změní se?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
80
15.8.06 10:22

změní se?

Ahoj, snad mi trošku poradíte nebo napíšete svoje zkušenosti. Našemu prckovi bude za chvíli 16m. Je to takový malý čertík, ale jsem z jeho chování nešťastná. Od narození s ním nebyly problémy ani s jídlem ani neměl nějaké zdravotní problémy, nic, ale nevím jak to popsat, prostě je jeho povaha „tvrdá“. Vůbec se nechce mazlit, nikdy nechtěl pochovat (nelíbilo se mu to, bránil se, odstrkoval se …), když pláče, tak ke mně nepřiběhne, nevztahuje ručičky, že se chce pomazílkovat, prostě nic. Naopak je ještě víc nazlobený, mlátí kolem sebe koho má zrovna po ruce (i pes to odnese dost často), pak začne mlátit sebe. Nemluvím o tom, když se pokaká a já ho chci osprchovat, mlátí do mně hlava nehlava. Snažím se to usměrňovat, ale je to pro mně psychicky náročný. Kdyby se nechal aspoň trošku přitulit nebo říkal máma - taky nic. Myslela jsem, že se to zlepší až bude trošku vnímat co mu říkám, když si sním budu hodně povídat, číst pohádky..... ale připadá mi to horší a horší.
Myslíte, že se to zlepší? Nebo zhorší? Co mám dělat?

Díky moc

Ivina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
15.8.06 10:29

Zlepsi se to, neboj, navic vam ted nastupuje obdobi vzdoru :(:(:(
Musis se obrnit a jeste nejmin rok vydrzet, uvidis, ze az povyroste tak to mazleni a tuleni aspon malinko prijde…
Jen to ted vydrz, obdobi vzdoru je dost tezka zkouska pro kazdeho :(
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
15.8.06 10:36

Ahoj Ivino,
je pravda, že takhle moc nemazlivé dítě nemám, ale mazlení nikdy nevyhledávala a já jsem z toho byla smutná. Začalo se to lámat zhruba před měsícem, když jí byly dva. To si to teprve začíná užívat (a já taky), přiběhne a přitulí se. Dříve jsem to vlbec neznala. Bude líp, vydrž.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
752
15.8.06 11:14

Jasně, že to příjde :wink: Já mám doma teď pro změnu závisláka :lol: Pořád jenom maminka, maminka :oops: Mazlí a tulí se pořád a pořád by mě pusinkoval… hlavně večer před spaním.. Takže neboj, ony dětičky na to příjdou, že maminka je úúúúžasná věc :wink: Vydrž !!!!!

Já bych teď zase brala, kdyby byl závislý míň… ale to si nevybereš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
15.8.06 11:21

nevím, těžko takto posoudit ale pokud máš pocit, že to přesahuje míru unosnosti, možná by nebylo od věci zeptat se též psychologa… např. pokud se dítě brání zcela tělesnému kontaktu i kontaktu očima, asi by to bylo vhodné. Zvaž, jak moc tvé dítě se liší od vrstevníků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
15.8.06 11:50

Neboj ono se to zlepší. :) Naše malá se taky nechtěla vůbec mazlit vztekala se jak se jí někdo dotkl,ani pusu nesnesla,ale teď poslední měsíc najednou začala sama od sebe vyžadovat abych ji hladila.Hlavně před spaním vyžaduje:mami udělej malá malá bříško,záda.Nejlepší bylo když řekla mám láda mamku.Už jsem taky myslela,že ostatní mají mazlící děti a já nic,ale najednou se to změnilo a i když to není často potěší to.Takže vydrž přide to samo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
15.8.06 11:54

Holky, díky za povzbuzení. Mám k tomu nemazlícímu mrňouskovi ještě vzdorující puberťačku a manžela na baterky, takže je toho na psychiku úplně šíleně. Vařím si meduňkový čaj na uklidnění, abych se z toho nezbláznila, ale musela bych ho pít od rána do večera v kuse.

Snad se to zlepší.

Díky Ivina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
15.8.06 12:12

ahoj, nemá sice zkušenost, ale obecně psychologové (Matějček, Prekopová) říkají, že jsou děti mazlivé a nemazlivé. Nejhorší kombinace prý je mazlivá máma a nemazlivé dítě, resp. když ta máma to dítko nutí… Asi to nechcej být, ono se to může zvrtnout. Navíc se ted ještě začíná vztekat a utvářet osobnost, prostě období vzdoru, mám to taky doma :)
Známý říkal, že jeho syn byl taky nemazlivý a ve 3 letech to byl největší mamináč na světě:)
Tak se drž, není to někdy lehké…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
15.8.06 12:37

Ivčo,ty máš doma mého Matěje?? :lol: Od narození byl nejraději samostatná jednotka.Vztek mezi 1,5-2,5 nepočítaje.„Změnilo“se to až narozením bráchy,když měl skoro tři roky.Teď už alespoň u nás probíhá to,že na mé dožadování si mi sedne na klín a po 3sekundách řekne:Už stačí,mami."Druhý je oproti tomu takový mazel a mamánek,že se nemůžu hnout nikam.Co je tedy lepší?? :wink:

Obrň se trpělivostí proti vzteku a ostatní vykrystalizuje.Já jsem šťastná i za to,že se mě MaŤka venku chytne za ruku.Zvykla jsem si,že mi to musí stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
15.8.06 14:31

čau Pájo,
tak mě napadá fígl,kterej používám,když se děcka nechcou mazlit ajá mám náladu na tulení.Začnu je provokovat,lechtat -od vařila myška a lechtání v podpaží,pak dělám, že sním nohu,ruku…a pak skončíme jako valná uchechtaná hromada.
Když je malej dobře naladěnej-tak tohle funguje snad na všechny,ne?
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
15.8.06 15:08

Ahojky,
tak náš Jířa byl něco podobnýho. Asi ne až tak nemazlící, ale taky se dobrovolně nechtěl pomazlit ani za nic. To mě odstrkoval, pral se, až jsem kolikrát měla slzy na krajíčku co dělám špatně. Jediný kdy se přitulil nebo nechal pomazlit bylo, když byl nemocný nebo se uhodil. Teď mu je 2,5 roku a už je to mnohem lepší. Minulý týden ke mě přiběhnul, pověsil se mi na krk a sám od sebe povídá Táákhle máš maminku ráád!!! Co ti budu povídat, měla jsem slzy na krajíčku,jak mě dostal.
Je fakt, že když se mu nechce, tak ho nedonutím. Jednou jsem se s ním chtěla mazlit a on furt že chce čokoládu a já jsem mu to nechtěla dovolit. Vylezl mi na klín, začal mě hladit, dávat pusinky a pak řekl: Tak
a už můžu čokoládku, už se Jiřínek pomazlil :lol:
Přeju pevné nervy a ať brzy taky slyšíš Mám rád maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí