Nova prace - zivotopis

Anonymní
25.11.16 13:11

Nova prace - zivotopis

Ahoj,
chtela bych nastoupit do nove prace takze jsem ve fazi kdy jsem oslovila nekolik firem a uz prisly nabidky at poslu zivotopis ze me pozvou na pohovor. Problem je ze mam v danem oboru malo zkusenosti - 2 prechozi prace, jedna trvala tristrvte roku a jedna rok, a posledni rok a pul jsem byla bez prace kvuli rodine. Premyslela jsem CV trochu „vylepsit“, ne vylozene lhat ale treba napsat ze misto 3/4 roku rok tak nejak, proste kdyz chteji cloveka s praxi aby me alespon zkusili, jsem si jista ze na tu nabizenou pozici mam ale nechci skoncit aniz by me alespon pozvali na pohovor. Nevite jak to chodi v praxi, obvolava perzonalista byvale prace (uz je to vic nez 3 roky co jsem tam delala tak si me asi ani pamatovat nebudou)? Chtela bych uz od prosince nebo max ledna normalne pracovat nejde mi o nejake vyhody ale jak jsem ted mimo tak mam z tech nastupnich veci okolo dost nervy… Diky moc za info. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3327
25.11.16 13:15

Tak za mě se tedy lhaní nevyplácí. Nehledě na to že si to fakt můžou zkusit zjistit, kdyby moc chtěli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.16 13:20

Jen se chci dostat na pohovor… Posledni dobu jsem jen chodila na brigady - vetsinou manualni mimo obor ale nektere taky, ovsem to si do CV dat nemuzu. Uz jsem takhle parkrat napsala a dali vedet ze chteji nekoho s vetsi praxi ani se se mnou nebavili..

• Citovat
  • Upravit
9935
25.11.16 13:22

Ne vyloženě lhát? - ale toto, co ty píšeš lhaní je :nevim: Já osobně bych do životopisu nikdy nelhala. Existují i jiné možnosti, jak se „blejsknout“, co třeba si dát záležet na motivačním dopise, pokud je také podmínkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
25.11.16 13:23

Určitě bych nic nevylepšovala lhaním, můžou si to ověřit a taky nemusí. Nikdy nevíte koho z dané firmy znají, za tu ostudu to nestojí. Pohovor je jen jedna z šancí jak se tam dostat, nakonec je bohužel mnoho pozic o známostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
25.11.16 13:25
@aRdzieS píše:
Tak za mě se tedy lhaní nevyplácí. Nehledě na to že si to fakt můžou zkusit zjistit, kdyby moc chtěli

Tak velká pravdomluvnost se v tomto také nevyplácí. Ještě by mohla přidat, že nic neumí, aby to věděli a výhazov z výběrka má jistý. Každý taktizuje a její pravdomluvnost každý převálcuje. Já jednou u nového zaměstnavatele také nevykládala, že jsem tu práci nikdy nedělala a rozumím jí jako koza petrželi, řekla jsem, že pro ně připravím materiály k jejich maximální spokojenosti a s tím mě vzali, pak jsem brejlila po večerech do skript, abych věděla, co mám dělat. Nikdy nepřišli na to, že jsem to neuměla a učila se to za pochodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
25.11.16 13:31

Ja bych si klidne neco pribarvila… Pritel to tak delal 3× a nikdy na nic nepřišli a nikdy nikde nevolali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
25.11.16 13:41
@Zuuuzaaa122 píše:
Ja bych si klidne neco pribarvila… Pritel to tak delal 3× a nikdy na nic nepřišli a nikdy nikde nevolali :)

Souhlasím, má sestra po škole obíhala výběrová řízení, nikde jí nechtěli, že neměla praxi. Asi u dvacátého výběrka jí ruply nervy, manažera seřvala na tři doby, že rozum dá, že když právě vylezla ze školy, že nemá praxi a když každý vyžaduje praxi, tak jí nikdo práci asi nedá, že obíhá výběrka jak pitomá. Bez praxe praxi nikdy v takovém případě nezíská a už toho má tak akorát dost a práskla dveřmi. Už nebyla korektní, ani asertivní, byla přesvědčena, že má v dané firmě utrum, ale prý se jí aspoň ulevilo. Za hodinu jí manažer volal, že je úžasná, že si nic nenechá líbit a bere jí. Tak získala moje sestra své první zaměstnání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
25.11.16 14:09

Tak toto se hlasi do firem a chce „aspon“ 30 000. Za co???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
25.11.16 14:14
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtela bych nastoupit do nove prace takze jsem ve fazi kdy jsem oslovila nekolik firem a uz prisly nabidky at poslu zivotopis ze me pozvou na pohovor. Problem je ze mam v danem oboru malo zkusenosti - 2 prechozi prace, jedna trvala tristrvte roku a jedna rok, a posledni rok a pul jsem byla bez prace kvuli rodine. Premyslela jsem CV trochu „vylepsit“, ne vylozene lhat ale treba napsat ze misto 3/4 roku rok tak nejak, proste kdyz chteji cloveka s praxi aby me alespon zkusili, jsem si jista ze na tu nabizenou pozici mam ale nechci skoncit aniz by me alespon pozvali na pohovor. Nevite jak to chodi v praxi, obvolava perzonalista byvale prace (uz je to vic nez 3 roky co jsem tam delala tak si me asi ani pamatovat nebudou)? Chtela bych uz od prosince nebo max ledna normalne pracovat nejde mi o nejake vyhody ale jak jsem ted mimo tak mam z tech nastupnich veci okolo dost nervy… Diky moc za info. :nevim:

Neptej se tady a udělej jak to sama cítíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
25.11.16 14:14
@Lucie Lexová píše:
Tak toto se hlasi do firem a chce „aspon“ 30 000. Za co???

Za přidání barvy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
25.11.16 14:17
@aRdzieS píše:
Za přidání barvy ;)

Rano tu byla diskuze o pry „nekompetentni“ ucitelce. Zakladatelka by taky nebyla uplne kompetentni, kdyby v zivotopisu lhala. Ale asi se kazda profese meri jinym metrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85332
25.11.16 14:37
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtela bych nastoupit do nove prace takze jsem ve fazi kdy jsem oslovila nekolik firem a uz prisly nabidky at poslu zivotopis ze me pozvou na pohovor. Problem je ze mam v danem oboru malo zkusenosti - 2 prechozi prace, jedna trvala tristrvte roku a jedna rok, a posledni rok a pul jsem byla bez prace kvuli rodine. Premyslela jsem CV trochu „vylepsit“, ne vylozene lhat ale treba napsat ze misto 3/4 roku rok tak nejak, proste kdyz chteji cloveka s praxi aby me alespon zkusili, jsem si jista ze na tu nabizenou pozici mam ale nechci skoncit aniz by me alespon pozvali na pohovor. Nevite jak to chodi v praxi, obvolava perzonalista byvale prace (uz je to vic nez 3 roky co jsem tam delala tak si me asi ani pamatovat nebudou)? Chtela bych uz od prosince nebo max ledna normalne pracovat nejde mi o nejake vyhody ale jak jsem ted mimo tak mam z tech nastupnich veci okolo dost nervy… Diky moc za info. :nevim:

A proc je neoslovujes rovnou se zivotopisem? Nelhala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
25.11.16 14:54

Ahoj, já jsem z oboru, nabírala jsem lidi ve 3 různých firmách. Někdy jsme si volali o reference, nicméně nikdy jsem se neptala na odpracovanou dobu, zajímaly mne znalosti, spolehlivost a celková spokojenost se zaměstnancem. A jestli si chceš z 9 měsíců udělat v CV 12, tak bych to jako problém neviděla. Kdybys z roku chtěla udělat pět let, to by byla jiná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
25.11.16 15:09
@Anonymní píše:
Premyslela jsem CV trochu „vylepsit“, ne vylozene lhat ale treba napsat ze misto 3/4 roku rok tak nejak

Pravdu, nic než pravdu. Ono dneska přes různé sociální sítě (LinkedIn či i obyč FB) není problém toho zjistit. A oni se HR často znají :)

@Anonymní píše:
Jen se chci dostat na pohovor… Posledni dobu jsem jen chodila na brigady - vetsinou manualni mimo obor ale nektere taky, ovsem to si do CV dat nemuzu. Uz jsem takhle parkrat napsala a dali vedet ze chteji nekoho s vetsi praxi ani se se mnou nebavili..

Tak si tam napiš ty brigády.

Chtějí někoho s praxí, ty ji nemáš, tak smůla. A pokud seš tak dobrá, tak tě pozvou i bez lhaní ;)

Než chybějící praxe by mě zajímalo to, že 3/4 roku neděláš „nic“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat