Chování zdravotnického personálu

Anonymní
27.9.11 08:24

chování zdravotnického personálu

Ahoj nedávno jsem byla na vyšetření v nemocnici a zrovna jsem se nesetkala s vřelým jednáním některých sestřiček a ostatních pracovníků nemocnice. Zajímalo by mne jestli i vy jste se setkali s nějakým negativním přístupem jak už od doktorů, sester, či někoho jiného z řad personálu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
27.9.11 08:28

Setkala, to asi každý, ve všech řadách jsou ať už blbci od přírody nebo ti, co zrovna mají špatný den :nevim: Tak nějak to chápu, na druhou stranu se zas oni nesmí divit, když je taktéž velmi nevybíravě pošlu někam, páč já tu zas nejsem od toho, abych si nechala všechno líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.11 08:36

Chápu, že každý člověk má někdy špatný den, ale s takovýmhle chováním jsem se nesetkala na tomto oddělení poprvé, takže opět vytočilo :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
2673
27.9.11 08:47

Setkala jsem se se strašným přístupem u nás v porodnici,byly tam dvě sestry zralý na ránu mezi oči.Když mě nešlo kojit,tak mě řekli že už to mám znát když mám druhý dítě a že nemaj čas :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.9.11 09:00

No ono co si nechá člověk líbit tak to si k němu dovolí :nevim: To nemyslim zle. ale pokud je ke mě někdo nepříjemný a nemá k tomu sebemenší důvod tak mu to hezky s patřičnou dávkou vrátim. ale tohle neni jen o zdravotnictví, to stejné se děje třeba i v obchodě. Já chápu, že ženská za přepážkou nebo za kasou toho má plný zuby, ale slušnost je slušnust, že? Ono si asi nevybereme. S blbcem se setkáme všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.11 09:03
motika píše:
No ono co si nechá člověk líbit tak to si k němu dovolí :nevim: To nemyslim zle. ale pokud je ke mě někdo nepříjemný a nemá k tomu sebemenší důvod tak mu to hezky s patřičnou dávkou vrátim. ale tohle neni jen o zdravotnictví, to stejné se děje třeba i v obchodě. Já chápu, že ženská za přepážkou nebo za kasou toho má plný zuby, ale slušnost je slušnust, že? Ono si asi nevybereme. S blbcem se setkáme všude.

za normálních okolností bych to určitě vrátila, ale teď jsem s nervama v háji, jsem po potratu a i když to o mě v té nemocnici ví, (snad si dokáží přečíst lékařskou zprávu) tak se ke mě chovali fakt jak ke kusu hadru, jasný stává se to všude jinde, na úřadě, na poště v obchodě vlastně všude, ale když se někdo takhle k někomu chová v dosti tíživé situaci, člověku to vůbec nepřidá

• Citovat
  • Upravit
7257
27.9.11 09:10
Anonymní píše:
motika píše:
No ono co si nechá člověk líbit tak to si k němu dovolí :nevim: To nemyslim zle. ale pokud je ke mě někdo nepříjemný a nemá k tomu sebemenší důvod tak mu to hezky s patřičnou dávkou vrátim. ale tohle neni jen o zdravotnictví, to stejné se děje třeba i v obchodě. Já chápu, že ženská za přepážkou nebo za kasou toho má plný zuby, ale slušnost je slušnust, že? Ono si asi nevybereme. S blbcem se setkáme všude.
za normálních okolností bych to určitě vrátila, ale teď jsem s nervama v háji, jsem po potratu a i když to o mě v té nemocnici ví, (snad si dokáží přečíst lékařskou zprávu) tak se ke mě chovali fakt jak ke kusu hadru, jasný stává se to všude jinde, na úřadě, na poště v obchodě vlastně všude, ale když se někdo takhle k někomu chová v dosti tíživé situaci, člověku to vůbec nepřidá

já vim a je mi to líto :hug: . Ale člověk si nesmí nechat vše líbit. Lidi vycítí slabost a rádi zautočí, prostě to tak je. Já taky pracuju v nemocnici a vim o čem mluvíš. Já když mám špatný období tak taky pacienty nezahrnuju usměvy,ale chovám se k nim slušně. Jenže některý lidi si prostě myslí, že zdravotní personál musí mít 24 hodin nalepenej usměv na ksichtě ( tím ale nemyslím tebe, to opravdu ne),ale taky jsme jenom lidi :nevim: .
ale nikdo se k nikomu nesmí chovat neslušně a to ani pacient ke svému lékaři či sestře. není to jen, že Já si platim pojištění tak mi tady snesete i modrý z nebe.
Ale pokud byl někdo na tebe zlý, tak to hoď za hlavu, on za to nestojí :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
27.9.11 09:17

jsem z doktorské rodiny, takže na vyšetření apod. chodím zásadně ke známým lékařům (prostě protekce). Ti i jejich sestry se chovají max. zdvořile, až skoro někdy servilně.
Když ale jdu náhodou k „cizímu“ doktorovi, tak se mi taky málokdy stane, že by se ke mně chovali nepatřičně… myslím proto, že je to hodně o tom, jak člověk působí, a tudíž co si k němu zdr. personál následně dovolí…
všimla jsem si, že hodně taky dělá titul před jménem… zvlášť sestry si na to potrpí a automaticky se k takovému pacientovi chovají o stupínek lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
27.9.11 09:20
motika píše:
Anonymní píše:
motika píše:
já vim a je mi to líto :hug: . Ale člověk si nesmí nechat vše líbit. Lidi vycítí slabost a rádi zautočí, prostě to tak je. Já taky pracuju v nemocnici a vim o čem mluvíš. Já když mám špatný období tak taky pacienty nezahrnuju usměvy,ale chovám se k nim slušně. Jenže některý lidi si prostě myslí, že zdravotní personál musí mít 24 hodin nalepenej usměv na ksichtě ( tím ale nemyslím tebe, to opravdu ne),ale taky jsme jenom lidi :nevim: .
ale nikdo se k nikomu nesmí chovat neslušně a to ani pacient ke svému lékaři či sestře. není to jen, že Já si platim pojištění tak mi tady snesete i modrý z nebe.
Ale pokud byl někdo na tebe zlý, tak to hoď za hlavu, on za to nestojí :kytka: :hug:

S tím naprosto souhlasím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
27.9.11 09:24
Black_Orchids píše:
všimla jsem si, že hodně taky dělá titul před jménem… zvlášť sestry si na to potrpí a automaticky se k takovému pacientovi chovají o stupínek lépe.

Ahoj jsem teda sestra, a že bychom si já nebo některá z mých známých potrpěly na titul a automaticky se chovala k pacientovi lépe, tak ten pocit opravdu nemám :wink: . Spíš bych řekla, že pacienti sami si na ten titul potrpí a dávají to náležitě znát :roll: . Pro mě je každý pacient stejný, ať se jedná o toho s tituly před i za jménem, nebo o toho , který ty tituly nemá.

S nepříjemným chováním jsem se taky setkala, a není to nic příjemného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.11 09:25

nic jiného mi nezbývá než to hodit za hlavu, ale jak říkám prostě mě to vytočilo, ta arogance byla neskutečná v životě jsem se s ničím takový nesetkala, je jasné že když má dotyčný doma nějaké problémy, že se to přenese i do práce, ale podle mě by se to mělo stávat výjimečně…ale tak možná, že je chyba na mé straně, teď mě dokáže vytočit cokoli jsem hodně přecitlivělá

• Citovat
  • Upravit
50186
27.9.11 09:27
Liduš88 píše:
Setkala jsem se se strašným přístupem u nás v porodnici,byly tam dvě sestry zralý na ránu mezi oči.Když mě nešlo kojit,tak mě řekli že už to mám znát když mám druhý dítě a že nemaj čas :zed: :cert:

To bych je poslala do pr…a dala mu Nutrilon, at se třeba pos..... :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
27.9.11 09:31
MUFICE píše:
Liduš88 píše:
Setkala jsem se se strašným přístupem u nás v porodnici,byly tam dvě sestry zralý na ránu mezi oči.Když mě nešlo kojit,tak mě řekli že už to mám znát když mám druhý dítě a že nemaj čas :zed: :cert:
To bych je poslala do pr…a dala mu Nutrilon, at se třeba pos..... :cert:

Jo to byla hrozná zkušenost,člověk zhuntovanej po porodu a ještě takový krávy tam :-( A když jsem si stěžovala,tak ze mě udělali histerku.Takže hnus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
27.9.11 09:33
ankasz píše:
Black_Orchids píše:
všimla jsem si, že hodně taky dělá titul před jménem… zvlášť sestry si na to potrpí a automaticky se k takovému pacientovi chovají o stupínek lépe.

Ahoj jsem teda sestra, a že bychom si já nebo některá z mých známých potrpěly na titul a automaticky se chovala k pacientovi lépe, tak ten pocit opravdu nemám :wink: . Spíš bych řekla, že pacienti sami si na ten titul potrpí a dávají to náležitě znát :roll: . Pro mě je každý pacient stejný, ať se jedná o toho s tituly před i za jménem, nebo o toho , který ty tituly nemá.

hm, já takovou zkušenost prostě mám… před vstupem do ordinace dávám pojišťovací kartičku, kde je titul uveden - a od toho okamžiku mě oslovují obvykle pouze titulem… nemusím tudíž ani otevřít pusu a chvástat se titulem (kdybych jó chtěla…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
27.9.11 09:33
ankasz píše:
Black_Orchids píše:

U nás to spíš rozdělují doktoři,těm s titulama lezou do zadnice(někteří).Já to nerozlišuju.Kus jako kus :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty