Nová práce, účetní

Anonymní
22.10.19 20:43

Nová práce, účetní

Ahoj, zajímal by mě Váš názor. Mám vystudovanou Obchodní akademii a nyní mám brigádu, která je docela fajn, ale je to jen brigáda. Sháním si po mateřské práci na hpp. Minulý týden jsem odpovídala na inzerát ve škole, kde jsem studovala (obchodka), hledali asistentku ředitelky - ucetni. Poslala jsem životopis a ředitelka se mi hned druhý den ozvala, že berou přednostně absolventy a že kdyz se mi to bude líbit, mohu nastoupit. Byla jsem tam 2× na zaučení a jsem z toho docela hotová. Je to hlavně účetnictví a já v něm nemám žádnou praxi. Doklady a účetní případy se sice stale opakují, ale pro člověka, co to nedělal to sranda není. Dnes mi paní ukazovala odvody mezd a mám pocit, že jsem půlku zapomněla… Navíc mi říkala, že se nebudu mít, kde zeptat - je tam sice ekonomka, která ucetnictvi rozumí, ale prý má sama hodně práce… Tak teď nevím, zda to mám aspoň zkusit… Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37
22.10.19 20:54

Ono toho asi ze začátku bývá hodně na každého, kor takto první dny. Což takhle napsat si na začátek blbníček? zapsat si raději všechno co ti zaučitelka poví a pak budeš mít jistotu, že když si na něco nebudeš moct vzpomenout, tak bys to měla být schopná ve svých poznámkách dohledat. A když se občas vyskytne něco, co tě úplně zaskočí, tak dojít za tou ekonomkou, když se jí nebudeš ptát na něco každý den 5×, tak by mohla být ochotná poradit.
Já bych to být tebou zkusila. :D Přinejhorším zjistíš, že to nejde a odejdeš.
Jestli se na to fakt necítíš a myslíš, že by ses trápila, tak je lepší najít si něco, co tě nebude stresovat. Ale pokud v tobě jen hlodá červíček, tak ho zažeň a jdi do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35663
22.10.19 20:56

Nevím, já mám praxi v účtu přes 10 let a netroufla bych si říct, že rozumím úplně všemu. Je tam toho poměrně hodně a neustále se to mění. A odpovednost je to taky docela velka, hlavně jestli budeš dělat mzdy. Když jsem nastoupila do první práce a představila bych si, že bych se v tom placala úplně sama tak to asi nedám.
Zkusit to můžeš, ale asi to bude chtít si všechno psát jak pro blbecky, dělat si i printscreany obrazovky když ti budou ukazovat něco v programu a asi i nějaký externí školení, pokud ti ho zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
22.10.19 21:02
@JancaS84 píše:
Nevím, já mám praxi v účtu přes 10 let a netroufla bych si říct, že rozumím úplně všemu. Je tam toho poměrně hodně a neustále se to mění. A odpovednost je to taky docela velka, hlavně jestli budeš dělat mzdy. Když jsem nastoupila do první práce a představila bych si, že bych se v tom placala úplně sama tak to asi nedám.
Zkusit to můžeš, ale asi to bude chtít si všechno psát jak pro blbecky, dělat si i printscreany obrazovky když ti budou ukazovat něco v programu a asi i nějaký externí školení, pokud ti ho zaplatí.

Vidim to stejně. Těch mezd bych se taky docela bála, chtělo by to aspoň na poprvé, aby je se zakladatelkou komplet udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35663
22.10.19 21:08

@ivašot. Jj souhlas. Já bych třeba do mezd nešla vůbec a to si myslím, že se v nich celkem i orientuji, ale tam je toho fakt tolik a nemluvim o té zodpovědnosti. Když někomu něco špatně spočítás tak na tebe hned doleti, žes je okradla apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.19 21:09

@JancaS84 @ivašot.
Přímo počítat mzdy nebudu, ale budu je účtovat a rozuctovavat, pak mi ukazovala, že nějaká 2% jdou na FKSP apod…

• Citovat
  • Upravit
35663
22.10.19 21:11
@Anonymní píše:
@JancaS84 @ivašot.
Přímo počítat mzdy nebudu, ale budu je účtovat a rozuctovavat, pak mi ukazovala, že nějaká 2% jdou na FKSP apod…

Jo tak to je celkem v pohodě, to sem dělala taky a to mě bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
22.10.19 21:20
@Anonymní píše:
@JancaS84 @ivašot.
Přímo počítat mzdy nebudu, ale budu je účtovat a rozuctovavat, pak mi ukazovala, že nějaká 2% jdou na FKSP apod…

No tak to pak klidně. Já myslela, že budeš dělat i mzdovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16125
22.10.19 21:56

Jdi do toho, alespoň uvidí v reálu uplatnění a schopnosti svých absolventů :lol: (to ber prosím jako nadsázku, a ne jako urážku).
Otevři si každé ráno wordovský nebo powerpoint dokument, do kterého si budeš kopírovat printscreeny obrazovky, když budeš cokoliv dělat (umíš udělat printscreen a jednoduše vložit do wordu/powerpointu, napsat k němu komentář?) Takto si jednoduchým kopírováním každé akce, kterou budeš dělat, uděláš dokonalé zápisky, ke kterým se můžeš vracet (a hlavně, když náhodou uděláš chybu a někdo se tě zeptá, jak jsi to dělala, tak nemusíš koktat „nevím, prostě jsem to nějak odklikla“, ale podíváš se do souboru, tam najdeš příslušnou obrazovku a daný člověk třeba řekne „jo aha, ale tady jsi zapomněla tenhle kód, vidíš, proto se to zobrazilo jinde“). I za cenu delší pracovní doby bych toto dělala, než si to osaháš.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.19 07:06

@zrcadlo Díky, to je dobrý nápad :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12569
23.10.19 07:46
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímal by mě Váš názor. Mám vystudovanou Obchodní akademii a nyní mám brigádu, která je docela fajn, ale je to jen brigáda. Sháním si po mateřské práci na hpp. Minulý týden jsem odpovídala na inzerát ve škole, kde jsem studovala (obchodka), hledali asistentku ředitelky - ucetni. Poslala jsem životopis a ředitelka se mi hned druhý den ozvala, že berou přednostně absolventy a že kdyz se mi to bude líbit, mohu nastoupit. Byla jsem tam 2× na zaučení a jsem z toho docela hotová. Je to hlavně účetnictví a já v něm nemám žádnou praxi. Doklady a účetní případy se sice stale opakují, ale pro člověka, co to nedělal to sranda není. Dnes mi paní ukazovala odvody mezd a mám pocit, že jsem půlku zapomněla… Navíc mi říkala, že se nebudu mít, kde zeptat - je tam sice ekonomka, která ucetnictvi rozumí, ale prý má sama hodně práce… Tak teď nevím, zda to mám aspoň zkusit… Co myslíte?
Šla bych do toho a hlavně ta kolegyně tě musí zaučit..to že má práci je hezké, ale ty jsi nová..nenechala bych s odbýt.. já se třeba nejlépe učím, přímo když danou činnost dělám a někdo nade mnou stojí a radí. Když mě to někdo vykládá teoreticky a nemám to před sebou, tak to nepojmu, ale třeba si jiná..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat