Nosítko pro novorozeně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4411
12.10.15 12:35
@Netopirek píše:
@Ivčis já mám dva čistě bavlněný, a po třech letech nošení je jeden zanošený, druhý méně. Teď jsem si k nim pořídila elastic, tak uvidím jak je budu střídat. Jinak šátek má i spoustu jiných využítí. Z toho míň zanošenýho má dcera udělanou alá houpací síť :lol:

Děkuji za nápad a zkušenos a zeptám se ještě na to zanošení. Co to přesně znamená? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.10.15 12:44

@Ivčis pevné šátky jsou nejen pevné, ale i trochu tvrdší. Když se v nich nosí, tak se povolují a měknou. Dokonce jsem slyšela, že je lepší si občas koupit bazarová, že už ti ho zanosili. Je to něco jako s látkovými plínami, ty taky nejlíp sajou až po nějakém praní.
Jinak já mám šátky různých délek 4,5m jsem si pořizovala před porodem podle tabulky, ale přišel mi krátký-mám ráda když mi vlajou cancoury. Takže jsem si koupila ten přes 5m původně přírodní, ale teď už je zelený, sem si obarvila a letos mu přidám i nějaké obrázky.
Elastický mám odzkoušeno, když jsem hlídala kamarádce. Novorozenec se tam bezvadně dával do kolíbky.
Manduku jsem měla taky půjčenou, ale přišla mi taková tvrdá, o proti šátku. Ale bylo super to polstrování popruhů, ale ne dost na to abych si jí kopila :mrgreen:
Takže jestli máš možnost, tak si v okolí i popůjčuj různá nosítka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
12.10.15 13:12

@Netopirek Jé děkuji za osvětu, já měla na prvního syna Ergo nosítko „beze jména“ nějaká čínská kopie :oops:. No a moc se mi vtom nenosilo dobře, spíš vůbec. Proto bych do manduky nešla já, navíc ne na drobečka. Původně jsem chtěla Caboo nosítko ale doporučují ho jen do 8mi kil. No a moje malá/velká holka má už teď 4.5 kila. Tak se bojím že by to byla zbytečná koupě. proto jsem se nakonec rozhodla pro šátek. Uvidíme jak budeme spokojené, snad se naučím vázat a bude nám to oběma pohodlné. Pllánuju jít na kurz nošení tak třeba poradí nějaké triky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
12.10.15 21:08

@Ivčis jinak zanosit šátek není tak těžké, já mám teď nový bavlneny s vyšší gramaži, jebtuhy ale stačí vyprat, vyzehlite, zavanockovat, párkrát to zopakovat a bude se s ním skvěle pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
12.10.15 21:09

@Ivčis já byla na jednom kurzu u nás no hrůza.
Jinak já se naučila vázat podle YouTube Vonzino1 a kříž s kapsou uvnitř a super, prvně sem zkoušela s plysakem a pak s malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
13.10.15 07:10

Holky určitě dám vědět a předvedu první úvaz :-). Taky plánuju první plyšáka ale jistě to bude snadnější oproti skoro 5ti kilové kroutící se housence :-D. Dnes by měl přijít a už se nemůžu dočkat. A návod na praní bude určitě uvnitř že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
13.10.15 09:06
@Ivčis píše:
Holky určitě dám vědět a předvedu první úvaz :-). Taky plánuju první plyšáka ale jistě to bude snadnější oproti skoro 5ti kilové kroutící se housence :-D. Dnes by měl přijít a už se nemůžu dočkat. A návod na praní bude určitě uvnitř že?

Prvne zkontroluj satek, potom vyper, mela bys dostat navod na udrzbu.
Ja bavlneny satky peru na 30stupnu, na min otacek, davam 800-1000otacek, peru v tekutem gelu a bez avivaze.
Nesmi se pouzivat avivaz a klasicky praci prasek!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.10.15 09:45
@lucka83 píše:
@martina.se Šanami moře je dobrý satek :palec:
@Ivčis jj 100%bavlna je nejlepší :palec:

já jsem s nim na max spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.10.15 09:47
@Ivčis píše:
Holky určitě dám vědět a předvedu první úvaz :-). Taky plánuju první plyšáka ale jistě to bude snadnější oproti skoro 5ti kilové kroutící se housence :-D. Dnes by měl přijít a už se nemůžu dočkat. A návod na praní bude určitě uvnitř že?

návod bývá jak u šátku, tak já ho mám i na šátku, na cedulce. Jinak trénuj. Ono to s tim dítkem není o nic horší, jen to chce praxi na dotahování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
13.10.15 19:05

@lucka83 @martina.se Holky tak máme ho a super! co říkáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.10.15 19:26

@Ivčis super. Než jsem si to zvětšila, tak vypadala jako želva :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
13.10.15 19:28

@Netopirek :mrgreen: jojo nakonec byl tato látka jediná dostupná v mé velikosti. tak jsem neměla na výběr, ale je moc pěknej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
13.10.15 19:36
@Ivčis píše:
@Netopirek Jé děkuji za osvětu, já měla na prvního syna Ergo nosítko „beze jména“ nějaká čínská kopie :oops:. No a moc se mi vtom nenosilo dobře, spíš vůbec. Proto bych do manduky nešla já, navíc ne na drobečka. Původně jsem chtěla Caboo nosítko ale doporučují ho jen do 8mi kil. No a moje malá/velká holka má už teď 4.5 kila. Tak se bojím že by to byla zbytečná koupě. proto jsem se nakonec rozhodla pro šátek. Uvidíme jak budeme spokojené, snad se naučím vázat a bude nám to oběma pohodlné. Pllánuju jít na kurz nošení tak třeba poradí nějaké triky ;)

Úplně malé jsem nosila v šátku, později jsem přešla na manducu, v 5m myslím. Z ryze praktického důvodu, nebyla jsem schopná aktivní dceru do šátku uvázat a ona už v šátku taky nechtěla být, moc ji omezoval. Manducu jsem měla od kamaráda po dvou dětech, takže už byla měkká a dobře se nosila. Nošenec byla malá skoro do roka, pak ji začalo bavit jezdit ve sporťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.10.15 19:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.10.15 19:47

@Suzuveverka tak já mám asi divný dítě :think: ta když vidí šátek, tak chce do něj uvázat ještě teď a to je jí šest :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí