nosní mandle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
258
16.8.06 22:24
pavlas píše:
Janulko,
ty u zákroku vůbec nebudeš - alespoň já jsem nebyla na sálku. Čekala jsem v pokoji, který byl pro nás připraven a na kterém jsme byli celou dobu po zákroku.
Já jsem Sárce řekla, že si lehne na speciální postel u pana doktora a on jí dá potom čuchnout něčeho. Dala jsem jí za úkol zjistit, jestli to bude smrdět nebo vonět - takže měla misi a bylo to pro ní zajímavé… :D

Když jí přinesli, tak byla tak malátná, že jsem s ní vůbec nehýbala.

Pravda je, že nejhorší je ten pocit, že „ubližují“ mému dítěti, které brečí a já mu nemůžu ulehčit. Doktor mě ale dobře připravil na to brečení… Zkus to překonat - mysli na to, že se prckovi opravdu uleví. Sárka pár dní (možná 14 dní) hůř mluvila než před trháním, ale pak se to zlepšilo. Tohle mě ale zaskočilo - protože před trháním docela huhňala a já jsem očekávala, že to bude potom lepší. Ale asi bylo potřeba nechat zahojit ránu…
 Pavla

Milá Pavli, moc děkuji za odpověď, jsem z toho vážně nějaká přepadlá.Manžílek mi totiž řekl, že jsem to měla nechat až za těch 5 měsíců, ale já to chci dřív, protože malej má vážně hrozné problémy. Dětská lékařka nás nikdy moc nevyléčila a všechna vyšetření jsem si musela vždy „vydupat“ jinak by mě odbyla, že malému nic není. Tak snad to zvládneme oba.Nechápu, proč to tady v našem městě nedělají a musíme tak do Mostu a taky proč nemůžou malého uspat i tam hned a ne
na objednání, co je na tom tak těžkého, je to hrůůůza, ach jo. Moc Ti děkuji. Krásný večer. pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
17.8.06 01:07

Ahoj Janičko,

nás to taky asi čeká, dlouho jsme nad zákrokem váhali, teď v létě jdem znovu na kontrolu k ORL a uvidíme. Já jsem teda rozhodnutá za každou cenu pro zákrok v celkové narkóze, protože mám jistotu, že to bude pro Honzíka lepší. Byli jsme na dovolené na Slovensku, řešily jsme to tam s jednou maminou. Ta mi řekla, že na Slovensku se to dělá jen ambulantně a že Majo si dodnes všechno z toho zákroku pamatuje a že by ho na to znovu nedala. Zkus se v nemocnici zeptat namožnost jednodenní chirurgie, kdy je na lačno možné nastoupit až ten den ráno a večer se po kontrole anesteziologem pouští domů ( jestli je to nějakým jiným typem narkózy nevím), ale slyšela jsem o tom. Jinak ty tři dny pro malýho ve špitále obětuju, než aby pak měl nějakej stres z doktorů. Prosím ber to jen jako můj pohled na věc a další informace. Mějte se a ať vám to dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
18.8.06 13:21

Janulko,
teď, jak si to znovu pročítám, jsem si uvědomila jednu věc. Já jsem za tu krátkodobou (zřejmě jinou) narkózu zaplatila 680 CZK - prý zákrok tímto způsobem (ambulantně) nehradí pojišťovna. Takže se pro jistotu zkus na tuto věc ještě přeptat. Každopádně i s touto cenou to pro mě bylo schůdnější a lépe vyhovující.
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
19.8.06 20:49

Janulko,
neblbni a preobjednej to. Ja s malym taky cekala na operaci tri mesice, ale muzu Ti rict, ze tady v Rakousku by to nikdo ambulantne nedelal. Lepsi pockat i rok, nez dite trapit a stresovat. Ja byla na mandli ve trech letech a taky si to dodnes pamatuju. Cekali jsme tam jak telatka na porazku, jedna sestricka me pak znehybnila (dodneska si pamatuju tu odbarvenou trvalou a krvave rudou rtenku), a slo se na vec. Je to ohavne, takhle trapit deti, byt Tebou, tak taky zmenim doktorku. Ja mam taky mladsi dite, dceri bylo pri synove operaci 1,5 roku, ale ja ji proste nechala na dva dny mamce a zustala jsem se synem v nemocnici.
Mi znami maji mentalne postizenou dceru, ktera sla na zakrok v peti letech, rozumis, postizene holcicce to nevysvetlis, pry byla jak vydesene zviratko, tri ji drzeli a jeden rval mandli z nosu, jeji mamka je z toho jeste dnes spatna a zrejme si to vzivote neodpusti. To se stalo asi pred dvema lety. Takze, rychle to preobjednej, malej to tech pet mesicu nejak prezije, ale Ty by sis to mohla jeste dvacet let vycitat.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
30.4.14 19:10

Určitě bych šla, oni se tam podívají, změří uši…Na to praktická nemá zařízení. Kdyžtak třeba udělají kontrolu s odstupem a porovnají. S rýmou taky poradí. A doporučení asi chtít budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
30.4.14 19:33

@donaga Přesně tak, naše praktická by ti řekla, že tam nic nevidí a na ORL by vás poslala..Může to být cokoliv a jinde než na ORL se to nedozvíte :nevim: Ale pokud jste na tom ORL už vedení tak vas třeba vezmou bez papíru, my jsme ho taky měli jen poprvé, stejně tak u ostatních odborných lékařů (a že jich navštěvujeme :roll: ). A pak už se jen objednáváme dle toho co zrovna potřebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
30.4.14 20:58

Me rekli ve skolce na logopedii ze se jim zda ze ma zvetsenou mandli, ze huhňa a chrape. normalne jsem sla rovnou na orl, vibec jsem to neresila s detskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.8.17 16:54

Ahoj ;) může mi někdo poradit… jak předejít krvácení po zákroku..Nosní mandle? Jelikož jsem si vytrpěla s malým.. příjezd ze sálu na pokoj..nic horšího jsem snad nezažila…tak jsem vyplašená už ze všeho… :,( mají se dávat i kapky? Dr. Mi skoro nic neřekl :( prosím o radu..děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.22 17:42

Ahoj maminky, dcera (7 let) by mela podstoupit odstraneni nosni mandle kvuli dychani usty a apnoe. Vetsinou ctu o 4-5 letych detech. Take pry cim starsi dite, tim vetsi riziko komplikaci. Ma nekdo tady zkusenost s odstranenim mandle u starsich deti? Jak to probihalo a jakto dopadlo? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
1206
25.4.22 18:00

Syn, 7 let. Odstranění nosní mandle plasmou. Absolutně v pohodě, bez komplikací, bez bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí