Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím poraďte nám. Manžel už má 4 dny horečky 38-39 stupňů a střídá se mu to se zimnicema, kdy na sobě má 3 deky a pořád se klepe. Včera jsme jeli na pohotovost, doktor mu dal antibiotika, ale ani po dvou dnech antibiotik žádné zlepšení. Už jsem z toho na mrtvici, je mi ho chudáka líto, není to žádnej hypochondr. Poraďte něco, čím by se mu mohlo přilepšit. Dělám čajíčky, zkoušeli jsme zábaly, všechno možný a pořád ne a ne změna k lepšímu. Za pár dní mám jít rodit, tak jen doufám, že mě to nechytne teď, protože ten by se mnou asi ani do porodnice nejel, je mu fakt hrozně. Díky předem za rady…Jo a ještě jsem zapoměla napsat, že nemá vůbec chuť k jídlu.
a něco na sražení horečky bere? Asi blbej dotaz, co? Horečka je v podstatě dobrá věc, ale já při 38 umírám a kolabuju. Na pohotovosti mi píchli něco na sražení a hned mi bylo podstatně líp, i když to kleslo o pár stupínků.
a co je příčinou?
Na co bere antibiotika?
Leda podpořit léčbu toho onemocnění, kvůli kterému má horečku (angína, zánět ledvin, cokoliv se může projevovat TAKHLE dramaticky).
Přirozenou cestou lze účinek antibiotik posílit třeba Sagradinem (kapky od Diochi) nebo pak třeba homeo, ale to by ti poradili zkušenější, já ne…
Nicméně soucítím, měla jsem při zánětu uzlin a angíně v jednom přesně tyhle stavy, 40tka, zimnice, bez chuti k jídlu a hlavně - ATB nezabírala!!!! Zabraly až penicilinové injekce a pendepon..
NiK
Dostal Curam-antibiotika, pak Ambrobene a Novalgin.
Právě že nic z toho na sražení nepomáhá, tak mě napadlo, jestli neznáte ještě nějakou jinou domácí medicínu, která zabere.
NiKina píše:
a co je příčinou?
Na co bere antibiotika?
Leda podpořit léčbu toho onemocnění, kvůli kterému má horečku (angína, zánět ledvin, cokoliv se může projevovat TAKHLE dramaticky).
Přirozenou cestou lze účinek antibiotik posílit třeba Sagradinem (kapky od Diochi) nebo pak třeba homeo, ale to by ti poradili zkušenější, já ne…
Nicméně soucítím, měla jsem při zánětu uzlin a angíně v jednom přesně tyhle stavy, 40tka, zimnice, bez chuti k jídlu a hlavně - ATB nezabírala!!!! Zabraly až penicilinové injekce a pendepon..
NiK
Všechny tyhle prášky dostal na tyto stavy, které jsem popsala, ale je to asi k prdu. Doktor na pohotovosti byl možná nějaký ortoped, nebo chirurg, takže taky asi moc nevěděl.
snad prý šťáva z malin, ale to je medicína na lehounké přírodní bázi, takže na tohle asi krátká.
Zábaly jsou podle mě maximum, sedávala jsem nahatá ve vaně zabalená do mokrého prostěradla a volala tenkrát záchranku, nepřijeli, prej si mám dát zábal a počkat. ![]()
Pak se tělo slitovalo a
antibiotika. Zjistla jsem, že se mi teplota vyhoupala do závratných výšin vždy do tří hodin od vzetí antibiotika a bylo mi na umření.
Výsledek - alergie na konkrétní antibiotikum: Nemusíš se osypávat nebo dusit, ale i vysoká horečka může být alergickou reakcí.
nemá třeba to? Nezhoršuje se mu stav poté, co si vezme ATB?
jakmile jsem tenkrát poprvé to nezvládla a prášek vyzvracela, teplota klesla o celé 2 stupně!!!!! místo 40 jsem měla 38 a měla jsem dojem, že jsem se znova narodila!!!
Ja bch zkusila zitra jeste obvodniho lekare a mozna i naber..
Jinak me pomaha taky vana, pri zimnici horka voda a pri horecce vlazna.. ![]()
NiKina píše:
jakmile jsem tenkrát poprvé to nezvládla a prášek vyzvracela, teplota klesla o celé 2 stupně!!!!! místo 40 jsem měla 38 a měla jsem dojem, že jsem se znova narodila!!!
Ne,alergii určitě nemá. Bere je po 12ti hodinách a řekla bych, že se i na ně těší, že doufá, že zaberou. Teď má na 20.30, tak snad bude dnešní noc lepší. Na druhou stranu ty noci, kdy nespím jenom já teď nejsou. Jedeme v tom spolu, nespí chudák taky.
no tak uvidíš, jak na tom bude přes noc…
jinak asi není moc co poradit, když se nezná příčina horečky… ![]()
NiKina píše:
no tak uvidíš, jak na tom bude přes noc…
jinak asi není moc co poradit, když se nezná příčina horečky…
No snad to není MORIBUNDUS ![]()
Ale díky, jdu ho podpořit. Pa
ATB mají na zabrání většinou 3 dny, počkala bych do zítra a když bez změny tak zajeďte k jeho obvoďákovi, to už je na nějaký odběry a zjistit příčinu.
Dcera měla zánět ledvin (odhalen hned), ale ATB jí taky začaly zabírat fakt až ten 3.den (v pondělí je dostala a teprve ve středu odpoledne začala teplota pooomalu klesat a až v pátek byla bez teplot, někdy to fakt trvá dýl).
Ahoj, měla jsem takový horečky a zjistili mě zánět ledvin. Měla jsem jen tu vysokou horečku a dost mě u toho bolely záda. Dr. mě krom ATB dala na sražení horečky jmenovalo se to Rapid a na ten druhý název si ted nevzpomenu a to zabralo a horečka šla dolů po 4 dnech a něco.
Prosím poraďte jak se toho zbavit..
To byla stašná noc tohle. Já měl zimnici jako "" a teď už to jde. V noci jsem měl 41,2st teplotu… paralenů 500 a ibalginy 400 vždy po 4h. mamka volala na pohotovost a říkali, že když se to do 4 hodin nezlepší, přijedou pro mne. To by byl zážitek. když jsem šel na záchod, tak cestou do postele jsem musel jít po čtyřech, protože když jsem se postavil, chtělo se mi zvracet… už jsem stál asi 4× pod studenou sprchou a stejně mám 39 st. Futr se mě drží 39. Poraďte ![]()
dějí se teď různé věci na duchovních úrovních a mnoho lidí reaguje fyzicky..snaž se posílat mu lásku, to je asi tak nejlepší, co můžeš udělat. Mimi v bříšku je silnější energie než Vy dva, tak taky může pomoci:)