Nosítko pro novorozeně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46226
11.10.15 10:13
@LucaLuca píše:
Manduca - i s vložkou pro novorozence je dítě vertikálně, ne? To bych nevolila.
Používala jsem šátek a zpočátku jsem dělala úvaz kolébka, kdy je dítě v klubíčku hlavičkou k rameni maminky. Šátek může mít i manžel, když se naučí vázat.

Ted se bohuzel uz kolebka nedoporucuje.
Nyni se vaze do vertikalu a vaze se kriz s kapsou uvnitr nebo ven, zalezi jestli pevny satek nebo elastik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
11.10.15 10:14
@lucka83 píše:
Ted se bohuzel uz kolebka nedoporucuje.

Jaký je důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
11.10.15 10:15

Ono záleží i na miminku. I s vložkou byla třem ze čtyř manduca velká, takže se šátkovalo. A naše největší opička manducu vysloveně nesnášela. No a kolem druhého roku zase začala být úzká v sedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.10.15 10:16

@PAN66 Na novorozeně šátek, do nositka bych ho nedala. A na pracovní schůzky bych brala kočárek, přijde mi to praktičtější a vhodnejsi, než batoh na hručníku a k tomu třeba ještě batoh nebo obrkabela se všema proprietama. Navic v kocare prebalis, udrncas jednou rukou v sede u kafe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.10.15 10:18
@LucaLuca píše:
Manduca - i s vložkou pro novorozence je dítě vertikálně, ne? To bych nevolila.
Používala jsem šátek a zpočátku jsem dělala úvaz kolébka, kdy je dítě v klubíčku hlavičkou k rameni maminky. Šátek může mít i manžel, když se naučí vázat.

proč myslíš, že se dítě nemůže dát vertikal? můj kolébku nesnášel, od prvního nošení ksk a naprosto v pohodě. To, že je dítě malé neznamená, že ho nemůžeš uvázat na vertikal - to samé nošení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
11.10.15 10:18

@Svistice Taky jsem nosila šátek jen na vycházky, do města za mě nanic. Např. při přebalování jsem musela odmotat 4m šátku a řešit, kam položím dítě, šátek, přebalovací tašku…
Kočárek - všechny propriety jsou v košíku a člověk nic netáhne jak soumar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
11.10.15 10:20
@martina.se píše:
proč myslíš, že se dítě nemůže dát vertikal? můj kolébku nesnášel, od prvního nošení ksk a naprosto v pohodě. To, že je dítě malé neznamená, že ho nemůžeš uvázat na vertikal - to samé nošení.

Jako i nošení bez šátku na vertikál? :roll:
Tak to máme úplně opačný názor a nebudu tady ten svůj obhajovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
11.10.15 10:21
@LucaLuca píše:
Jaký je důvod?

Kvuli spatne poloze, dite je spatne ulozene, spatne se dycha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.10.15 10:22
@LucaLuca píše:
Jaký je důvod?

Velmi těžko jde dítě správně napolohovat. Dítě se může udusit. Kolibka je špatná na kyčle. I z vývojového pohledu je přirozené nosit vertikálně.

• Citovat
  • Upravit
72725
11.10.15 10:23
@LucaLuca píše:
Jako i nošení bez šátku na vertikál? :roll:
Tak to máme úplně opačný názor a nebudu tady ten svůj obhajovat.

nošení v šátku - o tom je tu snad řeč, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.10.15 10:33

Taky bych byla pro šátek. ono to vypadá složitě, ale to navázaný do půl minuty. a teda úvaz, kde musím šátek odmotávat, ten klasickej kříž s kapsou uvnitř nesnáším, upřímně nechápu, co na něm tak tři čtvrtiny nosících maminek vidí :oops: já ho nedotáhnu, kdybych se zbláznila, musela bych ho vázat furt několikrát, já mám nejradši dvojitej kříž, do toho jde dítě dávat opakovaně, jen jednoduše během pár vteřin pokaždý dotáhnu. a navázání je fakt záležitost chviličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
11.10.15 10:50

Taky jsem si nechala koupit Manducu protože sem na ní četla samou chválu, a je psaná od narození, ale moje osobní zkušenost je taková, že malá v ní nechtěla být do té doby dokud neviděla ven, takže do asi 4 měsíců mě v ní neskutečně řvala takže Manduca byla nepoužitelná, teď už je v pohodě a nosí se v ní ráda. Kamarádky nosí v šátku od narození a já se teď mlátím do hlavy že sem se toho bála a nešla do něj. Za mě na novoška jedině šátek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.10.15 11:02

Tak za mě šátek. Nosila jsem od příchodu z porodnice až pomalu do cca 5let(poponášení) Vázala jsem už od začátku vertikálně protože mi přišlo, že v kolíbce se mačká. Používal jsem jí jen na doma a to asi 3×.
Já jsem nosila v kříži s kapsou uvnitř. Vyhovovala mi. Malou jsem dala do kapsa a za pochodu dotáhla a uvázala kříž. U šátku mi vyhovovalo, že se dal dobře složit a schovat, manduka mi přišla taková neskladná, když se dítě zrovna nenosilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
11.10.15 11:35

:D Já se těšila jak budu ta maminka co je v mhd s miminkem ve vaku, žádný kočárek…V reálu první týdny komplikace po sekci a nemohla jsem dítě nosit (doma samozřejmě jo) a teď…má čerstvě tři měsíce a 8kg, 68cm, do babyvaku ho nenacpu, nosítka s vložkou pro novorozence jsou malá a bez ní zase nesedí/neudrží hlavu… :lol: :lol: takže bych počkala až se ti narodí a spíš si to půjčila od kamarádky na zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
11.10.15 11:39

Já mám Caboo - šátkové nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie