Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky!
Tak to máme podobné… Vanesce teď budou 2 měsíce a přes den taky skoro nespí. Pouze když jí uchovám na ruce, tak chrupe, ale jak jí položím do 10 minut je vzhůru. Někdy jí stačí když jen stojím u postýlky a mluvím na ní, to se žulí a nebrečí, ale proč nespí ![]()
Myslím si, že už jí vadí, že nic z postýlky nevidí. Nejradši má, když jí chováme a ona kouká okolo. Ještě usne v kočárku, ale pouze při ježdění nebo houpání ![]()
Taky nemám na syna tolik času… Vynahrazuji mu to večer, když jde malá spát - teda snažím se ![]()
Radu nemám, pokud na něco přijdeš - budu taky ráda!
Jen jsem ti chtěla říct, že v tom nejsi sama
![]()
Ahoj!
A zkoušela jsi metodu pevného zavinutí? Děti se většinou při tom hezky zklidní a déle spí.
Zizalka píše:
Ahoj!A zkoušela jsi metodu pevného zavinutí? Děti se většinou při tom hezky zklidní a déle spí.
http://www.youtube.com/watch?…
Naše malá řve i v zavince jak šílená - tam být nechce ani za nic, takže u nás by to úspěch nemělo… Ale třeba u zakladatelky ano ![]()
Doporučuji šátek… Tím spíš, máš-li druhé dítě, kterému by ses měla věnovat. Adámek bude u Tebe spokojený, Ty budeš mít volné ruce a můžeš něco dělat se starší.
Vydrž!!! Malá přes den od dvou měsíců nespala víc než jednou denně a to ještě jen dopoledne v kočáru max. dvě hoďky, spíš míň. Kolem půl roku se to zlomilo a spolu se zoubky a lezením začala spát třikrát denně, doma nebo v kočáru, často i bez uspání, prostě to začala vyžadovat a dařilo se.
buď ráda za ty noci!! ![]()
náš mlej spí dobře přes den…ale v noci je to trága!
dává max. 3 hodiny v kuse… ![]()
ahojky, naše malá přes den taky vůbec nespinká. Doma spí 20 min a potom je vzhůru, v kočárku vydrží spinkat tak půl hodiny a to musíme jezdit.za celý den spá cca 1,5 hod. za to v noci spinká pěkně. V osm ji nakojím a vstává většinou mezi půl pátou a půl šestou. Říkám si, že je to tím,že přes den nespí a proto to dohání v noci.
Já teda nevím… ale ze zkušenosti můžu říct že přes den nevyspalé dítko je prostě unavené protivné a uplakané…takže to že spí krásně přes noc je sice hezký ale přes den to je na prášky…Nebudu popisovat jaký to bylo u nás ale já jsem až do 4 měsíce balila Kryštofa aspoň na spaní do „larvičky“ (to bude asi to samé co to těsné zavinutí) to proto aby se nebudil vlastníma ručičkama a spal hezky vklidu…když jsem s tím začala tak mi prospal skoro 2 dni v kuse, bo doháněl co mohl. No a prostože měl problém vůbec usnout (mimochodem kočárek byl totálně o ničem a nezabíral vůbec)…nezbylo mi nic jiného než v podstatě zoufalé řešení a zkusit nosit v šátku - a bylo po problému
Kryštof se krásně zklidnil, už nebyl tak uplakanej a hlavně přes den bez problémů usínal. Jo a spaní v noci nám to nijak nerozhodilo
.
Ahoj, my jsme někdy po prvním měsíci objevili dudlík a problem byl částečně vyřešen. Na malou zabíralo, že jsem ji trochu dokrmila a ona ležela a koukala na zdi postýlky, pak jsem ji dala vedle sebe nafukovací válec, takový barevný, tak ho pozorovala. Když nic nezabírá, tak do vajíčka, jak je do auta a kouká na mě ze stolu. Nosítko se taky osvědčilo. Občas mi zabere dát ji na bříško a je taky chvíli klid. Prostě ji unavím a ona pak krásně spinká…
Taky jsme si zažili svoje. Dojeli jsme z porodnice, plno návštěv, každý chtěl chovat a ať si každý říká co chce, tak si na to i tak malé mimčo zvykne. Po měsíci usínaní v náručí a pak následné položení do postýlky doprovázené řevem jsme s manželem rezignovali. Nenechávali jsme malého vyřvat, ale hold ať si i pobrečí. Pak jsem ho přistihla v postýlce jak zaječel a naráz ticho, vletěla jsem do ložnice a malý se koukal kolem sebe, co se bude teda dít jestli někdo dojde pochovat. Takže od té doby ho necháváme pobrečet. Max. dojdeme pohladím, řeknu dobrou noc a spíme. Parkrát to zkusí, ale pak usína v pohode a i spinká hezky. Přes den po 3 hodinách, a v noci 2× po 6hodinách. Takže jsem toho názoru, že i tak malé miminko teď 2 měsíce, jde rozmazlit usínáním v náručí.
Ahoj maminky, mám stejný problém jako pani zakladatelka. Malý v noci spí vcelku dobře je mu 5 týdnu takže se pořád na kojení budí po 3 hodinách ale přes den nespinká. Ale je vidět že by spát chtěl protože očka pořád zavírá pak usne třeba na 5 min a něco ho vyruší a je vzhůru. Zavinujeme ale je to zbytečné on sebou pořád mrská až zavinutí povolí a vázat ho provazem nechci. Kočár nám nepomáhá. A je napapaný, vykakaný, vyprděný ale pláče jako blázen. Taknevím jestli není nemocný. Ale když se mi ho po obědě podařilo uspat v manželově postely tak spal 3 hodiny pak se napapal a byl 3 hodniny uplně klidný sice vzhůru ale klidný. Bohužel jěště moc na hračky nevidí abych ho zabavila a utahat se ho snažím dávám ho na bříško, cvičím s ním atd. Při kojení vždy usne ale velice brzy se probere. Nemáte někdo radu???
@beerunda Zkus mu pustit bílý šum nebo nosit v šátku. A ukládat ke spaní dřív, i když je klidný. 3 hodiny bdění jsou na takhle malý mimčo hrozně moc, bude i přetažený.
AHOJ,
TAK JÁ MÁM NAŠTĚSTÍ JEN JEDNO DÍTĚ..TAK SE TO DÁ,,NIKČA MI OD 2 MĚSÍCŮ PŘES DEN TAKY NESPÍ-MAXIMÁLNE HODINU A TO JESTE NÉ V KUSE-DOPO 20 MINUT-POO 20 MINUT NA VEČER 20 MINUT.. VYDRŽELA JSEM NEBRAT SI JÍ KDYKOLIV VYŽADOVALA A PAK SE UŽ ZAČALA „ZABAVOVAT SAMA“ - JAKO KDYŽ MĚ TŘEBA POZOROVALA PŘI PRÁCI A TAK PODOBNĚ.. TEĎ SI VYDRŽÍ I CHVILKU HRÁT S HRAČKAMA NEBO SE ZKOUMÁ.. ALE UŽ JE VĚTŠÍ,.TAKŽE U 2 MĚSÍČNÍHO TO TAK LEHKÉ NEBUDE.. ALE ASI TO CHCE OPRAVDU VYDRŽET A NEBRAT SI HO K SOBĚ KDYKOLIV PLÁČE..TŘEBA JEN PŘIJÍT-POHLADIT-ODEJÍT..ALE ABY NA TEBE VIDĚLO..