Nočník a přitom plínka

2049
30.11.13 21:31

Nočník a přitom plínka...

Ahojte maminky, prosím o radu.
Dcera /14 měsíců/ umí čůrat i kakat na nočník. Ale přitom má i tak vždycky plínu počůranou. Vysazuji ji i po 30 minutách a stejně, se vyčůrá do nočníku a pak i do plíny. Jak na to, aby chodila jen na ten nočník? Jak odnaučit do plíny?

Děkuji za rady a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
30.11.13 21:33

Malá byla taky šikovná, ale čůrala často.. Přešlo to až před druhým rokem, ze dne na den vydržela i dvě dvě a půl hodiny. Takže je to na tobě, vysazuj častěji nebo se na to vyprdni a počkej na jaro ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
30.11.13 21:35

To že umí kakat i čůrat do nočníku ještě neznamená, že už si uvědomuje ten pocit, že se jí chce. A to se naučit nedá, na to musí přijít sama. Takže buď jí můžeš plínu sebrat úplně a vysazovat (což je v podstatě bezplenkovka) a nebo to nech jak to je a jednoho dne jí to secvakne samo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.11.13 21:36

Je ještě malá a má malou kapacitu močového měchýře. Vydrž a nespěchej na ni.
Věřím, že by ses ráda poradovala z brzkého úspěchu, ale to, že „nehlásí“ a ty pravidelně vysazuješ, je jen důkaz toho, že je to výhradně Tvoje zásluha - bezplenková metoda s batoletem. Bez plenky ještě být neumí.
Já jsem měla doopravdy odplenkovanou starší dcerku v 18 měsících, taky čurala hodně často - hlásila, plenku měla suchou, ale museli jsme mít neustále nočník v pohotovosti - kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
30.11.13 21:37

@eetel Je malá, takže v tomto věku bych já odplekování vůbec neřešila. 8) Kdyby byla starší, řekla bych „plínu sebrat“. A bylo by. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25143
30.11.13 21:40

@eetel A když ji nemá a počůrá se, vadí jí to? Jestli jo, normálně bych jí plínu vzala…
Jeslti ne - jako naší, tak ještě počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
30.11.13 21:41

Měly sme to podobně. Když sem v tomhle věku vysazovala co pul hodiny, byla suchá. V 15ti měsících jednou ráno po obvykle půl hodině odmítala jít na nočník, tak sem ji nechala byt. Po 2,5 hod došla k nočníku a řekla ee.Od té doby je bez plen a bez nehod. Ale je fakt, že sme bezplenkovaly od narození.
Naučit to nejde, musí k tomu dospět sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
30.11.13 21:48

Já na ni nespěchám, nevadí mi to, že má pleny. Jen mě tak napadlo, že když jí to tak hezky jde/a chápe to-zatleská si/, jestli třeba nejsou nějaké tipy, jak prodlužovat intervaly. Nijak říct si neumí. Ale vždy se vyčůrá…Už to tak praktikujeme asi 2 měxsíce… Čůrá tam i tam :lol:
Počůraná plena ji nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
30.11.13 21:50

To fakt nezbývá nic jiného než vytrvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
30.11.13 22:11

Co zkusit tu plenku nedat? Jak reaguje?
Moje mala taky zvladala nocnik od cca 11m, ale curala co 10 min, takze stale mela plenku a pokud jsem ji plenku nedala, pocurala se do kalhot. Tyhle pokusy jsem nikdy nevydrzela dele jak hodinu.
Kratce po roce se pak jednou strasne oprudila - moc ji curani palilo a zacala sama od sebe moc zadrzovat - intervaly se prodlouzily z 10 min na 2 hodiny. Plenu jsem ji pri tom opruzeni nedavala, aby se rychleji zahojil zadecek. Meli jsme asi tri nehody a pak ji to docvaklo - curani na nocnik se ji zalibilo (opruzeny zadecek nepalil tak jako v plence) a od te doby je doma pres den bez plen a bez nehod - sama si to hlida (hlasi ee hned po dosednuti na nocnik se vycura a zatleska si, ze je konec).
Ted zpetne si rikam, ze mozna kdybych uz i ty pokusy pred tim vydrzela dele jak hodinu, ze by ji to docvaklo i driv (zrala evidentne byla, kdyz ji to po tom opruzeni docvaklo behem jednoho dne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
1.12.13 07:12

Ona si to jeste neuvedomuje, ze chce curat, je jeste mala. Jestli ucurava tak casto, tak bych se na to vykaslala :nevim: dcera mi ve 20 mes taky delala louzicky snad kazdych 10 min, na to jsem nemela nervy a cas, tak jsme to zkusili za mesic a uz curala i po 3 hod ;) musi k tomu sama dozrat, aby si rikala. Jeste neumi ovladat sverace. Plinu bych ji nechala a po spani a pred spanim zkusila na nocnik ;) :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure