Nosítko pro novorozeně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
11.10.15 11:40
@lucka83 píše:
Ted se bohuzel uz kolebka nedoporucuje.
Nyni se vaze do vertikalu a vaze se kriz s kapsou uvnitr nebo ven, zalezi jestli pevny satek nebo elastik.

Ja sem nakukla ze zvedavosti a tohle je teda zajimave…ja mam ergobaby satek a tam prave doporucuji vertikalni noseni od narozeni (prave kvuli tomu dychani) a zkusenejsi „satkarky“ mi doporucily zase kolebku kvuli pateri…tak jsem z toho zmatena…nenosim zase az tak casto, ale tak nejak to stridam…akorat nevim, prcek mi jeste nedrzi uplne hlavu, hlavne kdyz usne…vazala jsem kriz s kapsou venku podle origos navodu…co se ti osvedcilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
11.10.15 12:13
@beruska9 píše:
Ja sem nakukla ze zvedavosti a tohle je teda zajimave…ja mam ergobaby satek a tam prave doporucuji vertikalni noseni od narozeni (prave kvuli tomu dychani) a zkusenejsi „satkarky“ mi doporucily zase kolebku kvuli pateri…tak jsem z toho zmatena…nenosim zase az tak casto, ale tak nejak to stridam…akorat nevim, prcek mi jeste nedrzi uplne hlavu, hlavne kdyz usne…vazala jsem kriz s kapsou venku podle origos navodu…co se ti osvedcilo?

Mam satek pevny a vazu kriz s kapsou uvnitr a vazi od narozeni, ted uz ma mala 4m a vazi uz dvojity kriz a uvaz na zada batoh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
11.10.15 12:14
@Raddkka píše: :D Já se těšila jak budu ta maminka co je v mhd s miminkem ve vaku, žádný kočárek…V reálu první týdny komplikace po sekci a nemohla jsem dítě nosit (doma samozřejmě jo) a teď…má čerstvě tři měsíce a 8kg, 68cm, do babyvaku ho nenacpu, nosítka s vložkou pro novorozence jsou malá a bez ní zase nesedí/neudrží hlavu… :lol: :lol: takže bych počkala až se ti narodí a spíš si to půjčila od kamarádky na zkoušku.

Nevadi ze nesedi a nedrzi hlavicku, od toho jsou i ty nositka co jsem psala jako storchwiege nositko a satkove mei tai nebo fly tai.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.10.15 12:32

@beruska9 kolébka je špatná kvůli dýchání a kyčlím. Vertikální není moc dobrý pro páteř. Nejlepší je to střídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
11.10.15 12:49

Na prvního jsem mela manducu, ale dle me je idealni az tak od 4mes, dřív se mi v tom nejak nelibil, na novorozence fakt ne. pak jsem nosila docela hodne, hlavne se psem, k doktorovi… od nejakeho roku a pul uz tam kluka nedostanu ani na poponaseni. chce po svých nebo do kocaru :nevim: jsem mala, drobna a zada v pohode, da se jednoduse prenastavovat na jinou postavu, manžela…
satky jsou asi fajn ale ja na ty uvazy proste nejsem a vzhledove se mi to nejak nelibi.
ted cekam kazdym dnem druhé a shanim nositko Caboo, kompromis mei satkem a nosítkem, dle zkušenosti a recenzi přese to, co potrebuji na novorozene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.10.15 12:52

@lucka83 : dik, tu kapsu vevnitr asi zkusim…ma uz sice 3 mesice ale narodil se drive a jeste tu hlavu uplne vymakanou nema… @Netopirek : no k tomu jsem tak nejak dospela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.10.15 13:29

@PAN66 za me satek. Jsem nositkova, pouzivala jsem manducu, bondolino, kibi, plus i nejaka batoleci, ale satek je satek, aby bylo miminko hezky utazene, nehroutilo se nikam do stran atd. Manducu jsem pouzivala tak od 3-4 mesicu, kluci byli velky. Ale treba treti syn byt takto malicky v nositku nechtel, tak byl v satku do cca pul roku.
Satek klidne nejaky tenci, z druhe ruky a pak nositko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
11.10.15 13:35

@martina.se Můžu se vetřít? Jáký máš šátek, používáš ten samý od miminka do teď? Chystám se koupit a chci si udělat představu než vlítnu na obchod, kde do mě budou hučet že to jejich je nej :mrgreen:. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.10.15 13:36

@Envie Mně kvůli zádům právě vyhovuje víc šátek, je širší, než popruhy nosítka, váhu dítěte rozloží prakticky po celých zádech. Ale nosím v něm miminko, prvního syna jsem šátkovala, dokud nezačal chodit, druhého uvidíme. Mám i nosítko, Kibi, moc mi vyhovuje, ale nosila jsem v něm syna, až byl starší a chodil, z šátku by se mi venku špatně vyndával a zase nasazoval. Je pravda, že tehdy už byl syn těžší, ale nebyl v nosítku tak dlouho v kuse, jako mimino, takže záda si odpočinula. Jinak pokud budeš nosit aspoň trochu pravidelně, nemusí být ani denně, tak se neboj, že bys dítě neunesla. Čím dřív ale začneš, tím líp, tělo si postupně zvykne. Když jsem nesla 4kilového syna poprvé, přišel mi strašně těžký a pak jsem ho nosila s 11 kily úplně v pohodě, ani jsem ho necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.10.15 14:13

@beruska9 neboj, to časem dáš. Já jsem nosila fakt hodně. Kočárek jsem používala jen na sídlišti a nebo do krámu na větší nákup. Jakmile cesta znamenala mhd, tak jsem brala šátek. Teď ho budu používat ještě víc. Bydlíme ve třetím patře bez výtahu a kočárek budu mít ve sklepě…

Jinak na dceru jsem měla šanami 4,5m, ale ten mi přišel krátký tak jsem si koupila 5m. Teď jsem si pořídila ještě elastický, kamarádka ho měla a kolíbky šly do něj sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
11.10.15 14:33

@Ivčis tento tyden je nosici tyden a v eshopech treba v satkomanii maji slevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
11.10.15 14:51

@lucka83 Díky za info, dnešní den je asi poslední se slevou že? To nejspíš nestihnu protože opravdu nevím jaký :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
11.10.15 15:21
@Ivčis píše:
@lucka83 Díky za info, dnešní den je asi poslední se slevou že? To nejspíš nestihnu protože opravdu nevím jaký :,(.

Ano dnešní den je poslední.
Koukni na šátky na satkomani:Little frog, didymos, girasol, lennylamb, yaro.
Pokud chceš levnější a dobrý tak Little frog a Yaro.
Já teď objednala Yaro a super, sice se musí zanosit ale určité vydrží dyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
11.10.15 16:51
@lucka83 píše:
Ano dnešní den je poslední.
Koukni na šátky na satkomani:Little frog, didymos, girasol, lennylamb, yaro.
Pokud chceš levnější a dobrý tak Little frog a Yaro.
Já teď objednala Yaro a super, sice se musí zanosit ale určité vydrží dyl.

Mrknu, díky a mysliš že mi bude stačit 4,5 metru. když vážím 62 a měřím 164cm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
11.10.15 17:37
@Ivčis píše:
Mrknu, díky a mysliš že mi bude stačit 4,5 metru. když vážím 62 a měřím 164cm?

Je to podle konfekcni velikosti vrchniho dilu, ja mam velikost 36/38 a staci mi velikost 5 cili 4.2m
Pokud si nikdy nevazala tak urcite bude lepsi delsi cili 4.6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko