Nosítko Weego

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
knopi
13.2.11 21:31
ricki píše:
Jj,sestřenice taky ze začátku nevěděla,co si s dvojčátkama počít,chtěly pořád jen kojit a nosit ale holt občs potřebuje člověk volnou ruku,tak měla druhého nebo obě v v nosítku-naučily ji to v porodnici kde rodila tak je v tom nosily i sestry,že je to lepší,než je nechat křičet v postýlce.A pro mimca,co neváží ani 2 kila nic jiného nenašla.

Chápu a znám z vlastní zkušenosti, já hodně nosila starší, aby nežárlila. Jenže takto nosit novorozence je prostě špatně, je lepší je mít v kolíbce. To už bych raději investovala do babyvaku nebo slingu nebo něčeho podobného, když už ne to ergonomické nosítko nebo šátek, a děti střídat. V tom weegu, jak jsou ty děti vedle sebe, tak tam prostě nemají místo na to správné posazení kyčlí, nožkama si vzájemně brání. Zkoušela jsem to s šátkem a fakt je to obtížné to mít správně.

• Citovat
  • Upravit
knopi
13.2.11 21:35
asha píše:
ricki píše:
Jj,sestřenice taky ze začátku nevěděla,co si s dvojčátkama počít,chtěly pořád jen kojit a nosit ale holt občs potřebuje člověk volnou ruku,tak měla druhého nebo obě v v nosítku-naučily ji to v porodnici kde rodila tak je v tom nosily i sestry,že je to lepší,než je nechat křičet v postýlce.A pro mimca,co neváží ani 2 kila nic jiného nenašla.
Jedine dva satky… ty maly miminka se do satku navazou jeste dobre. V tomhle nositku fakt jenom visi…pak se nedivim ortopedum, ktery hazeji vsechny nositka do jednoho pytle :-?

Nejlíp mi vycházel dvojitý kříž a dát každé dítě na bok do jednoho pruhu, ale moji měli v půl roce 8kg takže jsem to nedala fyzicky. Nebo možná každého do kolíbky, každého do jednoho pruhu, to nemám vyzkoušeno. Nejlíp jsou ale ty 2 samostatné šátky, ale to chce předchozí zkušenost s vázáním.

• Citovat
  • Upravit
29730
13.2.11 22:07
knopi píše:
asha píše:
ricki píše:
Jedine dva satky… ty maly miminka se do satku navazou jeste dobre. V tomhle nositku fakt jenom visi…pak se nedivim ortopedum, ktery hazeji vsechny nositka do jednoho pytle :-?
Nejlíp mi vycházel dvojitý kříž a dát každé dítě na bok do jednoho pruhu, ale moji měli v půl roce 8kg takže jsem to nedala fyzicky. Nebo možná každého do kolíbky, každého do jednoho pruhu, to nemám vyzkoušeno. Nejlíp jsou ale ty 2 samostatné šátky, ale to chce předchozí zkušenost s vázáním.

Prave, ja to myslela spis pro ty sotva dvoukilovy novose, pro ktery nic moc jinak neni… 8mi kilovy mi teda stacil jeden :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
16.2.15 11:46

Diskuzeje sice stará, nicméně bych se chtěla podělit se svým poznatkem. Koupila jsem toto nosítko weego twin z druhé ruky. Nadchlo mně, že se v něm dají nosit obě děti najednou-mám dvojčátka. Říkala jsem si, že pokud by mi nevyhovovalo, pošlu ho zas dál. Inzerují ho jako ergonomické nosítko a mně přijde, že děti jsou v něm ve správné poloze.(nosím taky v šátku, ale po jednom, tak myslím, že mám představu, jak by to mělo vypadat).
Nevisí tam za rozkrok, mají to mezi nohama skoro až ke kolenům, kolena výš než zadek, záda dokulata.Je možné, že když jsou pak děti větší, už to nemají až ke kolenům. ale to už myslím ani není reálné je nosit společně. Inzerují, že je to max. do půl roka dítěte. Co si o tom myslíte?
jediné, co i hodně vadí je, že se dotýkají hlavičkama, nikde na obrázcích to tak nemají, tak nevim, co dělám špatně? zatim to řešim tak, že jedné dávám měkkou čepici, aby se nebouchaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
12.6.18 20:57

@Karko kdyby jste nosítko prodávala za rozumnou cenu, pokud ho jeste mate, tak bych ho brala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
h-o-p-e
11.1.21 12:03

Doplnuji pro ty, co by někdy náhodou hledaly info o weego nositku. Mam osobni zkusenost s weego preemie. Ergonomika uplne v poradku a v pohode. Posed ditka zdravy, tak jak ma byt. Ono neco jineho je to kritizovat dle nejakeho obrazku a neco jineho to skutecne mit a pouzivat. Jedinou nevyhodu vidim v pro me slabem bedernim pase pozdeji v pripade vetsi vahy ditete, takze si neumim predstavit vyuzovat ho tak dlouho, do takove vahy, jak je uvadeno, ze je designovane. Jinak je to pomerne draha zalezitost, ale podle me je naprosto v poradku. Nozky jsou dosiroka, kolinka vyse, nohy neplandaji, zada spravne a myslim, ze je pro ditko pohodlene. Rikam, pro maminku uz pri vetsi vaze urcite mene, ale pro ta mala prdolata, pro ktera je zrovna toto preemie upraveno :palec:

• Citovat
  • Upravit
Diana-Redakce
26.2.21 10:50

Dobrý den,

dovolujeme si vás upozornit na novou poradnu o zdravém nošení dětí, ve které se můžete na cokoli ohledně nosítek i šátků zeptat. Naše odbornice vám ráda poradí i se způsobem vázání a individuálně doporučí nejvhodnější způsob právě pro vás :-)

Přeji krásný den

Diana :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko