Novorozenec a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2649
26.7.10 22:40

V porodnici pouze nejbližší rodina a nejlepší kamarádky. Doma moji rodiče a tchánovci - obojí přijeli s jídlem navařeným cca na týden …
Ostatní přátelé až po šestinedělí, nakupovat jsem taky nechodila - pouze manžel nebo maličké obchůdky, kde může kočárek zůstat venku a já v dosahu. Staršího syna v šestinedělí vyzvedával ze školky manžel.
Ve velkém obchoďáku jsme byli poprvé, když měl syn cca 7 měsíců.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.7.10 22:46

Nečetla jsem vše..

Já návštěvy nesnáší a snažila jsem se tvářit , že neexistujeme.
Když napsala kamarádka sms, že by chtěla příjít, normálně jsem nevychovaně neodepsala, protože mě příjde nevychované se sám zvát na návštěvy navíc k novorozenci..

Sama pochopíš, že ti nepůjde ani tak o bakterie a viry, jako o tvé nervy na pochodu.. Budeš chtít klid, klid, klid..a ve volných chvilkách se sprchovat a najíst..
Přeji klidný porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.7.10 23:04

uvidíš po porodu, jak se budeš cítit, jaký bude porod, hormony tě hodně ovlivní, ..
ale hodně mých předsevzetí vzalo za své :mrgreen:

ale v porodnici byla jen rodina, hned druhý den, ale já chtěla. pak od 2 týdnů sporadicky návštěvy u nás doma (byla zima,, a navíc, do těch 2 týdnů jsme se nějak stabilizovali doma a zvládli i hospitalizaci kvůli žloutence..). rodinné návštěvy byly častější, s tchánovcema bydlíme v domě, naši taky přijeli.. ve 4 týdnech prvně „mezi lidi“ (NC, fakt jsem potřebovala nakoupit dárky na vánoce..).

chovat jsem dovolila vždycky, naopak, sama jsem nabízela.. (ale je to o pocitu..)

ve 2.5 měsících jsme byli na horách, s tchánama, tatínek (manžel) mě vyhnal na běžky a jeho rodiče hlídali Vojtu. a já se jen modlila, aby neměl hladíka..

taky jsem toho názoru, že nejhorší prostředí jsou nemocnice, odolné kmeny všeho možného.. bohižel, já to mám doma, páč manžel je dr., takže je to prašť jak uhoď.. no ale Vojta má ev. imunitu jedinečnou, zatím, ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.7.10 23:16

tak mi to nedalo, a dočetla jsem.. :)

asi mám opravdu štěstí..

svoji tchýni miluju, je to druhá máma. i když bydlí pod námi (my s nimi v jejich domě), už 6 let, do teď neotevře dveře aniž se po klepání ozve dále. po porodu nás hodně zvali na jídlo, první dny mi i nosila oběd, nakupovali mi přes den pečivo a tak.. neberu jí jako návštěvu.
ani svojí mámu, spíš mi obě vždycky pomohly.

návštěvy nikdy neočekávaly pohoštění, dostaly vodu a kafe, prostě žádné formality..

navíc Vojta byl hodňoučké miminko a já byla v pohodě, bez problémů..

(teď bych si asi zasloužila kamenem, co? :mrgreen: ale je mi jasné, že druhátko mě naučí :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
27.7.10 07:49

Omlouvám se, ale nečetla jsem všechno …

U nás se návštěvy (nejbližší rodina - máma, tcháni se svými partnery apod.) zvali sami a je pravda, že už když zavolali, že chtějí přijít a manžel se mně ptal, co já na to, tak jsem prosila, ať nechodí, že nechci nikoho vidět. No, mé přání nebylo vyslyšeno :evil: Tenkrát mne ani nenapadlo, že by mohli přinést nějakou infekci, beru to tak, že si akorát pochovali miminko a pak bylo stejně buď v postýlce nebo u mne. Spíš jsem byla v depkách a nechtěla jsem nikoho vidět a taky při představě že buď budu muset uklízet, anebo se budu „muset“ stydět za neskutečný bordel - to mi vadilo, obojí pro mne bylo nepříjemné.
(Nakonec jsem neuklízela a styděla se za bordel, dokonce ani podlahu jsem nezametla a to máme kocoura a já dlouhé vlasy, takže podle toho taky vypadala …)
Chci tím říct, že nejbližší rodina má prostě tak velké nutkání mimčo vidět, že ti možná i tvůj nesouhlas, ať nechodí, nebude nic platný, zvlášť, pokud jim to manžel/partner dovolí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
27.7.10 07:54

Ploxi, tak to já dopředu manželovi avízovala, aby jeho rodiče do porodnice nejezdili. Tchýně považuje výslech za komunikaci, mně to děsně vytáčí, tak co bych se rozčilovala, že :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
27.7.10 07:57

Zdenko, jo tak to jsem taky dost řešila po druhým porodu. Vrátila jsem se z porodnice do totálního bordelu. Manžel musel do práce (vzal si teda naštěstí staršího sebou) a já začala uklízet jak šílená právě kvůli návštěvám až mi z toho rupnul steh… Nakonec když druhej den po příjezdu z porodky tchán jen tak mimochodem napsal sms, že jsou za 15 min u nás, děsně mě to naštvalo (jako že by se třeba zeptal?) a manželovi jsem řekla, že já z ložnice nevylezu, ať se mnou nepočítají. Tak otci napsal, že se nám to nehodí. No tchán se děsně nakrknul :-) a nějakou dobu jsme ho neviděli… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
27.7.10 08:28

Taky jsem nečetla vše.. U nás to bylo tak, že třetí den do porodnice přijel manžel, moji rodiče a tchyně, poslední den mě pak přišla navštívit kamarádka.

Doma pak jsme byli dlouho bez návštěv, občas se přijela podívat tchyně, třeba moji bráchové viděli malého až když mu byl měsíc, protože jejich děti byli nemocné nebo měli rýmu a to bylo samosebou, že zůstali doma :palec:

Nakupovat jsme jeli s malým, když mu byly tři měsice, dřív ne. Raději jsme vyjeli na nákup sami a malého nechali spinkat doma a hlídala babička.

• Citovat
  • Upravit
185
27.7.10 10:52

Já jsem k sobě a dcerce pustila do porodnice jenom manžela a maminu ( každodenně) a pak přišly třetí den ještě tři známe, každá na max.15 minut.Ke konci třetího dne se mi nalila bolestivě prsa,hrozily zatvrdliny,malá nedokázala sát i sestry s ní bojovaly jak se vztekala. Já byla totál nevyspaná, protože jsem po večerech odsávala a dávala prieznitzovy obklady na prsa a v tomhle stavu jsem odjela domů.První týden jsem převážně nabývala sebevědomí v péči o dítě a dospávala. Ocenila jsem manželovu dovolenou ( nakupovat chodil do 4 týdnu stáří dcery,pak jsem se naučila vázat šátek a troufám si oblítat všechny obchody už sama-nakupování mi i chybělo :-D ) a návštěvu matky, která respektuje mé rodičovství a přinášela jenom užitečné věci jako např.slepici na vývar,ať se mi tvoří mléko :lol: . Co mě dorazilo byla návštěva tetky manžela, ta se k nám cpala snad už v sedmém dni po porodu, že má pro malou oblečky a co když jí to nebude, (na štítku bylo zřetelné značení od 3 měsíce :twisted: ),donesla klipsu na dudlík a divila se ,proč malá nedudá a že dudat má,aby se jí podpořilo to sání…jakoby se všude netvrdilo,že dudlíky a lahev kazí techniku kojení..no, vrcholem bylo, když si malou vzala sama z postýlky 8-o ( chvíli jsem odběhla vařit ji kafe)..to jsem poprvé zažila strach o své dítě ( skrz její způsob manipulace s ním) a po odchodu mi bylo do breku, jsem se cítila jak psychicky „znásilněná“..holt , hormony působily a já si vyčítala,že jsem nedokázala malou ubrátnit a manža si vyčítal,že návštěvu nedokázal vykázat. Teď jsme to my, kdo zve a že s tím nespěcháme… já totiž vůbec nemůžu pochopit princip té turistiky za novorozencem :think: ..já samotná jsem se nikdy k cizím miminům nervala,vždyť mimino je jedno jako druhé a milující rodiče ho asi nedají obratem k adopci,takže nač ten spěch…už bude jenom růst přece. Za mně tedy radím- zachovávej tvrdý odmítavý postoj a teprve podle své nálady po porodu vpouštěj do svého teritoria okolní subjekty. Nejde ani tak o infekce a nemoci( i když i extra tupí nachlazení příbuzní,co chtějí pochovat mimčo se najdou),jako o tvou pohodu, která se odráží na pohodě dítěte. To moje po té nejhorší návštěvě ten den usínalo večer ze extra křiku, jelikož ho ta osoba poté,co jsem ho uložila ke spánku a ono si pokňourávalo před spaním ( už jsem ten rituál znala ) neustále chodila „uspávat“ neboli hňácat a budit, čímž se nám odpolední spánek nepodařil a večer byla dcera přetažená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21960
28.7.10 08:58

