou do ložnice spát).
Přítelovi rodiče bydlí v patře nad náma, tak ti nakoukli každý den (a často zvali na obídek, díky=)) a občas se stavila třeba kolegyně od tchyňky z práce, ale jen mrkli, pochválili a šli, to bylo v pohodě. Majda hodně spala, tak po těch prvních dvou týdnech nejhorších už to bylo jedno, kdo nebyl nemocný, klidně na to kafe mohl přijít…

Ven na procházku jsem chodila asi od 3.dne doma, tam byl spíš limit můj, moc daleko jsem nejdřív nedošla :-?

Takže mlž, uvidíš jak ti bude, a nacvičuj asertivní odmítací fráze :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
26.7.10 20:12

Já jsem všechny pozvala do porodky, každého na jiný den a jen na chvíli. Ale s tou maminkou ti řeknu tak, moje máma si kvůli mě vzala taky dovču a byla jsem vděčná, například mi malou pohlídala když jsem musela poprvé po porodu na velkou :zed: nebo mi uvařila a uklidila a ja jsem spala a jelikož jsem z porodky byla šileně uvanená, tak třeba v noci mi malou přišla přebalit a podat na kojení. Takže zase tak. Jinak jsem přikázala že dříve jak 14dní z nemocnice nemá nikdo volat. PO známých jsem poslala fotky a tím to haslo. Malá má rok a některé takzváne kamarádky co mě odsoudily za těhu ve 20 letech chcou už rok malou vidět, nestojím o takové přátele takže pořád říkám NE. Přeju pohodový porod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
26.7.10 20:24

Tak jak u nás,první přišla moje mami do porodnice,odpol tchánojc a pak ségra…Kamarádi dělají v nemocnici takže se tam prostřídali :mrgreen:

Domů přijeli na kukačku tchání cca po týdnu od propuštění a mamina taky nějak tak.manža měl týden dovču,chodil nakupovat,s malým na procházky-já dospávala,se psem…

kamarádi dorazili na návštěvu cca měsíc po porodu,oni než se domluvili aby dorazili hromadně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
26.7.10 20:28

Hned, už v porodnici. V restauraci jsme byli snad ten první týden, nikdy žádnej problém. Kamarádka se 4 dětma teď s tím posledním šli z porodnice rovnou do školky, školy a na kroužky pro starší děti. Jak by to taky jinak dělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21941
26.7.10 20:29

Ja s navstevami nemela problem,vsichni prisli uz do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14124
26.7.10 20:46

Já byla za kamarádkou dva dny po porodu, malého jsem dostala i do náruče :-)
Každopádně bude záležet na tom, jak se budeš cítit a pokud návštěvy odmítneš, měli by to ti odmítnutí respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.7.10 20:49

Za námi přišli už do porodnice druhý den. Ale jen rodiče a sourozenci.
Pak doma mi to nevadilo, když někdo chodil. Prvních čtrnáct dní jsem tam měla mamku, tak to šéfovala ona a já se starala o malého, druhých čtrnáct dní měl dovču manžel. Ovšem ten by si nejradši sezval všechny kamarády, tak to jsem zatrhla. A ti neomalenci chtěli chodit v debilní dobu kolem koupání nebo spinkání (večer, paka :zed: ), tak jsem to korigovala. Když se chtěli podívat, určila jsem hodinu a dobu návštěvy, nenechala jsem se rušit. Manžel si sice myslel, že to přeháním, ale to jsem neřešila, je to moje věc, já jsem rodila, já byla zašitá, prsa nalitý, tak co bych si neporoučela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ploxi
26.7.10 20:56

Ahojky holky, jak o tady čtu, tak su asi divná…mně návštěvy v porodnici dost vadily, byla jsem hooodne unavená, kojo nešlo a když jsem si chtěla konečně lehnout na chvilku, přišla návštěva :pocitac: Manželovy rodiče přišli druhý den, já ještě nemohla ani pořádně vstát z postele, no musela jsem se dobelhat s malym na chodbu. Pak chodila manželova mamka denně, neměla jsem odvahu říct, ať nechodí, vím, že to nemyslela zle, ale mně to fakt vadilo. Moje máma přijela se sestrou z daleka na otočku, jo, to jsem měla radost :-) Ale nejhorší bylo, když sme se vrátili z porodky a manželova mamka se nabídla, že by přijela na první koupání, takže já místo abych odpočívala, vařila jsem kafe a pak dělala večeři :-( Hodně mi to vadilo, ale člověk mlčí…za to teď přijede za malým max. 1× týdně na 2 hodiny, dnes by tedy mohla jezdit častěji, teď bych to potřebovala víc, ale to jsem odbočila…2 kamarádky jsem odmítla, když jsem byla v porodnici…ani mi tak nešlo o to, že by mimčo něco chytlo, ale o ten klid, co jsem chtěla mět !!!

• Citovat
  • Upravit
17042
26.7.10 21:07

Ploxi tak to je blbý, že sis po porodu nemohla odpočinout. Ale podle mě je to o té asertivitě. Já když jsem nechtěla, aby nás někdo rušil, tak jsem buď řekla narovinu a nebo ignorovala, protože jsme měli problém s přisátím při kojení, takže když se kluk přisál, už jsem ani neřešila telefon, zvonek, nic.
Někdy jsem byla i nepříjemná, ale všichni to chápali, protože jsem byla v šestinedělí a ještě se horem dolem omlouvali.
Asi mám štěstí na chápavé okolí. A až na jednu výjimku v porodnici, byly všechny návštěvy mnou zvané a předem dohodnuté, i čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ploxi
26.7.10 21:10
Bayuska píše:
Ploxi tak to je blbý, že sis po porodu nemohla odpočinout. Ale podle mě je to o té asertivitě. Já když jsem nechtěla, aby nás někdo rušil, tak jsem buď řekla narovinu a nebo ignorovala, protože jsme měli problém s přisátím při kojení, takže když se kluk přisál, už jsem ani neřešila telefon, zvonek, nic.
Někdy jsem byla i nepříjemná, ale všichni to chápali, protože jsem byla v šestinedělí a ještě se horem dolem omlouvali.
Asi mám štěstí na chápavé okolí. A až na jednu výjimku v porodnici, byly všechny návštěvy mnou zvané a předem dohodnuté, i čas.

Ano, je to o asertivitě, ale ta jaksi nejde uplatňovat u tchánovců…ale příště si to zařídím úplně jinak !!!!!

• Citovat
  • Upravit
5173
26.7.10 21:19

TAK MĚ TO ČEKÁ UŽ KAŽDÝM DNEM :wink: A ROZHONĚ PRVNÍ DENPO PORODU NIKOHO V PORODNICI NECHCI KROM PŘÍTELE,DRUHEJ DEN AŤ PŘIJEDOU NAŠI,TCHÁNOVCI A MOŽNÁ BRÁCHOVÉ, DALŠÍ DEN DOUFÁM ŽE JEN PŘÍTEL A DALŠÍ DEN DOUFÁM,ŽE PŮJDU DOMŮ… ŠESTINEDĚLÍ-PRVNÍCH 14 DNÍ VŮBEC NIKDO ANI TCHÝNĚ ANI MOJE MATKA,BUDE SE MNOU DOMA PŘÍTEL,NESTOJÍM O TO ABY MI TU ŮEZLA TCHÝNĚ NEBO MATKA A UKLÍZELI MI TAK JAK BY TO BYLO LEPŠÍ :roll: TO AŤ SI JSOU DOMA…pO 14 DNECH UVIDÍM JAK SE BUDEM CÍTIT A KDYŽ DOBŘE TAK AŤ NÁVŠTĚVY PŘÍJDOU,ALE V MNŮJ URČENÝ ČAS A NA TAK DLOUHO JAK URČÍM JÁ.TO ZNAMENÁ,ŽE JIMKLIDNĚ ŘEKNU AŤ PO PŮL HOĎCE JDOU … UŽ TEĎ O TOM INFORMUJU VŠECHNY,TCHÝNĚ A MATINKA TO ŠPATNĚ NESLY JAKO,ŽE TADY BUDOU,ALE SNAD UŽ POCHOPILY,ŽE TADY VE 4 ČUMĚT NA MALÝHO AŽ ZABREČÍ A NEBO,ŽE KAŽDEJ MÁ JINÝ NÁZORY CO A JAK SE DĚLÁ A ŽE JÁ SI TEDA NENECHÁM KECAT DO NIČEHO A ŽE STAČÍ KDYŽ TU SE MNOU BUDE MUŽ… A HLAVNĚ VŠEUDE PÍŠOU AŤ JE NEDĚLKA V POHODĚ A JÁ NEJSEM V POHODĚ KDYŽ MI JÍNÁ ŽENSKÁ LEZE DO DOMÁCNOSTI :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14124
26.7.10 21:30

Ploxi: A to chodila každý den aniž by se ohlásila? 8-o To bych si nikdy nedovolila. Já se právě kamarádky ptala, zda bude přijímat návštěvy, pokud by nepřijímala, ani bych nepsala dotazovou smsku, zda můžu přijít.
Je mi jasné, že ne každá žena má po porodu chuť na návštěvy a ještě na procesí návštěv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
26.7.10 21:54

Ahojky,
ja jsem zrovna 12 dni po porodu,takze se me to tyka :wink: .A po zkusenosti z prvniho sestinedeli jsem uz dopredu hlasila,ze hlavne nechci cizi domu moc brzo.

Po prvnim porodu jsem mela prvni navsetvu hned ten den,co jsem dosla z porodnice(nepocitam navstevu prarodicu v porodnici),pak uz to jelo(a manzel na sluzebce v cizine hned po porodu)..teticky z desateho kolene :twisted: ..a zadne jen kafe,ale obsluha,chlebicky,zakusky…byla jsem z toho docela vyrizena a to i psychicky(fyzicky taktez,protoze jsem v tehu notnou cast prolezela na riziku)..
Ted po druhem jsem zatim mela navstevu v porodnici-tchanovci hned ten den,mamka..a doma zatim jen jednu navstevu svagrovcu,kteri to nejak nepochopili.Zitra me ceka navsteva me babicky,ale zatim se to dari drzet v mezich normy.Ale stejne,ac jsem hlasila predem,at si vsichni pockaji dyl,kdyz se nekdo zacne domahat,nejsem schopna odmitat :oops:
No uz to bude 14dnu od porodu,tak uz se to celkem da,i kdyz mi nevyslo me prani,aby tentokrat mohl byt manzel aspon par dnu po porodu doma..

Jinak myslim,ze miminku ty cizi lidi nijak zvlast nevadi-dle me je dobre chraneno,to spis te mamince sestinedelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
26.7.10 22:00
Mišmiš píše:
na nákupy a mezi moc lidí se nechystám - halt budeme muset přežít nákupy tatínka :roll: :lol: spíš se těším na výlet do přírody, procházky atd, to bych tak od těch 4neděl mohla?

Jestli dobře čtu metřík, tak budeš mít mimi v srpnu. To bych se procházek vůbec nebála. Jakmile budeš schopná byť pomalé chůze, miminko nebude mít zrovna rýmu a bude teplo - šup ven. I kdyby to mělo být jenom kolem baráku s posezením na lavičce. Věř mi, že ti nic tak nevylepší náladu, jako když vypadneš na vzduch.
Navíc miminko v kočárku většinou:

• neřve
  • nechce chovat
  • na chvíli zapomene že má hlad (nakrmit před procházkou :wink: )
  • dá se snadno předat doprovázejícímu tatínkovi, kamarádce a pod.

Samé pozitiva. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
26.7.10 22:02

Ježíš, no tak to mě překvapuje odrzlé příbuzenstvo a návštěvy 8-o
Jako abych jim připravila chlebíčky, a obsluhovala je to fakt ne. To snad by měli nosit oni sladkosti a dárky ne :wink: ? Já to tak měla. Udělala jsem jim kafe a maximálně rozdělala darovanou bonbonieru. Ani bych se nesnažila se přetrhnout. Myslím, že když proneseš, že jsi unavená a bolavá, že to mluví za sebe. Chytrému napověz, hloupého kopni. Měli by se dovtípit ne?

Ad procházky - to můžeš prakticky hned,pokud nebudou extra velká vedra. Doma by ses za měsíc asi zbláznila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí