Nočník a dvouleté dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nočník a dvouleté dítě
Holky ještě jeden krom dudlíku mám. A to nočník. Elíšek týden chodí vzorně říká si a po týdnu přestane a jsme zase na plenách. Poradíte co s tím?
Dík Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj zkus už se k plenkám nevracet. Honzík nám to dělal taky. Pořád jsem dávala plenku a když měl plenku, tak si nikdy čurat neřekl. Sice se pořád počůrával, pořád jsem prala, všechno bylo počurané, ale trvalo to asi tak týden a nehody byly méně a méně. Vysaď plinky i na ven, jestli je ještě máte. Měla jsem náhradní oblečení a pořád převlíkala. Pořád musíš připomínat a připomínat a připomínat. Chce to trpělivost a pevné nervy. Třeba jsem se malýho ptala jestli chce čurat, vyslíkla jsem ho, čekali jsme a nic a jen jsem ho oblíkla tak se počural. ![]()
Taky pomohlo, že dostal stupátko a chodí čurat na velkej záchod jako táta. Už tam dosáhne i bez stupátka a hooooodně dlouho neměl nehodu.
Přeji pevné nervy a ať to zvládnete co nejdřív EVA
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamuldinko, meli jsme totez - syn vzorne hlasil cely cervenec, takze jsme plinku meli jen na spani. Pak se ale znicehonic zacal znovu pocuravat, myslim, ze vyhmatl, jak moc mi na tom zalezelo - udelala jsem asi chybu v tom, ze jsem kazdy jeho „vytvor“ oslavovala. Zkousela jsem mu plinu nevracet, ale byla to katastrofa, pocuranyho bylo kde co a myslim, ze jsem stresovala jeho i sebe tim, ze jsem se porad vyptavala, jestli se mu nechce curat, kakat a jeste vic se pak vuci tomu blokl a uz to pak delal vylozene naschval, ze zahlasil „aa“ v momente, kdy uz zacinala akce ![]()
Tak jsem se na to vykaslala, plinu mu dala zpet a koncem srpna zacal znovu hlasit, ted zacatkem zari mame tak 95% uspesnost a rozhodne uz kolem toho nedelam zadne divadlo a mega chvaleni a taky se ho skoro vubec neptam - a o tom si myslim, ze to ma byt. Plinku pro jistotu ma (hlavne kdyz jsme venku) a i tak hlasi a je videt, ze to uz v pohode dokaze zadrzet. Ja bych asi zkusila par dni to co radi Eva, ale pokud by nebyl videt zadny pokrok, plinku bych vratila, nechala to zalezet nejaky ten tyden a urco si k tomu sama dozraje, fakt nema smysl to hrotit.
JANDULKA
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přidám se taky s našim neúspěchem… ![]()
celé léto, když byla nahatá doma i venku, tak si chodila sama sednout na nočník a vyčurat se. Tak už si tak člověk říká, že je to na dobré cestě…ale…
zase je zima a Verunka být nahatá nemůže, takže je oblíklá s plínkou, a to si neříká a čurá do plín. Tak jsem se rozhodla pro nasazení kalhotek místo plíny, ale není to o moc lepší. Řekne si asi 1× za den, tak 4× jí řeknu, ať se jde vyčůrat (než jdeme ven, spát apod.), tak to většinou sedne a vyčurá. No a zbytek je v kalhotách ![]()
Praktikovali jsme to tak už přes 14 dní, poslední 3 dny je to zase horší a počurávání častější. Přitom ona ví, na co nočník je, nebrání se mu, i ví, že bude čurat, ale prostě SI NEŘEKNE, že chce čurat!!!!! Když máme úspěšný den, je to jen proto, že ji vysazuju já. Kdybych to nechala na ní, tak bude mít plíny pořád a nevezmou mi ji příští rok s plínama do školky
Zeptám se, zda chce čurat, onba že ne a za minutku je to v kalhotech. Před pár dny to vypadalo docela dobře, když měla nehodu, tak ji to samotnou zaskočilo, zadržela to a dočurala zbytek do nočníku. Ale poslední 3 dny je jí to úplně jedno, jestli se počurá a je mokrá. A dnes to byla naprostá katastrofa.
Dostává i odměnu - lentilku za úspěch, dřív jsem byla klidná a nezlobila se na ni za nehodu, ale teď už to fakt nejde, jsem vytočená a fakt se na ni za počurání zlobím, dostala i od táty na zadek, což se mi moc nelíbí, mám strach, aby to nemělo opačný efekt a ještě víc se nezasekla.
Mám taky pocit, jako by to dělala schválně, že ví, že mi na tom záleží.
Dneska už jsem fakt na nervy a nevím, co dělat. Plínu zpátky se mi dávat nechce, mám dojem, že by to byl můj ústup....... ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, obnovuji diskuzi. Synovi jsou 2 roky a 4 měsíce. A včera si konečně sedl na nočník (dříve měl až hysterické scény a na nočník vůbec nechtěl). Jednou se i vyčural. Od včera tedy trénujeme a každou půl hodinku se ho snažím posazovat na nočník. Zatím si ale neříká, že chce čůrat. Jak ho to mám naučit? Myslíte, že to přijde časem? Pořád mu říkám, ať mi řekne, až se mu bude chtít čůrat, ale nic.
Vím, že to nejde ze dne na den a nemůžu to chtít hned, ale malej třeba sedí půl hoďky na nočníku, pak mu dám plínu a za chvíli se počurá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka85 píše:
Ahojky, obnovuji diskuzi. Synovi jsou 2 roky a 4 měsíce. A včera si konečně sedl na nočník (dříve měl až hysterické scény a na nočník vůbec nechtěl). Jednou se i vyčural. Od včera tedy trénujeme a každou půl hodinku se ho snažím posazovat na nočník. Zatím si ale neříká, že chce čůrat. Jak ho to mám naučit? Myslíte, že to přijde časem? Pořád mu říkám, ať mi řekne, až se mu bude chtít čůrat, ale nic.
Vím, že to nejde ze dne na den a nemůžu to chtít hned, ale malej třeba sedí půl hoďky na nočníku, pak mu dám plínu a za chvíli se počurá…
Tu plínu mu nedávej, záhy pochopí, že mokré gatě nestojí za nic. V plínce je jim to šumák:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball ani tohle nemusí být řešení, mokré nemokré. Naše malá si taky stále neříká, ale doma jsme dali nočník tak, aby mohla chodit sama a funguje to. Ale když jsme někde pryč… venku, na návštěvě… tak je problém. Neřekne si a počůrá se. Je z toho sice špatná, ale nějaké poučení ji z toho neplyne. Rozhodně to za tu dobu co trénujeme nijak nezměnila, nepomohlo to. Jen je z toho víc ve stresu, ale prostě neřekne si (max. až je dokonáno, tak řekne, že se počůrala) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jenver píše:
Malej chodi cca 6tydnu na nocnik, sice skoro bez nehody, ale musim se ptat a obcas nasilim posadit. Sam si nerekne.
A jak často ho tam posazuješ? A ještě jak dlouho ho tam necháš sedět? Malej tam sedí třeba půl hodiny, ale nic neudělá. Pak mu dám teda plínu a když ho za 30 min zase posadím, tak je plína samozřejmě mokrá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavelas píše:
@boball ani tohle nemusí být řešení, mokré nemokré. Naše malá si taky stále neříká, ale doma jsme dali nočník tak, aby mohla chodit sama a funguje to. Ale když jsme někde pryč… venku, na návštěvě… tak je problém. Neřekne si a počůrá se. Je z toho sice špatná, ale nějaké poučení ji z toho neplyne. Rozhodně to za tu dobu co trénujeme nijak nezměnila, nepomohlo to. Jen je z toho víc ve stresu, ale prostě neřekne si (max. až je dokonáno, tak řekne, že se počůrala)
My nosíme na návštěvu i ven pořád nočník
neumíme totiž ještě čurat venku na trávu. A vždycky mu říkám, máš slipy, nemáš plínku. Budeš mokrej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boball tak to obdivuju, já bych se s nočníkem netahala, přijde mi to zejména venku dost nepraktické. Jako to máte kabelku a nočník v ruce nebo jak? ![]()
U nás tedy ani připomínání, že je bez pleny nepomáhá ![]()
Každopádně gratuluju, jestli to má u vás úspěchy a plen se úspěšně zbavujete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terka85 píše:
Taky jsme ted s dvouletakem zacli nocnikovat - prvni den jsem mu sebrala plenu, dala slipy a vysvetlila, ze ted nema plenu a pokud bude chtit curat, tak jen do nocniku. A za to, ze je tak velky kluk jsem mu jako zalohu dala o hrenk kakaa navic - kakao zboznuje. Ty dva hrnky (celkem pul litru) rano na lacno udelaly sve
Jen co dopil, tak jsme ho posadili na nocnik a on se vycural (nemohl jinak, uplne mu kvakaly zaby v brise). Pak oslavne tanecky a slio jsme spolecne vylit nocnik do zachoda a splachnout. A za chvilku si na nocnik sedl zas. Jak byl prepity, slo mu to snadno, mel z toho sam radost a dodavalo mu to sebevedomi.
Takze ja bych radila sundat plenu a poradne zavodnit necim, co ma maly opravdu rad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavelas píše:
@boball tak to obdivuju, já bych se s nočníkem netahala, přijde mi to zejména venku dost nepraktické. Jako to máte kabelku a nočník v ruce nebo jak?
U nás tedy ani připomínání, že je bez pleny nepomáhá
Každopádně gratuluju, jestli to má u vás úspěchy a plen se úspěšně zbavujete
Mám nočník v kárce, tašce, beru ho i do auta. Když jedeme někam dál, třeba včera jsme byli na pouti, ještě mu plenku dám, ale jinak se snažíme bez ní. Je to totiž taková potvora, že když ví, že tu plenku má, vesele si uvolnuje a to já nechci, aby si myslel, plína je tam, tak si budu čurat
Nepraktické to je, ale není to nadlouho, myslím, že v létě už nám to půjde i venku. Každé dítě na to časem přijde, jen jsou to občas nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit