Nová lednička dělá hluk

Lalelale
22.9.19 11:01

Nová lednička dělá hluk

Holky poradíte někdo? Mám pár měsíců americkou lednici Siemens. Začala dělat neustálé rachtavě-skřípavé zvuky, pomalu jak lednička co je 20 let stará. Je dost těžké to popsat, není to výrazný zvuk, ale už je dost hlasitý na to, aby nám bylo v místnosti nepříjemně, protože pořád rachtá. Vychází to jakoby ze zad lednice. V týdnu mi přijde opravář v rámci záruky, tak bych se radši chtěla informovat, kdyby mě zkoušel odbít. Jinak můžu se zeptat, jakou máte se Siemens zkušenosti? Je to už třetí oprava v rámci pár měsíců, co na jejich zařízení mám. Myslela jsem, že to je dobrá značka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Pvln34
22.9.19 11:09

Doma máme Gorenje a taky vydáva zvuky raz za čas. Nam trebárs pomohlo ju lepšie vyrovnať, skúste dat nejaký kus kartónu pod jednu / dve strany. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
pattybouvier
22.9.19 11:11

Ahoj, taky máme americkou lednici od zn. Siemens. Asi po půl roce přestala chladit, manžel to dal dohromady a o týden později to začalo dělat ruch. No a bylo to světlo v lednici :think: a taky to dělalo hluk ze zadu tak nevím proc to světlo, ale od ty doby klid, máme ji 3 roky.

• Citovat
  • Upravit
14751
22.9.19 11:12
@Lalelale píše:
Holky poradíte někdo? Mám pár měsíců americkou lednici Siemens. Začala dělat neustálé rachtavě-skřípavé zvuky, pomalu jak lednička co je 20 let stará. Je dost těžké to popsat, není to výrazný zvuk, ale už je dost hlasitý na to, aby nám bylo v místnosti nepříjemně, protože pořád rachtá. Vychází to jakoby ze zad lednice. V týdnu mi přijde opravář v rámci záruky, tak bych se radši chtěla informovat, kdyby mě zkoušel odbít. Jinak můžu se zeptat, jakou máte se Siemens zkušenosti? Je to už třetí oprava v rámci pár měsíců, co na jejich zařízení mám. Myslela jsem, že to je dobrá značka.

Je dost daleko od zdi? Je dobře vyrovnaná? Nekýve se? Nemáte nastavenu příliš nízkou teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
22.9.19 11:18

Teplotu máme 4 stupně a -19 na mrazák. Nekyve se, od zdi máme asi 5 cm. Jinak zvuk nedělá občas, ale prakticky pořád. Jinak jsem si jistá, že takový hluk ze začátku nedělala. @pattybouvier prosimtě jak jste na to světlo přišli? Dá se to nějak zkontrolovat? Taky jste měli takové skřípavé zvuky? Nám právě před měsícem opravovali v ledničce výrobník ledu a mám pocit, že to začalo potom

• Citovat
  • Upravit
1695
22.9.19 11:25

Tak my jsme kvůli tomuhle Siemensku vraceli…týpek byl rozumný a nebyl s tím problém..možná s tím mají své zkušenosti. A byla usazená predpisově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
22.9.19 11:28

@Pantalaimon nevíš prosím, v čem byl problém? Mě hrozně děsí scénář, co se mi s železnou pravidelností děje: že něco x týdnů nefunguje a jen co přijde opravář, tak začne fungovat ukázkově :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
65294
22.9.19 11:32
@Lalelale píše:
@Pantalaimon nevíš prosím, v čem byl problém? Mě hrozně děsí scénář, co se mi s železnou pravidelností děje: že něco x týdnů nefunguje a jen co přijde opravář, tak začne fungovat ukázkově :mrgreen:

To měla známá. Koupila novou troubu, po pár dnech se nedala zapnout, nepekla, byla pořád studená. Zkoušeli to několikrát, několik dní po sobě a pořád nic. Týden s ní pak nic nedělali a čekali na opraváře. Ten přišel, normálně zapnul a trouba jela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
22.9.19 11:36

@vokishka trapas!! :mrgreen: do kterého se bohužel umím moc dobře vcítit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
pattybouvier
22.9.19 11:36

@Lalelale Nějaký kabely co propojovaly světlo, když manžel kontroloval lednici, tak se mu to nezdálo tak to nějak opravil, já jen stála a čučela takže vůbec nevím :) a přestalo to dělat tak velký ramus :think: my ty zvuky měli vždycky chvilku, pak zas ne :nevim: Jinak taky to muže být tím vyrobnikem ledu ale nejsem odborník :D Edit: preklep

• Citovat
  • Upravit
14751
22.9.19 11:37
@Lalelale píše:
@Pantalaimon nevíš prosím, v čem byl problém? Mě hrozně děsí scénář, co se mi s železnou pravidelností děje: že něco x týdnů nefunguje a jen co přijde opravář, tak začne fungovat ukázkově :mrgreen:

Natoč na mobil video i se zvukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
22.9.19 11:40

@Lalelale no tak to prča u nás to samé, chlap to raději nahrál na mobil…prý vevnitř asi něco blbě přivařené nebo co, moc to nekoumal…oprava neee, takže jsme chtěli peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
22.9.19 11:42

@Prof. Farnsworth nejde, zkoušela jsem :( zvuk až není tak výrazný, aby byl na mobilu slyšet.

edit: lidi děkuju vám! Nedalo mi to a ještě jednou jsem to zkusila a mobil jsem strčila přímo do lednice - a tam už to zvuk nahrálo. Všechno mám teď natočené, takže jsem připravená na opraváře :palec:

• Citovat
  • Upravit
1695
22.9.19 11:49

@Lalelale hele ta naše by vzbudila i mrtvýho, takže to mobil nahrál :mrgreen: a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.11.19 19:26

Holky napadlo mě, že dám vědět, třeba to někdy někomu taky pomůže. Technik mě odbil s tím, že lednička je prostě namrzlá a mám ji odmrazit :zed: americkou ledničku, tj mrazák i lednice, všechno jídlo bych mohla vyhodit. Nezdálo se mi to a poslala jsem formální stížnost, že v ledničce nikde není námraza a že bych chtěla přezkoumání. Po pomalu dvou měsících mi konečně poslali lepšího technika, který zjistil, že lednička ani není opravitelná (nějaká závada s plynem), a nyní čekám na výměnu :roll: jinak hluk je nyní takový, že prakticky nejde vydržet v jedné místnosti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný