Nosní mandle - Mladá Boleslav

446
3.10.11 12:54

Nosni mandle - Mladá Boleslav

Ahoj maminy!

13.10 jdeme s holkou na trhání nosní mandle do Mladé Boleslavi. Kdo jste tam byl, jak to tam probíhá a jaký je tam personál. Museli jste mít před operační vyšetření a nebo si ho tam dělají sami? A kdy vás pustili domu?

Díky moc za odpovědi, jsem s toho pěkně vybobkovaná :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4024
3.10.11 13:06

Ahoj omlouvám se, že ti sem lezu. Malá je tak hodně nemocná, že musíte jít na mandle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
3.10.11 13:11

Kdyby nemusela tak ji tam zbytečně neposílají, ano má neustále rýmu hnusnou rýmu, huhná a špatně dýchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
3.10.11 13:17

Naše malá měla také pořád hnisavou rýmu měli jsme pořád pamicojn do nosu a stérimax. Byli jsme už z toho hotoví. Začali jsme jí dávat propolisové kapky a začali jsme s ní chodit do solné jeskyně, ta nám opravdu moc pomohla. Nyní jí je 6 1/2 a o hnisavé rýmě ani nevíme. Víš můj názor je takový, že podle některých doktorů je lepší trhat, ale opravdu se to moc nezlepší, vždyť zachycují jako první ten bordel co jí jde do nosu. A co třeba alergo tam vám neporadili něco na imunitu. Jinak kamarádka také nechala klukovi vyndat mandle, tedy krčí a od té doby byli již 2× v nemocnici se zápalem plic. Bohužel ty bacili jdou rovnou do plic. Já na tvém místě bych to ještě zvážila je ještě dost malá. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
3.10.11 13:31

Do solný jezkyně chodíme, žádné změny k lepšímu nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
3.10.11 13:34

Tak pokud vám nic nepomáhá tak bohužel každá rada drahá, přeji, aby malá byla co nejkratší době pohodě a již aby jste nemarodili. Jinak většinou v nemocnici jsou den pokud nejsou teploty. Někde dokonce jdou hnet po zákroku domů. Doufám, že malá bude asi v narkóze, aby nebyla ve stresu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.10.11 13:42

Ahoj Ometačko,

tak to se tam asi potkáme, jdeme taky se synem - stejný termín. :-D Nám bude teďka v listopadu 5 let a máme stejný problémy. Zelená rýma non-stop v kuse, v noci chrápe, špatně dýchá nosem.
Dostali jste takové to povídání o odstranění nosní mandle? Tam je všechno napsané, předoperační vyšetření musí být od pediatra a staré max. 3 dny před nástupem. Termín operace se ještě musí telefonicky 3 dny předem potvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
3.10.11 13:53

Ahoj Leni, neznáme se z BC :think: ? My pocházíme z Turnova a nemocnice v Boleslavi nám byla doporučena, jenom jsme tam volali a oni nás jen objednali a říkali že si máme 3 dny předem zavolat na potvrzení. Asi tam zavoláme a na předoperační se poptáme…ale radší jsem naší doktorce volala a máme přijít v pondělí na odběry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3783
3.10.11 19:53

Katyco -

z trhání krčních mandlí bych měla taky strach a hodně bych zvažovala, jestli trhat nebo ne.....samozřejmě že krční jsou bránou „dolů“ a zachycují, aby to nešlo do plic nebo do průdušek. Jinak v současné době se myslím ani netrhají celé jako dřív, ale jenom „seřezávají“ laserem a zbytek tkáně se tam nechává - právě jako ten filtr.

Ometačka tu mluví o nosní mandli…tak můj 4letý synek byl teď v září na trhání té nosní mandle /nosohltanové - poslední půlrok byl téměř nonstop nemocný (zeleniska v nose, bolení oušek, angíny atd.), vyzkoušeli jsme všechno možné, operaci jsem odkládala, jak jsem mohla, bála jsem se toho strašně, nedovedla si to vůbec představit. Nakonec jsme šli…synek vše zvládl perfektně (byli jsme na jednodenní chirurgii, čili téměř „jako ve školce“, ráno tam a večer jsme si ho odvezli), neměl ani teploty, nic. Od té doby krásně mluví, ani jsem netušila, jak moc si budu všímat toho, že nemluví pořád jakoby přes ucpaný nos. Taky mu pořád z nosu teklo (jenom vodové, ale prostě téměř pořád) - taky už nic......Samozřejmě uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, ale jsem ráda, že jsme na to šli…s nastupujícím podzimem a sychravým počasím by měl nos ještě ucpanější a zřejmě kolotoč nanovo.

Říkám jen pro info /jestli to někdo neví/ - krční mandle je něco jiného než ta nosní!!! Krční jsou daleko závažnější zásah do lymfatického systému, opakuju, to bych opravdu moc zvažovala. Ale tu nosní??? Tu má pryč snad každé druhé dítě školkového věku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3783
3.10.11 19:55

Jo, a proč poslali nás…na jaře mu byla zjištěna velikost mandle II. - III. a s vykřičníky jsme byli odeslání na objednání k vytržení :wink: . Vyzkoušeli jsme homeokapky (myslím, že celkem pomohly - ale víc pomohlo to, že celý srpen byl mimo kolektiv).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3783
3.10.11 19:56

Ano, zdravá nosní mandle ten bordel zachytí, to ano…ale jakmile je opakujícími se virozami a rýmami sama infikovaná, tak banaopak ten bordel v sobě drží a pěstuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
23.6.12 22:54

Nevíte náhodou někdo jak se jmenují ty homeokapky? Nás to čeká taky :(. Ale všichni nás tam hned hrnou a nic pořádnýho mi neřekli, ani nenabídli :cert:. Je možný si vydupat třeba nějaké vyšetření předem (alergologie, imunologie)? Nám bylo řečeno, že je to zbytečné a tyhle vyšetření by se dělali jen pokud by vytrhnutí nosní nepomohlo. Taky by mě zajímalo, nemáte někdo zkušenosti s autovakcínou? Jako kde to třeba dělají apod. Jsme z Bolky, takže aby to bylo vzdálenostně ok. Případně jestli jste se někdo nesetkal s tím, že by autovakcínu dělali z výtěru a vyrthnutí nebylo třeba.
Katyca prosím jak dlouho jste chodili do té solné, než jsi viděla zlepšení, to nám zatím nikdo neporadil a mě to nenapadlo :oops:.
Pokud někdo budete mít nějaký typ k tématu, budu moc ráda, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3783
24.6.12 16:40

Ivass,
homeopatické kapky, které bral synek, byl polykomponent volně prodejný v lékárně a jmenují se LYMPHOMYOSOT. Já je synkovi nejdříve nasadila sama, když jsem se dozvěděla ten „verdikt“, že mandle je II.-III. velikost a musí ven, já zoufalá jsem se chytala jak tonoucí stébla všeho možného, kdo mi kdo poradil, aby synek nemusel - nakonec šel (objednaní jsme byli 4 měsíce) a myslím, že mu to pomohlo na sto procent. Když jsem ty kapky nasadila sama, tak za 3 dny onemocněl hnusnou hnisavou angínou a já si to „spojila“, že jsem mu tu angínu těma kapkama vyprovokovala a pak už je nedávala…Na konci července jsme změnili ORL-doktorku a ta mi ty kapky znovu doporučila. Podruhé jsem se tedy obrnila trpělivostí a začala opět dávat - synek je bral 2 měsíce přepoctivě 3× denně 10 kapek (rozpustit v trošce čisté vody a pokud možno nalačno) a nevím, jestli mu to pomohlo…mandli měl před zákrokem „menší a bez hlenů“, ale opakovaně mu špatně vycházelo to tympano měření (B nebo C křivka = špatně, jedině A je správný výsledek), takže na mandli šel. Můžu říct, že už netrpí na ty hnusné žlutozelené „školkové“ rýmy jako loni, kdy měl 6× za půl roku atb. - katastrofa…Nemocný sice bývá, ale už zdaleka ne tak často a atb. měl letos naposled v březnu, od té doby ne - pro nás kolosální úspěch oproti loňskému prvnímu roku ve školce.

autovakcíně jsem toho měla načteného spoustu, ale nakonec nám ji nikdo nenabízel ani o tom nemluvil, tak jsem to vzdala a nechala to osudu, na autovakcínu jsem už neměla sil… :?

Alergo a imuno vyšetření jsem si chtěla taky „vydupat“, ale na to je stoprocentně potřeba doporučení praktické dr. a ta mi ho před zákrokem napsat nechtěla, že prý „by se mě tam stejně ptali, v jakém stavu má mandli“ a když je jasné, že 2 ORL doktoři mi potvrdili, že mandli by bylo dobré dát pryč, tak že by alergo a imuno bylo zbytečné…Na alergo a imunologii se synkem stejně chodím, protože po vytržení a návratu do školky byl hned 2× po sobě marod, takže dětská dr. nám doporučení napsala. Synkovi udělali komplet vyšetření - z krve mu nebyla prokázána žádná alergie ani imunodefekt, žádná alergie ani z těch testl na kůži, nic. Vyšlo mu jenom mírně podlimitní železo a „náchylnost k infekcím dýchacích cest“. Dr. mu napsala Broncho-vaxon (směs bakteriálních lyzátů) a Aerius dlouhodobě, ten Broncho-vaxon bude brát ještě další 2 sezony, aby to prý mělo ten nejlepší efekt.

Nevím, jaký „tip k tématu“ myslíš??? Když tak se ptej, co chceš vědět, ráda odpovím, já byla zoufalá vloni touto dobou, takže tě naprosto chápu!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
24.6.12 18:37

Gerberko děkuju za reakci :). Co vím od mamky, která se homeopatikama hodně zabývá, tak prý jejich reakce, pokud jsou správně nasazeny a vybrány na potíže, je právě taková, že přechodně se nemoc jakoby zhorší, homeopatika ji tím prý vytahují ven, tak je možné, že ta reakce na ně byla správná. Já k nim mám neutrální přístup, takže za sebe nevím :lol:, ale vyzkouším všechno co se dá.

Autovakcínu chci určitě udělat, ale zatím jsem nenašla info, jak se to provádí, jestli si musím najít nemocnici, kde to přímo dělají, nebo jestli by vzorky z naší poslali někam, kde ji udělají :nevim:, to musím zjistit…

S alergo a imuno jsem na tom stejně jako ty, nenapsali by to, až prý po mandli, když by marodil dál :cert:, tak uvidíme :think:

Typ jsem myslela cokoliv, co jsem nanapsala, kdyby někoho něco napadlo :lol:. Jinak já jsem docela naštvaná, protože u nás se se mnou nikdo nijak nebavil, na mandle by ho dr poslala už loni. Tady to berou tak nějak, prostě se to vytrhne, nemusí se nic řešit a problémy se tím vyřeší, čili mi nikdo nic vysvětlovat nechtěl apod. Od loňska se mu nachlazení zhoršilo (ve smyslu častosti). Ale vždy jen lehká vodnatá rýma, plus obyč kašel. Nic příjemnýho v častosti, ale taky nic hroznýho a už nám třikrát (různé orl) řekli, že bude muset ven. Ale nic blížšího, nějaký stupně, přímo nějaké vyšetření tý mandle… :nevim: prostě nic, tak jsem to neřešila, to byl ale i náš pediatr proti, že se s tím srovná (časem se zmenšují) a nebude to třeba.
Ale od podzimu se v tom veze každou chvíli, celkem to šlo až do nástupu v dubnu do jeslí :cert:. Pak začala zelená, jesle „chodí“ třetí měsíc, ale byl tam dohromady tak 14dní! Nejhorší teď, odhlásila jsem ho kvůli zelený a během doby, kdy ho mám doma (měsíc a něco)začal zánět hrtanu, 2dny ok, zánět hrtanu + angína jak brno, 1den ok a horečky 39-40 (eště nikdy neměl) :cert:. Jedinný pozitivum bylo, že jsem sama marodila se šlachama, takže jsem nemusela řešit paragraf (ale já to samozřejmě chytla od něho takže taky dvakrát atb). Nakonec mu to potřetí chtěl doktor přeléčit znovu atb, ale ty sem nenasadila, nechala jsem jen atb do nosu + od mamky porazený homeopatika a je ok. Měl by v úterý nastoupit. Zítra s ním chci na orl, páč i pediatr mi už řekl, ať tam zajdeme a že to musí ven. Ale začíná se mu zase víc rýma spouštět :cert: tak nevím, jak dopadnem. Každopádně mě bude neschopenka končit a abych měla navazovat paragrafem :pocitac: :zed:

Jinak pořád přemýšlím, jestli by nestačilo pořádně ho vyléčit, nebo jestli je to fakt tak akutní. Jenže s těma jeslema a pak školka, pochybuju, že by se to povedlo :(. Váhala jsem, protože dosud nemusel žádný atb. (až teď :cert: ), při spaní sice chrápe, ale když nemá rýmu tak jen slabě, dýchá nosem, ne pusou, problémy s ouškama nemáme. Nemoce byli vždycky v krku, dolů mu to nikdy nešlo. Slyší taky dobře, ale co se týká mluvení, tak možná že huhňá, nedokážu to posoudit, protože už tak dlouho má teď tu rýmu, že fakt nevím, jestli tak mluví dycky nebo až teď :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
24.6.12 18:43

Gerberka tak mě ještě napadá, jestli bys mi mohla říct, jak ti orl vyšetřují tu nosní mandli, na netu jsem narazila na nějaký stupně, pak že se koukají buď kamerkou do nosu, nebo nějak ručně přes krk. Kamerku mu nedělali a přes krk teda taky nemám pocit, že by to podstoupil. Takže vůbec nevím na co si dát pozor, aby to udělali fakt pečlivě. Taky mě štve, že se vlastně nikdo nezeptal, jestli má nějaké problémy, prostě mi hned řekli, ať se objednáme na trhání :pocitac:. Takže kdybys měla nějaký rady na co se všechno zeptat, nebo co si pohlídat při tom vyšetření :think:.
Díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty