Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, potrebuju poradit ohledne nositek! Mala se rada nosi, rada kouka ven. Nejdriv jsme poridili baby sling, ale ten jsem nejak neumela pouzivat, tak jsme koupili BabyBjorn, kterej jsem pouzivala jenom, kdyz mala brecela v kovarku. Lily ma uz skoro 7 kg a z toho BabyBjornu me hrozne boli zada, takze jsem zacala koukat po manduce nebo jinem ergonometrickem nositku. Zajimal by me nazor na Liliputi MeiTai, jestli s nim ma nekdo zkusenosti, popripade jake jine nositko muzete doporucit a jak dlouho jste v nem deti nosily. Dekuju ![]()
@BABIES manduca, nosila jsem prvního od roku a druhého od 4 měsíců a teď nosím podle potřeby oba (i toho staršího, 4letého v tom nosím klidně doteď). Jako druhé máme Kibi, taky v pohodě, je dobrý pro větší děti, má lépe nastavitelnou zádovou opěrku a látku mezi nohama (má být od kolínka ke kolínku). Liliputi neznám. za mě jedině manducu ![]()
MeiTai nosítko jsem si zkoušela a bylo mi velké, stejně jako Manduca, kterou má většina maminek. Mám 160cm a 50kg a všechna nosítka s batohovými uchy a přeskami mi byla velká, až na Bondolino http://www.nosenideti.cz/…i/Bondolino/ takže za mě jedině tohle
Navíc má jako jediné nosítko široký popruh kolem dokola celých beder, což je extrémně pohodlné a dlouhé popruhy (stejně jako u MeiTai) si uvážeš přesně tak jak potřebuješ. Měla jsem ho na sobě celej den i s prckem a oboustranná spokojenost. Nosím v něm malýho každý den ![]()
@BABIES S Liliputi zkušenost nemám, ale za sebe můžu doporučit Manducu
S tou jsem maximálně spokojená.
Moc dekuju
Ja puvodne koukala na manducu, ale chtela bych i nejaky hezky vzory nebo barvy
A hlavne je tam dost rozdil v cene, tak me zajimalo, jestli i v kvalite
Asi pujdu do ty manducy ![]()
Jeste me tak napadlo, u tehle nositek se asi neda nosit dite oblicejem ven, ze? ![]()
@BABIES dítko se nosí obličejem k tobě, až pak bude větší, tak ho budeš nosit na zádech, tam bude mít větší rozhled. I to nošení směrem k sobě má svůj důvod. Manducy bývají většinou jednobarevné, aspoň co já vím, hezké vzory má třeba Kibi, ale Manduca je Manduca
Kvalita je u Manducy dobrá, rozdíl v ceně neznám, já kupovala nové před nějakýma 5 lety za 2600,– a tak +- je i cena dnes (pokud kupuješ nové). Možná jsou nějaké nové limitované edice a ty jsou lehce dražší
ještě poradím…já než kupovala Manducu, tak jsem si našla v Olomouci obchod, kde i půjčují a na víkend si ji půjčila a prcka nosila, abych věděla, jestli se mu to líbí. Půjčovné bylo nějakou tu 100 za den a když jsem tam pak koupila, tak mi to půjčovné odečetli z ceny. Tak zkus najít někde u vás
@mischelinka my jsme v Londyne a tady jsou silene drahy, tak jsem chtela koupit z Cr… no asi to zkusim, nasla jsem jednu limitovanou krasnou, tak ji koupi! dekuju za rady ![]()
@BABIES doporučuji vyzkoušet si nosítko před koupí, pokud máš teda kde, jinak se může stát, že Ti nesedne.. mně právě ty nosítka na přezku byly všechny velké, proto jsem zvolila to Bondolino.. A nosí se čelem k sobě, aby mělo dítě oporu pro záda, pokud nosíš čelem od sebe tak dítě prakticky jen visí za rozkrok.
přidávám článek
ať se hezky nosí ![]()
Ahoj, mám Liliputi, ale ne meitai. A jsem s ním spokojená. Mně právě Manduca moc neseděla - bolela mě z ní záda, ale asi to mohlo být i nastavením.
Pak jsem zkoušela ještě jedno - už si nepamatuji jaké, ale sedlo mi právě to Liliputi. Takže za mě vyzkoušet, zda sedí a pak až kupovat…