Nohy do "O" a chůze

404
6.8.09 14:10

Nohy do "O" a chuze

Ahoj, mala uz chodi skoro 5 mesicu, ale chodi divne…jakoby zesiroka, ne s nozickama u sebe. A taky ma sileny óčka, myslite, ze se to spravi, nebo to mam resit u ortopeda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1493
6.8.09 14:22

Ahoj,
Očka jsou v tomto věku normální, časem se začnou narovnávat (syn je měl rovné asi kolem 15-18 měsíců), až přejdou do Xka (ty má syn cca od 2 let). A i ty Xka by se postupně do 5-6 let (odhadem) měly srovnat.
Na ortopeda je dost brzy, pokud nemá žádný jiný problém. Můj syn měl taky v tomto věku Očka, teď má pro změnu Xka, s kterými nás dr. poslala v 2,5 letech na ortopedii.
Si říkám, že čím má teď větší Očka, tím bude mít pak menší problém s Xkama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
6.8.09 15:04

Ahoj, tak já tento problém momentálně řeším. Taky jsem si říkala, že všechny děti mají ze začátku nožky do „O“, ale můj syn už měl rok a půl a nožky má křivé. Tak jsem s ním zašla na ortopedii a je to křivice. Tím tě nechci strašit, ale není to prý nic hrozného. Jenom opět kamepe Vigantol a časem se to srovná. Byli jsme i na rentgenu a na snímcích nám doktor popsal typické znaky křivice i to, jak mu kost dorůstá. A to jsem ten Vigantol do roka kapala poctivě a pak ještě asi 3 měsíce, než začalo svítit sluníčko. Zřejmě rychleji rostl a vitamínu měl málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
6.8.09 16:39

Ahoj,
tak já tě pro změnu uklidním,syn měl tak šílené očka,dokonce jsem tady zakládala asi před rokem a půl na toto téma diskuzi,trvalo to skoro do 2 let a ted má nohy jako modelka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
6.8.09 20:22

Dik\ moc. Pockam tedy do 2 let a uvidime…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1379
6.8.09 21:09

ahoj
Pobavilo mě, že jsem tady našla tuhle diskusi - protože momentálně taky řešíme, že má Matouš nohy do O :lol: Taky mě každý uklidňuje, že se to srovná, tak mi nezbývá než věřit 8)
A jsem ráda, že v tom nejsme sami, hlavně že to prckům na těch křivých nožičkách tak rychle běhá :lol:
Tak se tady za pár měsíců sejdem a napíšem si, jaké máme doma modelky a manekýny :wink:
mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
7.8.09 11:22

Ahoj, každé dítě do „O“ nohy nemá - dcera je nikdy neměla. Ale synovec ano a bylo to fakt hrozné óčko a chodil jak kačena :D Kolem 2 let se to začalo srovnávat. Teď ve 3,5 letech už je má normálně rovné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZdenaM
3.4.10 21:36

patologické deformace nohou u dětí

Milé maminky, problémy nohou, vyosené paty a snížené klenby jsou velmi závažné, zvláště u malých dětí a není čas čekat a myslet si, že se to spraví samo. Pokud není ve správné poloze hlezenní kloub, dojde k rotaci i v kolenním kloubu, poté kyčelním kloubu a dále dojde k „vyosení“ celé páteře. Tyto problémy způsobila dědičná dispozice a nevhodná „podložka“ pod chodidly. Problémy pohybového ústrojí dnes postihují téměř 90% lidí dnešní polulace a vy již máte dnes šanci to změnit. Český vynálezce pan J. Hanák vytvořil stélku do bot, která zajistí zdravé chodidlo a jen to je zárukou stálého zdraví celého člověka. Tato stélka do obuvi je vhodná jako prevence již od prvních krůčků dítěte, aby nedošlo k deformacím chodidla, jaké mají rodiče. Tato stélka má positivní vliv i na psychický vývoj dětí i na učení, jak uvedly třídní učitelky prvňáčků, kteří mají tuto léčivou stélku v obuvi a zůčastnily se projektu Zdravé chodidlo - naše budoucnost! I vy můžete ovlivnit zdraví vašeho dítěte!

• Citovat
  • Upravit
bronis
17.9.10 21:32

Dobrý večer,zcela s Vámi souhlasím,jen by mě zajímalo ,kde takové vložky seženu?

• Citovat
  • Upravit
ZdenaM
17.9.10 22:15

biomechanické aktivní stélky do obuvi

Dobrý večer,
zadejte si do vyhledavače „botyhanak“ a tam se dozvíte vše o tomto revolučním vynálezu, který uzdraví chodidla Vašim dětem i Vám :-) Zdravím Zdena

• Citovat
  • Upravit
bronis
18.9.10 08:24

Dobrý den,moc děkuji za odpověď :-) ,dívala jsem se tam,jenže už nepřijímají objednávky a tak jsem si myslela jestli někdo ještě neví ,kde je sehnat? :-)

• Citovat
  • Upravit
ZdenaM
18.9.10 10:29

biomechanické aktivní stélky

Dobrý den, objednávky stále přijímáme, pozastaveny jsou pouze objednávky na uzavřenou obuv pro dospělé. Vy potřebujete pro dítě sandálky a 1 pár stélek do uzavřené obuvi. Napište na moji email adresu, jakou velikost potřebujete a zda dívčí či chlapecké, kontakt najdete pod zlínským krajem. Zdravím a přeji krásný víkend :-)Zdenka Machalová

• Citovat
  • Upravit
bronis
18.9.10 10:37

děkuji :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Daisy Veronica
11.3.15 17:10

Dobrý den, chci oživit tuto diskuzi. Moje dcera se mi koncem jejího 5. měsíce začala stavět v kočárku na nožky. Nechtěla sedět ani ležet…asi to některé znáte. Chodit začala koncem 9. měsíce a nohy má jasně do „O“. Levou nožku o dost více a tak na ni divně našlapuje jakoby obloukem a stáčí ji dovnitř. Řešila jsem to s doktorkou už na půl roce, že se staví na nohy a jdou jí do „o“. Řekla mi, ať neplaším 8) Zhruba na 11 měsících jsem si vydupala prohlídku u ortopeda. Doktorka mi řekla, ať nešílím, že se nožky srovnaj, ale všichni vidíme jasnou vadu na té levé noze :roll: Ortoped kontroloval nožky ultrazvukem a řekl mi, že je vše v pořádku. Kontroloval hlavně klouby, ale chodit ji vidět nechtěl, i když jsem na to poukazovala. Mám obavy. Asi bych potřebovala od některé maminky uklidnit, pokud řešila to samé, že to bude v pořádku. Prý mám počkat, že od roka se nožky začnou rovnat, tak jsem zvědavá. Dceři bude 13 měsíců a vešel by se jí mezi nohy míč :oops: @popodopo Jak je to u vás s odstupem času? Co nožičky, srovnaly se?

• Citovat
  • Upravit
524
11.3.15 17:13

Známá měla s malou úúúplně stejný problém a nožky se jí vážně srovnali. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí