Hnis v pupiku??

2892
25.7.10 20:05

hnis v pupiku??

Ahoj holky..
Asi před 2dny odpadl malému strup z pupíku a dnes jsem mu při vytření lihem vytřela trochu hnisu. Je to normální? Máte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
154
25.7.10 20:45

ahoj.Podle mě to normální není radši si zajdi k doktorovi.Já utírám jen stroupky.Jelikož jsme doma z porodnice teprve od středy,tak tu byla obvodní doktorka a ptala se mi jestly mi pupík u malé neprosakuje,takže si myslím,že by to chtělo odbornou konzultaci a kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
25.7.10 20:52

Hnisat by to nemělo… během šestinedělí to může trošku krvácet čistou krví, ale hnisat ne, určitě zajdi. Ideálně na dětskou chirurgii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.7.10 21:19

A je to opravdu hnis? Já když vytírala malýmu pupík, na vatičce byly občas černé šupinky a zbarvená vatička od žluté po skoro černou = zaschlá krev, jak se rozmáčela lihem, vypadalo to divně. Ale byla to opravdu krev. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
25.7.10 21:20

není to po koupání jen rozmočený stroupek? pokud je to fakt hnis ,šla bych k doktorovi - otevřený pupík je brána bacilů do těla

• Citovat
  • Upravit
2892
26.7.10 10:04

Tak jsem dnes volala Dr a popsala jí to a prý se to dočištuje a je to normální..každopádně jdu ve středu na kontrolu, tak jí to raději ještě ukážu :-) hezký den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.11.11 15:51
MaryClementine píše:
A je to opravdu hnis? Já když vytírala malýmu pupík, na vatičce byly občas černé šupinky a zbarvená vatička od žluté po skoro černou = zaschlá krev, jak se rozmáčela lihem, vypadalo to divně. Ale byla to opravdu krev. :-)

Přesně toto jsme měli taky, trvalo to dost dlouho. Dr. nám jen lehce zvýšila Kanavit a do konce šestinedělí to přestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
8.7.17 13:33

Obnovuju diskuzi

Včera nám odpadl zbytek pupečníku, ale vevnitř pupíku po odhrnutí je trochu hnisu a není to zaschlé. Máte s tím někdo zkušenost? Mám hned letět k doktorovi nebo je to normální a stačí to jen čistit lihem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
21.3.18 20:28

@Hrosicek ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak to u vás dopadlo s pupikem, jak se zahojil? Já to taky teď právě řešim u malýho, budou mu 3 měsíce a pupíček se nechce hojit..čistila jsem lihem a nic..Tak zkoušim ten hemagel jestli zabere na hojení, všude ho vychvalujou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
22.3.18 10:15

@eileithia Ahoj. Dopadlo to dobře, sypali jsme na to takový desinfekční pudr z lékárny a pak to zaschlo a zahojilo se to krásně. Ony tam totiž ještě byly zbytky, které neodpadly s tím velkým pahýlkem, ale odpadaly pak postupně, jak zaschly. To ale bylo určitě v prvním měsíci. Tři měsíce se mi zdá už moc, ukazovala jsi to u doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
22.3.18 14:44

@Hrosicek doktorka nevěděla, tak nás právě poslala na sono a dětskou chirurgii, ale tam řekli jen vytírat lihem :think: pořád to má zarudnutý a když se vytvoří stroupek tak sám odpadne a začne to krvácet takže na novo :roll: zkusim se zeptat na ten pudr v lékárně, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.6.18 18:38

Dobrý den chtěla bych se zeptat s přitelem se snažíme o miminko ale ted posledních pár dní mi teče z pupiku takovy hnis a někdy si toho všimnu až je zaschlí? nevíte o co se muže dít??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.10.18 21:41

@eileithia Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat jak jste dopadli s tím pupíkem? Moje malá má stejný problém. Měla pupík po šestinedělí už pěkný ale potom ji začal vytékat žlutý hnis, který zasychal a pak se odloupl a byl červený a vše nanovo. Měla problémy s prdíky tak nevím zda to nemohlo být způsobeno i usilovným tlačením. Zajímalo by mě jak jste to vyřešili, jelikož nechci chodit zbytečně po vyšetřeních, kdyby to byla jen banalita. Zatím vytírám lihem, ale kdyby jste měli osvědčené něco jiného, prosím o radu. :think: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
11.10.18 18:28

@djvincek dobrý den, pupík jsme vyřešili nakonec tak, že jsme šli s tim na kožní a pani doktorka nám předepsala skvělou mast, která zabrala hned do 4 dnů a pupík se krásně zhojil..no koukali jsme jak blázni, škoda,že jsme na to kožní nešli hned a zbytečně jsme utráceli za různý masti z lékárny..bohužel už si nepamatuju jak se ta mast jmenovala,už je to pár měsíců, ale každopádně doporučuji zajít na to kožní, u nás maximální spokojenost :dance: jo a ten líh určitě nepoužívat, hrozně to prý dráždí a byla to pravda, proto ten pupík měl stále červenej a podrážděn, tak na ten líh pozor, ne každému pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí