Nočník - kdy jste začali

14379
29.12.18 11:59

@kikeciperka mám třináctiměsíčního, na nočníku ještě neseděl. Je to brzy, nechápe, co po něm chci a akorát se vzteká. To se za časů našich maminek říkávalo, posazovat dítě na nočník co nejdřív. Teď se naopak říká, že se má počkat, až k tomu dítě samo dospěje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37243
29.12.18 12:00

Když začal chodit, tzn když si dokázal sám k tomu nočníku dojít a posadit se na něj. V 9 měsících mi přide brzo, některé děti v tomhle věku ještě nesedí a nemůžou pochopopit co se po nich chce. Tak v 15 měsících jsem nočník koupila ale trvalo další rok než pochopil k čemu přesně slouží a dokázal na něj dojít bez nehody. Prostě ho měl k dispozici, zkoušeli sme posazovat ale to dítě do toho musí vyzrát, může tam sedět půl hodiny a nic a pak to pustí do pleny. Někdo to pochopí v roce, někdo v roce a půl a někdo má problém to dítě naučit než nastoupí do školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.12.18 12:01

Nějak po roce jsem vytáhla nočník, děti jsem nechala svému osudu, naučily se to „samy“. Jen jsem je při prvním náznaku úspěchu nechávala co nejvíce s nahatým zadkem. Šlo jim to lépe.
Myslím, že máte ještě dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
29.12.18 12:02
@kikeciperka píše:
**Zdravim, kdy jste maminky učili dítě na nočník? 1.1 máme 9 měsíců a mamka mi říká že mám začít malou posazovat na nočník, aby se to naučila. Kdy jste začínali posazovat a jaké jste měli triky :D ** děkuji

Moje ségra ma dite stare rok a pul a jeste ten nocnik taky nechape.. asi je to u jak ktereho ditete. Vykaslala se na to a rikala ze proste pocka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534

Začala jsem čtvrt roku před druhými narozeninami a dcera se to naučila hned první den. Ukázala jsem jí, že tady má kakáč, a když bude chtít vykonat potřebu, tak si na něj sedne a vypustí to. Celej den byla dole bez. První týden chodila snad každých 10 minut :mrgreen: První nehoda byla až někdy po půl roce, když byla s babičkou v herním centru a zabrala se do hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950

Syna v 1 roce a 9 měsícich, dceru v 1,5 roce a chytli se oba hned. Na noc dcera měla ještě nějakou dobu ( hodně pila). Synovi jsme ji dávali taky ale tam nebylo potřeba. Nehrotila jsem to a bylo to téměř bez nehod od samého začátku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.12.18 12:05

No, buď to budeš tlačit na sílu, posazovat, učit, motivovat, blbnout, bláznit z toho, dítě si tak získá třeba k nočníku blok, bude různě zadržovat a počůrávat se, a dítě se naučí na nočník někdy kolem 2 let a kousek. Nebo to necháš volně, necháš mu nočník k dispozici jak bude chtít, někdy v roce a půl posadíš na vteřinku ráno po probuzení, kdy svěrač povolí skoro automaticky, pak si počkáč až si řekne samo, budeš to mít na pohodu, dítě bez traumat a dítě začne chodit na nočník samo okolo 2,5 roku. Trochu zobecňuju, samozřejmě.
Já jsem příznivce té druhé metody, se třetím to udělám stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
29.12.18 12:06

Syna jsem nevysazovala, to zkoušela máma :roll: Po druhých narozeninách jsme to občas zkoušeli a naučil se to během chvilky, přes den je zcela bez plen od cca 2 let a 3 měsíců. Dcera doma nočník ještě neviděla, u babičky si na něj občas sedne. Myslím, že se odplenkuje dřív, ale zkoušet to budu až tak za měsíc, to jí bude rok a půl. Fakt nechápu smysl toho brzkého „vysazování“, dítě k tomu dojde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
29.12.18 12:09

U obou dětí jsem je začala zkoušet dávat na nočník už v roce, první syn se ale seknul a naučil se to až ve 27 měsících, mladší syn v 17 měsících. Každé dítě je jiné. V 9 měsících mi to přijde brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
29.12.18 12:13

Dceru jsem začala posazovat na nočník, jakmile samostatně seděla, takže kolem sedmi měsíců. Byla dlouho kojená a příkrmy jsem začala až v sedmi měsících, takže začala mít i tužší stolici kolem osmi měsíců. Zjistila, že se jí líp kaká do nočníku než do plíny, takže si od zhruba těch osmi měsíců říkala na kakání. A to se dalo spočítat na prstech, kolikrát se pokakala do plíny. Čůrání bylo horší, to jsem jí začala posazovat kolem roku, ale neříkala si. Zhruba měsíc po druhých narozeninách si začala říkat a byla od tý doby bez nehody. Na noc pak měla plínku asi to čtyř let. Takže bych to posazování na vyzkoušení až tak nezavrhovala. Syn byl v tomhle ohledu línější, neříkal si. Jsou mu dva a půl roku a na boban si začal říkat asi před třema měsícema, na čůrání teprve asi měsíc. Ale jeho už jsem tak pečlivě nevysazovala jako dceru, už prostě nebyl čas sledovat a hlídat, nechala jsem to na něm. Od toho roku a půl jsem to zkoušela, když se nechytal, vrátila jsem plínu a zkusila to zase za měsíc, za dva. Ten má na spaní ještě plínku a dost často zůstane suchá, říká si i s plínkou, že chce čůrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
29.12.18 12:16

Nocnik

My davali od roka a neco a nic vztekal se bylo to k nicemu ted ma pres 2 roky a umi sam si sednout a rict si naucil se za 3 dny nez to poradne pochopil.ma cas takze v klidu jo a bylo mu 2 roky co se naucil na nocnik tak nepospichej mamko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
29.12.18 12:18

Mám podzimní děti a vždy jsem to nechala na léto. Kvůli teplu a případným nehodám a uklízení jejich následků. Všechny se to do konce prázdnin naučily. Hlavně z neúspěchu nedělat kovbojku a úspěchy náležitě oslavit. Takže u nás cca kolem roku a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
29.12.18 12:27
@Lucie_Sx píše:
No, buď to budeš tlačit na sílu, posazovat, učit, motivovat, blbnout, bláznit z toho, dítě si tak získá třeba k nočníku blok, bude různě zadržovat a počůrávat se, a dítě se naučí na nočník někdy kolem 2 let a kousek. Nebo to necháš volně, necháš mu nočník k dispozici jak bude chtít, někdy v roce a půl posadíš na vteřinku ráno po probuzení, kdy svěrač povolí skoro automaticky, pak si počkáč až si řekne samo, budeš to mít na pohodu, dítě bez traumat a dítě začne chodit na nočník samo okolo 2,5 roku. Trochu zobecňuju, samozřejmě.
Já jsem příznivce té druhé metody, se třetím to udělám stejně.

Já znám ale opravdu dost dětí co se naučily na nočník už před druhým rokem a neměly z toho žádný blok jak píšes. Třeba od kamarádky holčička ta byla bez plinek už od 15 měsíců a hezky si říkala „aa“, namotivoval ji starší sourozenec. Od bratrance holčička se naučila v 16 měsících protože byli na chatě kde byly děti co chodily na nočník a ona to od nich odkoukala. A můj mladší syn to taky odkoukal od staršího a sám dobrovolně začal chodit na nočník od 17 měsíců. Zatimco můj první syn ten nikdy nikoho neviděl sedět na nocniku a ten z toho měl opravdu blok když jsem ho na nocnik chtěla posadit. Takže jestli máš třetí dítě, tak třeba ti to taky odkouka od těch starších a bude se jim chtít vyrovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
29.12.18 12:44

Začala jsem, když se poprvé posadila. Seděla tam ráda, moc ji to bavilo. Že se do toho dá čůrat, zjistila asi o rok a půl později, pak už to šlo rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
29.12.18 12:46

Nočník jsme doma sice měli, ale syn na něj odmítal chodit. Kolem prvního roku už jsem ho posazovala na velkou ( dalo se vypozorovat, kdy to na něj jde) rovnou na záchod ( máme dvojité prkýnko - žádnou redukci) a postupně se naučil chodit i na malou.
Tohole prkýnko je snad nejlepší dětská věc, kterou jsme pořídili. Jakmile se syn naučil chodit na záchod, tak je samoobslužný, sundá si prkýnko a nic mu nikde nepadá. Krásně se to uklízí a nic se mi neválí na wc. S obyč prkýnkem mimo domov neměl problém, ví, že se má držet :) Pokud budu mít druhé, nočník už kupovat nebudu …
https://www.google.cz/search?…:
Zpětně jsem za to ráda, protože přeučovat dítě z nočníku na wc bývá často taky horor a ušetřila jsem si to věčné umývání a vylívání nočníku. Nebyl tím problém ani výlety, dovolené a návštěvy. Prostě vědět, kde je wc a co se tam dělá…
V 9-ti měsících je ještě brzy. Pro mě je odplenkované dítě to, které si samo řekne, dá najevo, že chce jít na záchod, ne že ho budu honit po bytě a nutit sedět na nočníku nebo wc.. Neboj, ono to přijde - naučí se chodit na wc a budeš ho učit zase něco dalšího :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure