Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jsme byli na ORL no a velký překvapení, jak mě všichni strašili, tak mandle je jen lehce zvětšená (I-II. stupeň), na trhání v žádným případě. Ovšem místo toho přišla na to, že má po silném zánětu uší, zalehlý bubínky a prý musí špatně slyšet (to jsem vůbec nepostřehla
). Není to náš první přechozený zánět, takže pokud sklony budou dál, hrozilo by poškození sluchu a stejně prý ty mandle…Tak teď aspoň vím, že pokud bude mít rýmu, musím to hlídat jak blázen, dostala jsem i typ na to, jak to poznat. Páč malej nebrečí bolestí a ani nemá teploty. Zato taky máme další typ na jeho problémy a to je skrytý reflux, máme ho v rodině a problém s napsáním doporučení jsme tak neměli, je objednaný na srpen, takjsem zvědavá, jak dopadnem. Ty homeopatika jsem sehnala, tak už je bere a napsala mu i ten Aerius.
Jo a hlavně typ pro ostatní. Co se týká
autovakcíny
, dělají ji na každém (podle mě) ORL, je možné ji udělat ze stěru, aspoň co se týká Boleslavi, tak tady ji dělají na dvou ORL (na jednom chtěli žádanku od pediatra, na druhým nebyla třeba ani žádanka). Takže stěry máme hotový a teď počkáme 14dní, jestli to vykvete, když jo, pošlou to do Liberce, kde ji zhotoví. Takže zatím se to začalo hýbat lepším směrem ![]()
Přeji krásný den,
můžu se zeptat, v pondělí dcerku (4 roky) čeká trhání nosní mandle. Má někdo aktuální zkušenost z Mladé Boleslavy? Jak to probíhá?
Děkuji za každou informaci ![]()