Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Doma máme Gorenje a taky vydáva zvuky raz za čas. Nam trebárs pomohlo ju lepšie vyrovnať, skúste dat nejaký kus kartónu pod jednu / dve strany. ![]()
Ahoj, taky máme americkou lednici od zn. Siemens. Asi po půl roce přestala chladit, manžel to dal dohromady a o týden později to začalo dělat ruch. No a bylo to světlo v lednici
a taky to dělalo hluk ze zadu tak nevím proc to světlo, ale od ty doby klid, máme ji 3 roky.
@Lalelale píše:
Holky poradíte někdo? Mám pár měsíců americkou lednici Siemens. Začala dělat neustálé rachtavě-skřípavé zvuky, pomalu jak lednička co je 20 let stará. Je dost těžké to popsat, není to výrazný zvuk, ale už je dost hlasitý na to, aby nám bylo v místnosti nepříjemně, protože pořád rachtá. Vychází to jakoby ze zad lednice. V týdnu mi přijde opravář v rámci záruky, tak bych se radši chtěla informovat, kdyby mě zkoušel odbít. Jinak můžu se zeptat, jakou máte se Siemens zkušenosti? Je to už třetí oprava v rámci pár měsíců, co na jejich zařízení mám. Myslela jsem, že to je dobrá značka.
Je dost daleko od zdi? Je dobře vyrovnaná? Nekýve se? Nemáte nastavenu příliš nízkou teplotu?
Teplotu máme 4 stupně a -19 na mrazák. Nekyve se, od zdi máme asi 5 cm. Jinak zvuk nedělá občas, ale prakticky pořád. Jinak jsem si jistá, že takový hluk ze začátku nedělala. @pattybouvier prosimtě jak jste na to světlo přišli? Dá se to nějak zkontrolovat? Taky jste měli takové skřípavé zvuky? Nám právě před měsícem opravovali v ledničce výrobník ledu a mám pocit, že to začalo potom
Tak my jsme kvůli tomuhle Siemensku vraceli…týpek byl rozumný a nebyl s tím problém..možná s tím mají své zkušenosti. A byla usazená predpisově.
@Pantalaimon nevíš prosím, v čem byl problém? Mě hrozně děsí scénář, co se mi s železnou pravidelností děje: že něco x týdnů nefunguje a jen co přijde opravář, tak začne fungovat ukázkově ![]()
@Lalelale píše:
@Pantalaimon nevíš prosím, v čem byl problém? Mě hrozně děsí scénář, co se mi s železnou pravidelností děje: že něco x týdnů nefunguje a jen co přijde opravář, tak začne fungovat ukázkově
To měla známá. Koupila novou troubu, po pár dnech se nedala zapnout, nepekla, byla pořád studená. Zkoušeli to několikrát, několik dní po sobě a pořád nic. Týden s ní pak nic nedělali a čekali na opraváře. Ten přišel, normálně zapnul a trouba jela ![]()
@Lalelale Nějaký kabely co propojovaly světlo, když manžel kontroloval lednici, tak se mu to nezdálo tak to nějak opravil, já jen stála a čučela takže vůbec nevím
a přestalo to dělat tak velký ramus
my ty zvuky měli vždycky chvilku, pak zas ne
Jinak taky to muže být tím vyrobnikem ledu ale nejsem odborník
Edit: preklep
@Lalelale píše:
@Pantalaimon nevíš prosím, v čem byl problém? Mě hrozně děsí scénář, co se mi s železnou pravidelností děje: že něco x týdnů nefunguje a jen co přijde opravář, tak začne fungovat ukázkově
Natoč na mobil video i se zvukem.
@Lalelale no tak to prča u nás to samé, chlap to raději nahrál na mobil…prý vevnitř asi něco blbě přivařené nebo co, moc to nekoumal…oprava neee, takže jsme chtěli peníze
@Prof. Farnsworth nejde, zkoušela jsem
zvuk až není tak výrazný, aby byl na mobilu slyšet.
edit: lidi děkuju vám! Nedalo mi to a ještě jednou jsem to zkusila a mobil jsem strčila přímo do lednice - a tam už to zvuk nahrálo. Všechno mám teď natočené, takže jsem připravená na opraváře ![]()
@Lalelale hele ta naše by vzbudila i mrtvýho, takže to mobil nahrál
a
Holky napadlo mě, že dám vědět, třeba to někdy někomu taky pomůže. Technik mě odbil s tím, že lednička je prostě namrzlá a mám ji odmrazit
americkou ledničku, tj mrazák i lednice, všechno jídlo bych mohla vyhodit. Nezdálo se mi to a poslala jsem formální stížnost, že v ledničce nikde není námraza a že bych chtěla přezkoumání. Po pomalu dvou měsících mi konečně poslali lepšího technika, který zjistil, že lednička ani není opravitelná (nějaká závada s plynem), a nyní čekám na výměnu
jinak hluk je nyní takový, že prakticky nejde vydržet v jedné místnosti ![]()
Holky poradíte někdo? Mám pár měsíců americkou lednici Siemens. Začala dělat neustálé rachtavě-skřípavé zvuky, pomalu jak lednička co je 20 let stará. Je dost těžké to popsat, není to výrazný zvuk, ale už je dost hlasitý na to, aby nám bylo v místnosti nepříjemně, protože pořád rachtá. Vychází to jakoby ze zad lednice. V týdnu mi přijde opravář v rámci záruky, tak bych se radši chtěla informovat, kdyby mě zkoušel odbít. Jinak můžu se zeptat, jakou máte se Siemens zkušenosti? Je to už třetí oprava v rámci pár měsíců, co na jejich zařízení mám. Myslela jsem, že to je dobrá značka.