Nočník v 1. roce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hodina času denně, to je až smutný. Já se snažím si s dětmi užít každý den naplno a tohle by pro mě byla naprostá ztráta času. Tolik sedí někteří chlapi v práci a mastí na telefonu hry, ale mají to placené a tak to pochopím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tamata chyba v textu, posazuji cca každou hodinu, ne že tam sedí hodinu
Naopak, vycura se do 10 vteřin, když se mu chce. Sedí tam max minutu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai Právě to beru taky tak, aby se seznámil s nocnikem a neočekávám v tuto dobu odplenkovani. Začal sedět v roce. Teď je mu 13 měsíců. Je i vidět že nevydrží necurat víc jak hodinu. Nikdy cura dvakrát do hodiny. Když se strefim správně, tak hned do 10 vteřin cura, když ne pi minutě sundavam. Jdei o to aby si na nočník zvykl, než začne chodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lanna V jakých intervalech si prosím posazovala? To je super tak to brzo bez plen. Popravdě taky nechci, aby měl ve dvou letech pleny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggynka píše:
@tamata chyba v textu, posazuji cca každou hodinu, ne že tam sedí hodinuNaopak, vycura se do 10 vteřin, když se mu chce. Sedí tam max minutu
no tak to pak jo, to už je lepší
Jsem si představila jak roční dítě musí hodinu sedět a nehnout se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě máti vysazovala od třičtvrtě roku a v roce sem byla přes den bez plen a v roce a čtvrt sem je neměla ani na noc. určitě to smysl má a se s vým dítětem to budu taky praktikovat. dneska je moderní nevysazovat, dřív se zas vysazovalo a evidentně to roční dítě pochopí, pochopila sem to já když mi byl rok a žádný einstein nejsem:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tamata To bych mu tam musela dát pytlík kukuřičných krupek aby tam vydržel sedět hodinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Světlaa Právě,kdyz to šlo dřív musí to jít i teď
Podle mého jsou v jednorázových plenách moc v suchu a taky o pohodlnosti maminek, začínat čím dál později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggynka píše:
@Světlaa Právě,kdyz to šlo dřív musí to jít i teďPodle mého jsou v jednorázových plenách moc v suchu a taky o pohodlnosti maminek, začínat čím dál později.
No když tu i jinde pak čtu jak to může znamenat půl roku až rok marného běhání a tajtrlíkování s nočníkem, tak se nedivím, že některé matky zvolí pro sebe jinou metodu pozdějšího odplenkování a za pár dní mají hotovo ![]()
Sousedka má třeba dceru, která na roce plíny odmítla sama, jsou i takové děti, no pak jsou zas míň plínkově nadaní ![]()
Já jsme třeba vědomě chtěla azčít později a bylo to skoro bez práce(hlavně u dcery), ono na tom, kdy je dítě bez plín až tak nezáleží, jen někdo to dost řeší, já ne.
Jako jo, určitě je lepší pro dítě nebýt tak dlouho v plínách, ale zase na druhou stranu když to pak znamená stres pro všechny zúčastněné, tak zlatý plínky.
Každej si musí pro sebe a svý dítě vybrat to svoje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jsou deti, co jim je i ve dvou letech jedno, ze maj v pline bobek, vubec si neuvedomuji, ze si pocuraly teplaky, jsou schopne se vycurat do nicniku a ta 5 minut se pocurat znovu, pripadne se k tomu jedte pokakat a nepomohlo ani to, ze byly na lkatkovkach a v roce by je na nocniku nikdo neudržel ani parem volu. Pak jsou ohledne nocniku od roku vzorně spolupracující, dozadující se sundání byt jen trochu pricurnute papírové pliny, ale stejne to téměř rok trva, než si začnou říkat samy včas na nocnik.
Oba exempláře mám doma, na oba použita stejná metoda, s úplně jiným výsledkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ospalámyš budem doufat, že to pujde rychle:-D já nevim, já dřepěla na nočníku a prohlížela si leporelka prý
ale asi by mě trefilo mít ještě tříletý dítě s plenama:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
No, jsou deti, co jim je i ve dvou letech jedno, ze maj v pline bobek, vubec si neuvedomuji, ze si pocuraly teplaky, jsou schopne se vycurat do nicniku a ta 5 minut se pocurat znovu, pripadne se k tomu jedte pokakat a nepomohlo ani to, ze byly na lkatkovkach a v roce by je na nocniku nikdo neudržel ani parem volu. Pak jsou ohledne nocniku od roku vzorně spolupracující, dozadující se sundání byt jen trochu pricurnute papírové pliny, ale stejne to téměř rok trva, než si začnou říkat samy včas na nocnik.
Oba exempláře mám doma, na oba použita stejná metoda, s úplně jiným výsledkem.
to je jak náš malej 18měsíců. vykoná potřebu do pleny a vůbec mu nevadí že to má až na zádech. Na nocniku vydrží ale neudělá tam nic
tak já už nevím nebaví mě poslouchat ty řeči od rodiny že je zaostalej
chci mu až bude teplo sundat plenu a dát tepláky jestli to pomůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggynka vetsinou kdyz se vyspala a pak postupne vic a vic pri kazdem prebalovani na chvili nad misku, slo to myslim celkem nenasilne, sama si pak zvykla a cekala s curanim az ji rozbalim, bobek delala pravidelne rano po probuzeni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggynka Intervaly postupně vychytáš, každé dítě čurá jinak, protože i vypije jiné množství tekutin. Taky se to mění v závislosti na tom, jestli je po jídle nebo ne. Vím, že moji po hlavním jídle (snídaně, oběd, večeře) čurali za cca 20 minut velkou dávku a za dalších 10 minut další, jindy během dne to kolem toho roku bylo co hodinu. Já jsem posazovala intuitivně, ale partner si na to nařizoval budík a takhle jim to šlo výborně.
@tamata píše:
no tak to pak jo, to už je lepšíJsem si představila jak roční dítě musí hodinu sedět a nehnout se
To vysedávání je podle mě jedna z největších chyb, ještě k tomu když se u toho dítě rozptyluje něčím jiným. Pak zapomene, že na tom nočníku vůbec je a nemá šanci si to spojit s tou kýženou akcí.
@ospalámyš Záleží, jak to bereš. U mých dětí to trvalo od seznámení s nočníkem po odplínkování 3/4 roku, ale vůbec mi to nepřišlo jako opruz. Naopak pro mě bylo mnohem jednodušší a příjemnější to dítě co hoďku šoupnout na nočník a za pár vteřin ho sundat, než abych násilím přebalovala dítě, které se plíně brání a při přebalování zdrhá (a to nedělají jen moje děti, ale i většina těch, co jsou na plínách nonstop). A jestli něco opravdu, ale opravdu nemusím, tak batole zmatlané od ho.na, ještě nejlépe běhající po pískovišti, zatímco se ho zoufalá a až po uši rudá maminka snaží očistit a přebalit. Vždycky mi té maminky bylo tak líto a byla jsem ráda, že nejsem na jejím místě.
Jestli se starší dítě oplínuje bez nervů, toť otázka. Upřímně řečeno většina mých kamarádek s tím měla narozdíl ode mě nervů spoustu. A to jsem do nich ze začátku často slyšela „ty jsi blázen, zbytečná práce, vytvoříš mu blok“, což se postupně proměnilo v „jé, ty se máš, a jak jsi to dělala?, já už nevím, asi se z toho zblázním“. Určitě jsou děti, které jsou schopné na to přijít téměř přes noc, ale já třeba žádné takové osobně neznám. Pořád od kamarádek slyším stýskání „zkoušeli jsme v roce a půl, nešlo to, ve dvou, nešlo to, ve dvou a půl, nešlo to, sakra už mě to nebaví, ve třech, blíží se školka, furt to nejde, to snad není možné, tchýně rýpe, ve školce ho nechtějí, hlídání nemám, co mám dělat…“. Tím nechci nikomu brát jeho způsob, jak si to udělá, každý má své pro a proti a nemusí se vydařit ani jeden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai Moc děkuji, mám vyzkoušené že po probuzení cura a cca tu každou hodinu a někdy dvakrát, ale teď si mi hezký poradila s tím, že 20 minut po jídle. To bude to, jak se občas vycura dvakrát za hodinu. On bude pěkný vykuk. Já mu za to, když se vycura dám křupku a on hned po curani hlásí ham
Nechci používat hračky na nočníku tak mu něco povidam. Po pravdě nechci aby po druhém roku měl pleny. Ještě uvažuji, jestli by nepomohlo dávat hadrové pleny, aby cítil mokro.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit