Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Jasně,kdyby mě nošení chytlo,manduka mi byla sympatická…ale vidím to spíš na ten kočárek.Tak díky za rady ![]()
j.a.n.i1 píše:
asha To víš, po vyzkoušení beca, erga a manducy jsem zvolila manducu a jsem spokojená, tak protoAle to nové zelené ergo se mi taky moc líbí…
Neee, jasne, ja si delam srandu, protoze vcera jsem to nekde psala… ze v kazdy diskuzi se okamzite zmini Manduca (pritom mam pocit, ze prvni tu bylo Patapum, pak Ergo) Takze niiiic, nikdo si to neberte osobne ![]()
asha píše:j.a.n.i1 píše:Neee, jasne, ja si delam srandu, protoze vcera jsem to nekde psala… ze v kazdy diskuzi se okamzite zmini Manduca (pritom mam pocit, ze prvni tu bylo Patapum, pak Ergo) Takze niiiic, nikdo si to neberte osobne
asha To víš, po vyzkoušení beca, erga a manducy jsem zvolila manducu a jsem spokojená, tak protoAle to nové zelené ergo se mi taky moc líbí…
Holt mají asi největší propagaci
a osobně to neberu ![]()
j.a.n.i1 píše:asha píše:Holt mají asi největší propagacij.a.n.i1 píše:Neee, jasne, ja si delam srandu, protoze vcera jsem to nekde psala… ze v kazdy diskuzi se okamzite zmini Manduca (pritom mam pocit, ze prvni tu bylo Patapum, pak Ergo) Takze niiiic, nikdo si to neberte osobne
a osobně to neberu
No vidis, pritom znam hodne holek, co jim nesedi, vcetne mne ![]()
(zrovna ted mam zpruzeny batole v Becu…tolik ke kocarku
)
Dle obrazku se mi nositko jevi jako klokanka
S mazelem nosime v Becu a satku a pote,co uz mam jiste zkusenosti,bych sve dite do tohoto nedala.
Já jen dodám, že „vázačky šátků“ se do toho montují z důvodu, že nejsou postihnuty jen šátky, ale jakýmkoliv způsobem ergonomického nošení.
Celé dny prošmejdí na netu a hledají nějakou novou „kořist“.
Troufám si říct, že to máme v oku a na první pohled vidíme, co je OK a co vypadá podezřele.
Vázačkám zdar ![]()
To se člověk dozví věcí… Asi se dítětem nudím a proto ho „tahám“ ergonomicky a zdravě
A to se taham ještě s jednim v břiše, co jsem to za matku ![]()
Ricky, v podstatě máš pravdu, co se míchám do diskuze o nosítku, které jsem v životě nedržela v ruce. Jsem totiž nablblej samaritán, kterýho nenechává chladným, že jsou děti nošené nezdravě, že se jim zadělává na pozdější problémy s páteří, různé skoliozy a jiné radosti, které u malého lehkého dítěte se ve škole svedou na těžkou tašku a ve 40 na sedavé zaměstnání. A tak když vidím, že chce někdo nosit v klokance, tak štěkám a bráním to dítě, protože se může nosit zdravě. A když bude o jednoho malýho viselce míň, tak budu jen ráda.
Jinak na oddělaný záda je ergonomické nošení rozhodně příjemnější jak nošení v klokance.
O nošení a různých klokankách tu už bylo hafo diskuzí, stačí se mrknout, možná proto už jsem nepříjemná, protože je to pořád o tom jednom a samém.
Gladys píše:dianda píše:A nošení, které je zdravé a nepoškozuje páteř miminka tě nezajímá? Škoda…
Dítě právě ještě nemám,zkoušela jsem jen na cizím,proto mě zajímají opravdové zkušenosti maminek,které v něm miminko nosily,díky.
Ahoj, říkáš že máš problémy se zády. Jen můj skromný postřeh: Nosítko na obrázku nemá bederní pás-pro tebe.
Můžu ti říct, že buďto to vážu blbě, nebo to není pro mě, ale třeba ze šátku mě po 10ti minutách bolí záda jako kr*va.
Mám je taky zrasované, úplně v háji-skolioza, kyfoza atd (máma mě nosila v sebou ušité klokance, takže mi záda zničila).
Ale nastudovala jsem si ergonomická nosítka a doma se pokusila jedno ušít(je mi líto 2 a půl tisíce za nové-značkové)…no musim vychytat ještě nějaké „mouchy“ ale už v tomhle s mi nosí malá jedna báseň. A to především proto, že jsem ušila opravdu široký a vatelínem vycpaný bederní pás…takže mi váha Verunky nevisí jen na zádech, ale pěkně se i rozloží do tohoto pásu a v tom mě záda ale vůůůbec nebolí.
To co je na obrázku u toho Weega, ten bederní pás nemá…já se obávám, že tě z toho záda budou bolet ![]()
Jinak jestli je ergonomické a pro zdravé nošení, to tam nejsem schopná vykoukat. Připadá mi, že je to široké dost, takže prcek by nemusel videt na rozkroku. Ovšem díky chybějícímu tvému bedernímu pásu bude mít nožičky ve vzduchu. Kdyby tam pás byl, měl by je v kolínkách pěkně zatarasené-opřené o ten pás a neblimbaly by mu ve vzduchu.
Jenže tohle celý je jen doměnka…protože tam neni fotka zezadu. Pokud to bederní pás má, rozhodně si myslím, že zdravé nošení dětí i pro tebe splňovat bude.
Fotka mého výtvoru.
Všimni si jak tam má opřené ty nožičky o beder.pás. ![]()
Ale jestli nemáš zájem o „nevyžádané“ rady(jak mám pocit), ber tento příspěvek jako neplatný.
Rozhodně nedělám chytrou, jak tu už někdo psal. Jen se snažím dobře poradit, tak jako všechny zkušené nosičky. ![]()
Gladys píše:
To se člověk dozví věcí… Asi se dítětem nudím a proto ho „tahám“ ergonomicky a zdravěA to se taham ještě s jednim v břiše, co jsem to za matku
Ricky, v podstatě máš pravdu, co se míchám do diskuze o nosítku, které jsem v životě nedržela v ruce. Jsem totiž nablblej samaritán, kterýho nenechává chladným, že jsou děti nošené nezdravě, že se jim zadělává na pozdější problémy s páteří, různé skoliozy a jiné radosti, které u malého lehkého dítěte se ve škole svedou na těžkou tašku a ve 40 na sedavé zaměstnání. A tak když vidím, že chce někdo nosit v klokance, tak štěkám a bráním to dítě, protože se může nosit zdravě. A když bude o jednoho malýho viselce míň, tak budu jen ráda.
Krásně napsaný! ![]()
O nošení a různých klokankách tu už bylo hafo diskuzí, stačí se mrknout, možná proto už jsem nepříjemná, protože je to pořád o tom jednom a samém.
Jo jo já jsem jeden dotazář z nich
A taky mi samozřejmě zkušené nosičky vždy dobře poradí. ![]()
Díky za rady,jak jsem psala,nosit ven nejspíš nebudu,jen mě zajímaly zkušenosti,když už jsem se k nosítku dostala a netuším,co mám…nejspíš ho za rok vyhodím,ale pro případ,kdy bych potřebovala pár minut doma nosit,se myslím nikomu nic nestane. ![]()
ricki píše:
Sestřenice si takové červené dovezla ze Švýcarska na dvojčata,dám jí na tebe kontakt,tak ti asi pošle SZ,co vím byla s nima spokojená,super řešení na dvojčata a kojení…
To mám nejraděj jak někdo dělá chytrého,vyskoušené to nemá,tak proč vůbec reagujeHlavně jak má někdo první děcko a je nejchytřejší,
Ani pani nepsala,že hledá názor vázačky šátků..To jak kdybych člověku,co hledá recept na buchtu vnucovala svůj super stejk,protože je prostě ze všeho masa nejlepší…
S nošením miminka mám bohaté zkušenosti, i dvojčata mám. Na to Weego pro dvojčata jsem se ze zajímavosti dívala, i si dopisovala s paní která ho prodává. Je to klokanka, nemá to s ergonomickým nosítkem nic moc společného. Dvojčata se najednou tak, aby byly nošené správně, dají nosit jen velmi obtížně, prostě jak jsou dva na jednom člověku najednou, nemůžeš docílit optimálního postavení nožiček, to by to nosítko pro dvojčata muselo být hodně široké a maminka by musela být hodně velká almara (s prominutím), aby se jí tam 2 správně posazené děti najednou vešly. Vlastní zkušenost, zkoušela jsem si navázat do šátku najednou půlroční dvojčata a je to velmi obtížné. Dobrá varianta je dát každé dítě na jednu stranu na bok, nebo pak jedno na záda a jedno na břicho, to jde, ale člověk je pak dost soumar a je to jen na chvíli. Lepší je to s miminkem a batoletem než s dvojčaty.
Takže za mě, Weego fakt ne.
Jj,sestřenice taky ze začátku nevěděla,co si s dvojčátkama počít,chtěly pořád jen kojit a nosit ale holt občs potřebuje člověk volnou ruku,tak měla druhého nebo obě v v nosítku-naučily ji to v porodnici kde rodila tak je v tom nosily i sestry,že je to lepší,než je nechat křičet v postýlce.A pro mimca,co neváží ani 2 kila nic jiného nenašla.
ricki píše:
Jj,sestřenice taky ze začátku nevěděla,co si s dvojčátkama počít,chtěly pořád jen kojit a nosit ale holt občs potřebuje člověk volnou ruku,tak měla druhého nebo obě v v nosítku-naučily ji to v porodnici kde rodila tak je v tom nosily i sestry,že je to lepší,než je nechat křičet v postýlce.A pro mimca,co neváží ani 2 kila nic jiného nenašla.
Jedine dva satky… ty maly miminka se do satku navazou jeste dobre. V tomhle nositku fakt jenom visi…pak se nedivim ortopedum, ktery hazeji vsechny nositka do jednoho pytle ![]()