u klárky jsem měla návštěvy už v porodnici (manžel, moje mamka, sestra). V Podolí se může i an pokoje, takže když jsem si potřebovala lehout tak byli tam. ale spíš jsem byla ohleduplná k ostatním a šli jsme dle možností na chodbu. Po příchodu z porodnice přijela mamka na výpomoc, což nepovažuju za návštěvu :) jinak jsme návštěvy moc neměli, ale spíš že se ani neptali a nehrnuli, případně byli rozumní a čekali po šestinedělí. to spíš my s manželem jsme „blázni“ a ještě v šestinedělí jsme byli s malou na veletrhu bydlení (zařizovali jsme v té době byt). přežila to úplně v pohodě. taky obchody jsme neřešili. prostě dítě se musí otrkat. a na procházku jsme šly druhý den po příchodu domů. když je příznivé počasí, tak proč být zavřená doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
28.7.10 13:03

U prvního mimi přišli tchánovci hned druhý den do porodnice. Hned , jak mně propustili domů, jsme z porodnice jeli nakoupit a vyřídit Rodný list, páč jsem rodila ve městě, které bylo od mého bydliště vzdálené 50km, tak abychom se nemuseli tam vracet, tak jsme to vyřídili hned po propuštění. Kamarádky a ostatní přišli tak týden po porodu. U dalšího mimi, pokud bude mimi i já v pohodě, to tak taky budu dělat. Jinak, já návštěvy miluju, spíš tedy mám radši, když k nám někdo přijde, než bych já chodila na návštěvy. Zvu si k nám tak 2× týdně maminky s dětmi, páč malá je šťastná, když k nám přijdou nějaké děti. Nevzali ji do školky a moc ji děti chybí. U nás to vypadá jako ve školce, páč v každém pokoji máme nějaké hračky, takže děti k nám chodí moc rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.11 15:00

Jet s mimčem cca 14denním k rodině na celé odpoledne?I když nebudou nemocní?Poradte.Malý se nám má narodit začátek prosince a 25.12. jezdíme k rodině na odpoledne.tak zda o tom vůbec uvažovat.díky za zkušenosti :wink:

• Citovat
  • Upravit
14079
3.11.11 15:13
Anonymní píše:
Jet s mimčem cca 14denním k rodině na celé odpoledne?I když nebudou nemocní?Poradte.Malý se nám má narodit začátek prosince a 25.12. jezdíme k rodině na odpoledne.tak zda o tom vůbec uvažovat.díky za zkušenosti :wink:

U prvního bych to bývala zvažovala, u druhého bych to brala jako v pohodě. Pokud nebudou nemocní (třeba i jen silnější rýma nebo kašel), mívají doma přiměřené teplo a je to jen na odpoledne, klidně bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
3.11.11 15:13

Ahoj, malá je také prosincové dítě. Já jsem opatrná a na návštěvy jsem s ní jako s novorozencem nikam nejezdila. I teď, když už má pomalu 11 měsíců tak ji nikam po marketech netahám. Prostě mám strach, že někde něco chytne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
3.11.11 15:39

AHOJ, tak my jsme meli nejvic navstev jeste v porodnici, kazdy den cca 2-3 ( na chvilku) ted co jsme doma (male je 14 dni) prisla jedna navsteva, zatim nic jineho neplanuji, vlastne na to ani nemam naladu, zatim se s malou samy zabihame, spis si docedu predstavit, ze se s nekym domluvim a pujdeme spolu „vozit“ ven :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí