Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky..
Asi před 2dny odpadl malému strup z pupíku a dnes jsem mu při vytření lihem vytřela trochu hnisu. Je to normální? Máte s tím někdo zkušenost?
ahoj.Podle mě to normální není radši si zajdi k doktorovi.Já utírám jen stroupky.Jelikož jsme doma z porodnice teprve od středy,tak tu byla obvodní doktorka a ptala se mi jestly mi pupík u malé neprosakuje,takže si myslím,že by to chtělo odbornou konzultaci a kontrolu.
Hnisat by to nemělo… během šestinedělí to může trošku krvácet čistou krví, ale hnisat ne, určitě zajdi. Ideálně na dětskou chirurgii…
A je to opravdu hnis? Já když vytírala malýmu pupík, na vatičce byly občas černé šupinky a zbarvená vatička od žluté po skoro černou = zaschlá krev, jak se rozmáčela lihem, vypadalo to divně. Ale byla to opravdu krev. ![]()
není to po koupání jen rozmočený stroupek? pokud je to fakt hnis ,šla bych k doktorovi - otevřený pupík je brána bacilů do těla
Tak jsem dnes volala Dr a popsala jí to a prý se to dočištuje a je to normální..každopádně jdu ve středu na kontrolu, tak jí to raději ještě ukážu
hezký den všem
MaryClementine píše:
A je to opravdu hnis? Já když vytírala malýmu pupík, na vatičce byly občas černé šupinky a zbarvená vatička od žluté po skoro černou = zaschlá krev, jak se rozmáčela lihem, vypadalo to divně. Ale byla to opravdu krev.
Přesně toto jsme měli taky, trvalo to dost dlouho. Dr. nám jen lehce zvýšila Kanavit a do konce šestinedělí to přestalo.
Včera nám odpadl zbytek pupečníku, ale vevnitř pupíku po odhrnutí je trochu hnisu a není to zaschlé. Máte s tím někdo zkušenost? Mám hned letět k doktorovi nebo je to normální a stačí to jen čistit lihem?
@Hrosicek ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak to u vás dopadlo s pupikem, jak se zahojil? Já to taky teď právě řešim u malýho, budou mu 3 měsíce a pupíček se nechce hojit..čistila jsem lihem a nic..Tak zkoušim ten hemagel jestli zabere na hojení, všude ho vychvalujou..
@eileithia Ahoj. Dopadlo to dobře, sypali jsme na to takový desinfekční pudr z lékárny a pak to zaschlo a zahojilo se to krásně. Ony tam totiž ještě byly zbytky, které neodpadly s tím velkým pahýlkem, ale odpadaly pak postupně, jak zaschly. To ale bylo určitě v prvním měsíci. Tři měsíce se mi zdá už moc, ukazovala jsi to u doktora?
@Hrosicek doktorka nevěděla, tak nás právě poslala na sono a dětskou chirurgii, ale tam řekli jen vytírat lihem
pořád to má zarudnutý a když se vytvoří stroupek tak sám odpadne a začne to krvácet takže na novo
zkusim se zeptat na ten pudr v lékárně, díky
Dobrý den chtěla bych se zeptat s přitelem se snažíme o miminko ale ted posledních pár dní mi teče z pupiku takovy hnis a někdy si toho všimnu až je zaschlí? nevíte o co se muže dít??
@eileithia Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat jak jste dopadli s tím pupíkem? Moje malá má stejný problém. Měla pupík po šestinedělí už pěkný ale potom ji začal vytékat žlutý hnis, který zasychal a pak se odloupl a byl červený a vše nanovo. Měla problémy s prdíky tak nevím zda to nemohlo být způsobeno i usilovným tlačením. Zajímalo by mě jak jste to vyřešili, jelikož nechci chodit zbytečně po vyšetřeních, kdyby to byla jen banalita. Zatím vytírám lihem, ale kdyby jste měli osvědčené něco jiného, prosím o radu.
Díky
@djvincek dobrý den, pupík jsme vyřešili nakonec tak, že jsme šli s tim na kožní a pani doktorka nám předepsala skvělou mast, která zabrala hned do 4 dnů a pupík se krásně zhojil..no koukali jsme jak blázni, škoda,že jsme na to kožní nešli hned a zbytečně jsme utráceli za různý masti z lékárny..bohužel už si nepamatuju jak se ta mast jmenovala,už je to pár měsíců, ale každopádně doporučuji zajít na to kožní, u nás maximální spokojenost
jo a ten líh určitě nepoužívat, hrozně to prý dráždí a byla to pravda, proto ten pupík měl stále červenej a podrážděn, tak na ten líh pozor, ne každému pomáhá