Jak začít podnikat s dluhy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No tvůj problém nejsou dluhy, ale to že se vyhýbáš placení svých závazků.
Takže tohle nejprve vyřeš - třeba žádostí o insolvenci, jestli na ní máš nárok a pak řeš živnosťák.
Nemůžeš mít adresu provozovny na městském úřadě. To je řešitelné - třeba onou virutální adresou, ale za tu platíš.
Můžeš vybírat peníze v hotovosti, ale musíš mít tak jako tak pokladnu s EET a vydat účtenku. Fakt nemůžeš před finančákem zatajovat příjmy.
Vzhledem k tvé nedotčenosti porozumění základním právním normám a mizerné schopnosti zacházet s penězi vřele doporučuju se do podnikání nepouštět dřív, než se velmi důkladně budeš věnovat tomu, aby si nařízením a vyhláškám rozumněla, protože jinak rychle skončíš v ještě větším průšvihu, než jsi teď.
Začni tím, že vezmeš svoje papíry co máš k dluhům a exekucím, zajdeš do poctivé protidluhové poradny a budeš to řešit. Adresář těch kterým můžeš věřit najdeš třeba tady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprostý souhlas s Ou. I pokud chceš jen rychleji splácet, nejde to dělat na úkor toho, že si budeš plnit zákonné povinnosti - přiznávat daně, příjem správně evidovat atd.
A rozhodně ignoruj reklamy, které nabízejí, jak Ti „snadno“ (= za poplatky) zařídí oddlužení nebo jinou fintu. Poraď se v neziskovce, kde od Tebe nebudou tahat finance, ale opravdu poradí, jak dluhy s firmou skloubit.
PS: Proč máš bydliště na úřadě, a ne tam, kde bydlíš? Schováváš majetek nebo…? Kdybys měla bydliště, bude to s případným podnikáním snazší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlím ve studentském bytě, a zde mi trvalý pobyt nikdo nedá, bohužel.
Každopádně díky za reakce, promyslím to.
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Spíš bych začal jen tak bokem pro kamarády a známé, abyste vůbec viděla, jestli o to je zájem a jak vám to půjde. Lidí co fotí jsou mraky a mraky. A když vám někdo za to něco dá, tak to vždycky můžete použít k umoření dluhů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezké dopoledne,
anonym - z důvodu osobních informacích.
Pracuji na plný úvazek v kanceláři, a bohužel v mládí jsem si nasekala pár dluhů a mám exekuci na účet i plat a bydliště na MěÚ.
Ráda bych se z toho dostala rychleji než po měsíčních splátkách, tak jsem se rozhodla, že bych začala k práci podnikat Jenže… jde to i s dluhy?
Začala bych fotit zakázky na ŽL, hledala bych si vlastní klienty. Teď k mým dotazům - mohu mít ŽL i přes trvalé bydliště na MěÚ? Četla jsem něco o virtuálních sídlech - lze to? Platby od klientů - mohu vybírat v hotovosti? Nebo musím na účet. V případě, že je v pořádku platby dostávat v hotovosti - budu dávat daňový doklad? _Nebo jak to bude fungovat?
Děkuji moc za info někoh, kdo se v tom trošku orientuje. Nejde mi o to si vydělávat bokem, nebo se schovávat. Chci posílat větší splátky a co nejdřív mít klid.
Hezký den