Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jesenka33 píše:
Holky co je to zásuvný model něco jako na video…že selhal…přitom ho vůbec nepoužíváme??Jsem z toho jelen…a ještě se mi do toho 2 dny seká Opera…furt to načítá…jsem tu měla nějakýho vira tak jsme ho hodila do truhly a od té doby se to sere!!!
zásuvný model je takový miniaplikace do prohlížeče, která ti umožňuje např. na FB hrát hry, přehrávat videa na Youtube atd.. Plus jsou tam další komponenty, jako je Flash a silverlight. Občas se stane, že tato aplikačka spadne, a pak ti nefunguje korektně prohlížeč - místo videa na youtubu se ti zobrazuje info, že chybí zásuvný model. Mě vždycky stačí restartovat počítač a pak to opět běží. Nejvíce mi moduly padají v Chrome, takže střídavě používám Chrome s Mozillou.
@suik píše:
@Žirafátko ja se jen vtirnu s dotazem. To jsem netusila, kdyz je notebook na stole, ma se vyndat baterka. Ja jsem si blbec koupila tezkou kravu, zezacatku jsem ji trochu stehovala po byte, ale spis byla na pevnym. Mam dell, je to uz par let a baterka nevydrzi ani vterinu…segra a muz maji pc starsi nez ja, ale treba manzel ho teda taky moc nestehuje ale baterka ma vyssi vydrz, teda je to jen par minut.na ebay jsme nasli nejake noname baterky, tak o nich trochu uvazuju, nepocitam, ze to pojede nejak dlouho, ale obcas ho potrebuju prenyst z mistnosti do mistnosti, aniz bych ho musela vypinat. Ma to cenu? Do original, investovat nechci, brzo snad bude novej.
Ona kapacita tý baterky stejně klesá. Normální tužkovky ti taky nevdrží 2 roky stoprocentně nabitelný.
Baterka je prostě udělaná tak, že se nabije - vybije - nabije. Pokud je počítač STÁLE v proudu (tj nenosí se do školy/práce/jiné), tak se ta baterka prostě vyndá ven aby se neničila. Sice jí ubude kapacita když jí tam pak po roce vrátíš, ale bude fungovat. Jinak se stane to co se stane vám. Originální baterka stojí dle notebooku, většinou kolem 1800,–
Noname baterek bych se fakt bála, co kdyby to bouchlo
, nemám s nima zkušenost, my tohle používat nesmíme, používáme originální.
Jinak Dell jsou výborné notebooky i ty staré
jen se zeptej nějakýho rozumnýho člověka (ajťáka, servis si za to vezme tisícovku a je to záležitost deseti minut a stovky za pastu) jestli by ti nevyměnil pastu na procesoru, mělo by se to dělat jednou za rok/za dva (bude vědět
)
@omites píše:
@suik mě vydrží baterka asi 3 minuty. A pak mi to celé spadne a já si nadávám, že jsem to zase nedala do elektriky. Baterku jsem si odvařila, když jsem reklamovala nabíječku a prozatím použila jinou noname. Od té doby je baterka hin. Ale mě to v zásadě nevadí, jsem stejně furt nabodlá. Note používám jenom doma.@Žirafátko takže jsem tu baterku měla tenkrát vyndat? A co teď, když je kaput, teď už tam zůstat může?
Měla jsi jí vyndat, teď už je to fuk ![]()
@suik
jo k tý baterce, noname nekupuj, koukni na Aukro na použitý zboží a jestli tam jsou baterky (musí se to hledat podle MODELU! aby to sedělo). Kolem tisícovky seženeš v pohodě. (to je vážně málo)
@Žirafátko ja to budu kupovat na ebay, zijeme v nemecku, tam mozna pouzity taky maj, ale co kdyz to bude vybity ![]()
jako aby mi to bouchlo nechci, ale jak jsem psala, treba ta originalni snura byla dost nahovno a ty noname byly teda mnohem lepsi.
@suik píše:
@Žirafátko ja to budu kupovat na ebay, zijeme v nemecku, tam mozna pouzity taky maj, ale co kdyz to bude vybityjako aby mi to bouchlo nechci, ale jak jsem psala, treba ta originalni snura byla dost nahovno a ty noname byly teda mnohem lepsi.
Já bych fakt radši koupila použitý (ale funkční, to tam přece musí být napsaný a existuje nějaká záruka,ne?) než noname. ![]()
@Žirafátko no tim si prave nejsem tak jista, pouzite prodavaji vetsinou soukromnici a tam zaruka moc neni, max. spatny hodnoceni. Napsany tam muze byt cokoliv… Manzel kupoval tablet (mys) a byl drahej a v horsim stavu nez clovek uvedl (poskrabanej) ![]()
@suik píše:
@Žirafátko no tim si prave nejsem tak jista, pouzite prodavaji vetsinou soukromnici a tam zaruka moc neni, max. spatny hodnoceni. Napsany tam muze byt cokoliv… Manzel kupoval tablet (mys) a byl drahej a v horsim stavu nez clovek uvedl (poskrabanej)
já nevím jaký jsou u vás zákony bohužel
. V Čechách musíš poskytovat záruku rok / šest měsíců podle zákoníku pokud jsi soukromník (nejsi OSVČ). Pokud jsi OSVČ (a platíš DPH, třeba jako já), tak si můžeš dát záruku třeba jeden den, protože se to řídí podle obchodního zákoníku. Bavíme se tedy o použitém zboží.
@Žirafátko to asi jo, ale ja spis myslela, kdyz nekdo prodava svoje pouzite zbozi, ty mas teda na mysli spis prodejce, co to ma jako bazarovy zbozi a podnika s tim?
stejne jsem tam nic nenasla…
no uvidime, tohle stejne resi muz.
@suik píše:
@Žirafátko to asi jo, ale ja spis myslela, kdyz nekdo prodava svoje pouzite zbozi, ty mas teda na mysli spis prodejce, co to ma jako bazarovy zbozi a podnika s tim?stejne jsem tam nic nenasla…
no uvidime, tohle stejne resi muz.
No já jsem prodejce co podniká s bazarovým zbožím
mám na to normálně živnosťák. Ta půlroční lhůta se týká nákupu na internetu A normálního smrtelníka, kterej má doma dvě bedny a jednu chce střelit ![]()
http://lcd-monitory.heureka.cz/…lsb/galerie/
@Bobo87 Jedu na opeře..a prosím tě chci jít do tohodle je to dobrý…recenze říkaj že jo…ale…já než vždycky něco koupím to je hrozný!!!
@jesenka33 píše:
http://lcd-monitory.heureka.cz/…lsb/galerie/@Bobo87 Jedu na opeře..a prosím tě chci jít do tohodle je to dobrý…recenze říkaj že jo…ale…já než vždycky něco koupím to je hrozný!!!
Tak operu mám sice taky nainstalovanou, ale používám ji jen pro testování v práci. Pokud ti to padá často, tak kromě přeinstalovaní bych měla nainstalovaný ještě náhradní prohlížeč…
Ten monitor vypadá dobře, recenze jsou pozitivní. Chtěla bych to ještě ověřit u kámošů hardwérářů, ale oni jsou teď trochu společensky unaveni na Rock for People
Když počkáš do pondělí, zeptám se odborníků.