Nočník - kakání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nočník - kakání
Ahojky maminky,
mám chlapečka Kubíka, je mu rok a půl a už celkem bez problémů používáme nočník na čůrání. Vždy si řekne ee a krásně se vyčůrá. Pokud jsme venku, také není problém, řekne si a vyčůráme se někde u stromečku.
Jenže jak jde o kakání nastane problém. Má z toho doslova trauma. Když to na něj přijde, lítá po bytě nebo venku, volá ee ee, brečí, ale pokud ho posadím na nočník nebo svléknu venku, odmítá. Z nočníku hned vstane a uteče. Doslova to drží do poslední chvíle a evidentně je z toho vykolejený. Jako by se bál, že dělá něco špatně.
Na nočník jsme šli pomalinku, nikdy na něj netlačili…čůrání je bez problémů, ale to kakání…
Když měl plínku, vykakal se a my ani nevěděli, že se stalo.....
Nevím jak na něj, je to pro něj stresující a já už jsem z toho na hlavu..... ![]()
Máte, nebo měla jste s tím některá takový problém u vašich dětí????
Děkuju předem za všechny rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
my měli stejný problém akorát Matýsek byl starší měl už 23msíců když začal používat nočník čurání šlo bez problému ale na kakání vždycky vyžadoval plínu. tak jsem mu jí dala on se hned vykadil a byl klid. dělali jsme to asi tak měsíc a pak jsme koupili prkýnko na záchod a začali slibovat okurku když se vykaká a on opravdu za okurku začal kakat na ten záchod,ale do nočníku hovínko nikdy nebylo. aso po 14dnech jsme okurky odpbourali a šlo to taky
přeju ať to u Vás brzo klapne i kakáním a tiše závidím linda bude mít dva roky a nočník jí zatím nic moc neříká
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucie, děkuju za radu…
jinak Kubíka bratranec bude mít taky dva roky a na nočník odmítá…ale to se nedá lámat přes koleno, každé dítko je jiné. Některé lépe mluví, některé ne, ale už umí na nočník…všechno časem přijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Benda začal nočníkovat až nedávno (má 2roky 3měs.) a kakání byl taky problém, ale nějak na to přišel sám
Pořád chodil, že chce čůrat, sedl, zase vstal, že nic a tak to dělal třeba celý dopoledne (někdy i celý den
), byl z toho nervozní a nešťastnej a teď už na to asi přišel. Podle mě to chce čas a zkoušet, až přijdou na to, že to není tak těžký. Bendovi vadilo to sezení, protože do plíny vždycky tlačil ve stoje v rohu, takže první bobek do nočníku byl v polo stoji
![]()
Držím pěsti, ať to jde dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem s evrátila z venku. Jára naprosto v pohodě, jak lítá nahatej, ohlásí ee, běží na „své“ místo jak pejsek a vyčůrá se. Doma a posadit ho an záchod (redukce - nočník naprosto ingoruje)? Boj jak v Anverpách! O kakání jsme se už bavili mezi mamimana a vesměs jsme se shodli, že naše děti (cca stejný věk) mají prostě problém se vykadit. Jestli je to o tom, že musí vědoměji používat svěrač a těn močový je jakoby jednodušší … čert ví. Ale taky. Vidím, že to na něj jde, letíme na jeho „místo“ (do záchodu ani omylem), ale prostě to nejde. Tak dám plínu, a během mžiku hotovo …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky za rady
, nebudu to lámat přes koleno a uvidím…jestli tady ta diskuze někde je, tak se omlouvám, ale je tady toho tolik, že občas něco nenajdu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Misula.vdf píše:
Holky, díky za rady, nebudu to lámat přes koleno a uvidím…jestli tady ta diskuze někde je, tak se omlouvám, ale je tady toho tolik, že občas něco nenajdu…
Tak teď nevím, jestli reaguješ na „diskusi“ na tu, o které jsem mluvila … tak tu nenajdeš. To jsme tak kecaly s holkama u ohně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emilie, já bych se ani nedivila, kdyby to tady někde bylo, ale to je jedno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zebra píše:
Benda začal nočníkovat až nedávno (má 2roky 3měs.) a kakání byl taky problém, ale nějak na to přišel sámPořád chodil, že chce čůrat, sedl, zase vstal, že nic a tak to dělal třeba celý dopoledne (někdy i celý den
![]()
), byl z toho nervozní a nešťastnej a teď už na to asi přišel. Podle mě to chce čas a zkoušet, až přijdou na to, že to není tak těžký. Bendovi vadilo to sezení, protože do plíny vždycky tlačil ve stoje v rohu, takže první bobek do nočníku byl v polo stoji
![]()
Držím pěsti, ať to jde dobře
takhle to presne dela viki, kdyz chce kakat..sedne, vstane za chvili znovu treba i6× denne a vydrzo tp tal deůat i dva dny dokud uz to opravdu musi ven.. nevim, co je to zablok, ale nikdy jsme ji nerikali ze hovinko je fuj nebo neco podobneho, spise se vzdycky radovali,ale stejne.. je potom treba dva dny kvuli tomu protivna a ja uz kolikrat brecim, protoze nevim jak ji pomoct.. kaka max.2× tydne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak holky, myslím, že se nám začíná dařit…ťuk,ťuk.
Malej sice ještě není tak v klidu jako u čůrání, ale musím říct, že už je celkem při kakání v pohodě.
Teda to mám radost, ani nevíte jakou ![]()
Prostě to přišlo samo, asi je to kakání pro ně jednoduše náročnější.
Přeju všem maminkám, co mají podobné problémy, ať se to brzo zlepší…lámat přes koleno se to nedá, ale půjde to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Misulo rok a půl? to je dost šikovný.
Taky jsme měli problém s kakánim, bylo to jedině do plínky.vyzkoušela jsem naprosto všechno, nakonec pomohla náhoda - dostal průjem, tak to šlo samo.pak už plínky nevyžadoval
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kosatko, na noc ještě plínku dávám, ale jinak si taky říkám, že je moc šikovnej. Už ani nemáme nehody. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit