do kdy je "normální" nechodit.

ave
837
3.8.09 13:12

do kdy je "normální" nechodit.

Zdravím všechny maminky chodících a hlavně těch nechodících dítek a prosím o Vaše zkušenosti. Synovi bylo teď 16 měs. a pořád se mu nechce chodit. Teda už dlouho chodí kolem nábytku, chodí se mnou za jednu ruku, občas se i pustí a udělá 2-3 kroky, ale to třeba jednou za dva dny a dál nic. Leze po kolenách a to klidně i venku a mám pocit, že prostě chodit nemá potřebu. Je to pro mě už dost náročné, protože už nějaké to kilo má, tudiž se pěkne pronese. Mudr. říkala, že to nemám řešit, že se naučí. Kdy tedy Vaše děti začaly chodit? To je otázka spíše pro maminky lenochů :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29660
3.8.09 13:17

Dcera začala chodit v devatenácti měsících. Předtím také jen pár krůčků. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130

ahoj kamrádčin malý začal chodit v 17 m tak máte ještě čas:o))…počkej ještě se naběháš :D …budeš ráda vzpomínat na chování :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492

V 16 -ti měsících je ještě normální nechodit :wink: Prý je to "normální do cca 1,5 roku. Syn začal samostatně chodit v 17-ti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
3.8.09 13:23

Jé, děkuji za rychlé uklidnění. V okolí známých, děti už dávno chodí a malý nic, tudiž jim také v hraní moc nestačí. Hlavně na hřišti. Navíc je hodně vysoký a vypadá starší, tak to prostě působí divně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
3.8.09 13:27

je jasné, že je to trošku psycho když hlavně vidíš že ostatní děti už běhají v roce.. a ten tvůj prostě nic! ale tak nějak s mým třetím dítkem si říkám, že má prostě čas! taky mě to trošku štve, když holky na mé diskusi už hlásí přetočení na bříško, nebo že dětičky lezou.. a tak! ale pak si řeknu, je zdravej? je!!!!!! vidělas někdy zdravého dospělého člověka pohybovat se po kolenou??? ne!!! VŠICHNI!!! SE NAUČÍ LÉZT, CHODIT, JÍST LŽIČKOU! pokud je zdravý neřeš to! vím, že je to náročné na zvedání a nošení, ale prostě to tak je! a kluci jsou ještě trošku línější! takže hlavu vzhůru! víš jak se naběháš? až opravdu začne???? nebudeš dělat nic jiného než za ním lítat a chytat! tak si honem ještě užij poslední zbytek měsíce ono pak je opravdu ze dne na den! kdy se pustí a půjde!
jinak první dcera chodila přesně ve 12 měsících - rozešla se na své narozeniny.. druhá asi v 15 měsících! a tenhle kulihrášek je už teď pozadu v sezení i lezení, takže si myslím, že to bude taky tak nějak později! :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
3.8.09 13:49

Ahoj,

bud RADA:-)

tvuj maly uz bude mit nasbirane zkusenosti a taky par poznatku a nebude tak bezhlavy jako deti,co chodi uz v roce a drive…

Mam srovnani,prvni dcerka chodila v deviti mesicich,druha v roce a treti TYDEN PRED ROKEM A PUL,ted je tomu asi mesic.....A mne to zase vubec nechybelo,vedela jsem,ze je fajn,ze si pockala-a cim pozdeji detatko chodi,tim pak rychlejsi je ten chodici a behaci vyvoj,tzn.treba ve dvou letech uz neni poznat,kdo chodi samostatne pres rok a kdo jen pulrok......

ZE,MARUSKO :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
3.8.09 13:57

tak moj drobec chodil okolo nabytku..za jednu rucicku..chodil hadam 3 mesiace a pred par dnami sa pustil a krasne sam cupitaa..ani nepada..
este sa sem tam drzi za rucicku..ale casto sa pusta..a kuk na metrik.ma vyyyse 16 mesiacov :)
myslim,ze ked chodi za jednu rucicku..uz vie chodit krasne a len ta potrebuje mat pri sebe..
uvidis.ze aj u vas sa jedneho dna pusti a bude si smelo cupitat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
3.8.09 16:45

nas mladsi drandil kolem nabytku od svych cca 8mesicu :roll: myslela jsem, ze mne odvezou, a pak zamrzl, porad jen nabytek, pustil se skoro ze dne na den ve 15mesicich, a ted upaluje jak profik, nepada, nemlati se.. :lol: Diky za to, protoze mit behajici mlade je o nerv :lol: tak kliiid, pokud se zveda sam, a u nabytku chodi, vubec bych si nedelala hlavu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.09 18:20

Bud rada a neres to. Dcera teda zacala chodit v 15 mesicich, ale nikdy se poradne nestavela okolo nabytku. Teprve ve 13 mesicich zacala lezt (do te doby se pouze plazila) a pamatuji si, jak jsem plasila, protoze ona jeste ani nelezla zatimco jine deti uz chodili. Jednoho dne se postavila rozebehla a bylo to. Od te doby chodi.

Ja se priznam, ze jsem se strasne tesila, az zacne chodit, protoze ji nebudu muset venku porad nosit. A ze jsem si musela pockat :-) Mela jsem stesti, ze preskocila tu fazi, kdy dite chodi okolo nabytku a pada.

Neboj, az uzna za vhodne, tak chodit zacne.

Lenka

• Citovat
  • Upravit
1209
3.8.09 18:24

Ahoj, dcera začala chodit v 18ti měsících. Jednoho dne se prostě sebrala a 3× přešla obývák, dokonce se hned uměla zastavit a otočit. Teď už chodí sama i venku i po nerovném terénu. Navíc mi připadá, že jak je starší, tak si dává víc bacha, aby se někde nebouchla nebo nespadla. Takže to, že začala chodit dýl hodnotím vyloženě pozitivně :wink:

Buď v klidu, však ono to jednoho dne přijde :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
3.8.09 19:04

můj synovec začal chodit až v roce a půl, takže bych byla prozatím v klidu pokud se staví na nožičky a pokouší se o nějaké ty krůčky. taky bych se snažila na procházkách vzít ho za ručičku nebo ho postavit za kočárek a ťapat s ním pomalu, když půjdeš třeba na procházku, to nevadí, že nedojdete daleko, ale uvidíš, že najednou bude chodit ze dne na den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
4.8.09 14:19

Ahoj, dcera začala chodit v 15,5 měsících. Jak píší holky, je to opravdu individuální a za normální se považuje, když dítě začne chodit do 18 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
4.8.09 18:55

Ahoj,
moje dvojčátka (narozená v termínu) taky ještě nechodí… kolem nábytku a za ruce jim to jde skvěle, malá takto chodí od necelého roku, ale Ondra už od 10 měsíců! Pustit se ale bojí. Myslím, že je to psychické, je celkově velmi opatrný. Například snad nikdy ze stoje nespadl… Slečna je divoška, ale zase nemá takovou stabilitu - postavila se až v 11m.

Slyšela jsem, že do roka a půl je to v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
4.8.09 19:42

Bud v klidu, u nas se jeste nechodi ani kolem nabytku :! Hlavne ze jsou deti zdrave a spokojene. Ja moc dobre vim, jak se to pronese, ale zase uz je to rozumnejsi a lip se s nim na vsechno domluvim, nez kdyz zacne chodit v roce, v tom vidim aspon nejakou vyhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí