Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem si na diskuzi vzpomnela, takze uz byl problem u prvni doktorky? Nebo ne?
Ted jsem z toho trochu zmatena, tam jsi psala, ze mela 85 cm.. najednou ma min?
tak podle všeho přibírá kilo za měsíc což je strašne moc
jaký má jídelnícek ted??
jenny.fields píše:
Zuzko V srpnu si tu zakládala diskuzi, že tvoje doktorka je nespokojená s váhou dcery-v té době 7 měsíců a 11 kg. Teď je o 3 měsíce později, dcera je 10 měsíců a má 14 kg a nová doktorka je opět nespokojená. Upřímně bych řekla, že asi bude chyba někde u tebe a v tom, co jí dáváš jíst. Přijde mi 14 kg na 10 měsíců strašně moc, myslím, že to nemá dobrý vliv na srdíčko ani na další orgány. V té původní diskuzi jsi dostala nějaké rady, co jí dávat (ne bobíka a spol) a hodně holek taky vyjádřilo názor, že ji překrmuješ.Doktorka se mohla vyjádřit jemněji, ale hlavně si myslím, že by jsi měla zapracovat na tom jídelníčku.
Tvoje původní diskuze: https://www.emimino.cz/…torku-78329/
No tak v tomhle případě,se nedivím,že tolik váží,to nesním ani já za celý den.Určitě bych to začala řešit,protože problémy na sebe nedají dlouho čekat a určitě nechceš, aby se ji pak ve školce posmívali,že je tlustá.A jestli k tlousnutí bude mít třeba ještě sklon,tak budeš muset na jídelníček opravdu dohlížet.
Zuzka a verunka 2mesice píše:
jo jestli najdu aktualní fotku tak ji sem dám,jdu hledat. No jestli jí hodně se mi nezdá. Rano v 6 jí dám mlíko protože mi ho jinak už nechce ani přez den ani vnoci. Kolem 10 hodiny dostane rohlík a třeba kousek jablíčka. Na oběd dostane masozeleninovej příkrm ten sní celí.Kolem té 3 hodiny dostane jogurt neslazený.Ado toho ten čaj toho vypije za den klidne i 5 někdy i 6 flašek.kolem 6 hodiny dostane banánovou kaši.No codí spát kolem 9 pul desáte jinak dřív usnout nechce. Tak dostane třeba suchar nebo sušenku pro batolata a kdzž vydím že má hlad tak mi nezbyvá nic jiného než jí dát třeba rohlík. Jinak se mi vnoci zbudí klidne 20× protože má hlad.takže si nemyslím že bych jí nák cpala jídlem
Takže pije hodně čaje,není to projev cukrovky,nadměrné pití?nechci teda strašit ![]()
jenny.fields píše:
Zuzko V srpnu si tu zakládala diskuzi, že tvoje doktorka je nespokojená s váhou dcery-v té době 7 měsíců a 11 kg. Teď je o 3 měsíce později, dcera je 10 měsíců a má 14 kg a nová doktorka je opět nespokojená. Upřímně bych řekla, že asi bude chyba někde u tebe a v tom, co jí dáváš jíst. Přijde mi 14 kg na 10 měsíců strašně moc, myslím, že to nemá dobrý vliv na srdíčko ani na další orgány. V té původní diskuzi jsi dostala nějaké rady, co jí dávat (ne bobíka a spol) a hodně holek taky vyjádřilo názor, že ji překrmuješ.Doktorka se mohla vyjádřit jemněji, ale hlavně si myslím, že by jsi měla zapracovat na tom jídelníčku.
hm, tak nevim, co tu řešíme..... probém asi neni u Dr.
jenny.fields píše:
já vím taky jsem to dělat přestala a našla si tu novou dr, dávám ji opravdu jen to co potřebuje sladké ji vpodstatě vubec nedávam a jogurt jen holandii sem tak protě nevím na vyšetření nm dopadlo všechno v pořádku
Ted jsem vygooglila,že děti s cukrovkou mají neustály pocit žízně a hodně pijí.Určitě bych to řešila s mudrou.A dobře,že jsi jídelníček aspon trochu upravila a nedáváš dva velké bobíky za den ![]()
Anielkha píše:
Taky jsem si na diskuzi vzpomnela, takze uz byl problem u prvni doktorky? Nebo ne?Ted jsem z toho trochu zmatena, tam jsi psala, ze mela 85 cm.. najednou ma min?
j protože jsem se tehdy sekla
ten čaj je sáčkový nebo granulovaný slazený? Pokud slazený, tak bude zakopanej pes tam. nepije ho, protože má žízeń, ale protože jí chutná.
Pokud váží víc, nedávala bych večer kaši, ale třeba zeleninovou polévku nebo jogurt. na svačiny neslazené oovce.
Moje malá je taky cvalda (byla už vyrůstá) a DR vždy jen říkala je velká do očkováku napsala nepřimněřená výživa jen v 6m to mněla 9kg. Vroce 12kg a ve třech 15kg. V 10m 14kg je opravdu hodně.
Moje malá dokud je jídlo tak taky jí
prostě jí dám plný talíř a víc nedodstane za tři - čtyři hodiny jde jíst znova takžer to musí stačit.
Prostě budeš muset dceru hlídat sama.
Mohla bys napsat co a kdy jí?
no tak cpát se bobíkama a rajčatama v 7m je teda mazec. měla by jíst pravidelně cca co 3hodiny a né každou chvilku dostat neco do ruky.
No, ja si vzpominam na tvou posledni diskusi, kde jsme resily jidelnicek a snad vsem se zdalo, ze ji prekrmujes. Takze pokud je tve dite vahou vysoko nad normalem, coz zrejme je, kdyz si to myslela i tvoje prvni dr.,tak bych se spis zamyslela, jak upravit jidelnicek… Sice to mohla dr. rict jemneji,to urcite, ale uprimne, nastala nejaka zmena od te doby, co ti totez rekla tvoje prvni dr? ![]()
MMCH 14 kg nema zatim ani moje 2,5 leta dcera a meri 94 cm. Moje starsi dcera vazila kolem 15 kg skoro dva roky, od asi 3 do 5 let ![]()
Katka86 píše:Pajule22 píše:Zrovna jsem to chtěla napsat,14 kg měl kluk ve třech letech.Jestli třeba nebude mít něco se štítnou žlázou.A to tak přibírala pořád,nebo až od určitého měsíce?
Jo a pokud je tedy dcerka trochu oplacanejsi a sama vis,ze ji neprejidas a nedavas nejak extra sladky,nebylo by od veci nechat vysetrit treba stitnou zlazu,nebo udelat jeste jiny odbery krve
né mám doma váhu na mimina, a zapisuju si kolik váží po týdnu poroadla mi dokorka, váha se jí zastavyla tak měsíc na zpátek a dr to všechno věděla a ta nová dr přece musí číst kartu dítěte tak nevím proč
Katka86 píše:
Ted jsem vygooglila,že děti s cukrovkou mají neustály pocit žízně a hodně pijí.Určitě bych to řešila s mudrou.A dobře,že jsi jídelníček aspon trochu upravila a nedáváš dva velké bobíky za den
ten nedávám vubec
jo jestli najdu aktualní fotku tak ji sem dám,jdu hledat. No jestli jí hodně se mi nezdá. Rano v 6 jí dám mlíko protože mi ho jinak už nechce ani přez den ani vnoci. Kolem 10 hodiny dostane rohlík a třeba kousek jablíčka. Na oběd dostane masozeleninovej příkrm ten sní celí.Kolem té 3 hodiny dostane jogurt neslazený.Ado toho ten čaj toho vypije za den klidne i 5 někdy i 6 flašek.kolem 6 hodiny dostane banánovou kaši.No codí spát kolem 9 pul desáte jinak dřív usnout nechce. Tak dostane třeba suchar nebo sušenku pro batolata a kdzž vydím že má hlad tak mi nezbyvá nic jiného než jí dát třeba rohlík. Jinak se mi vnoci zbudí klidne 20× protože má hlad.takže si nemyslím že bych jí nák cpala jídlem