Nová varianta RP a exekuce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní můžeš to dál dostávat složenkou,to zůstává.jestli ti jde o tohle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kamikaa píše: @Anonymní můžeš to dál dostávat složenkou,to zůstává.jestli ti jde o tohle.
Nezůstává, časem se vyplácení složenkou zruší… ale bude jedno zda u nových nebo starých rodičáků, dojde na všechny, je tedy otázkou kdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím,že když bude exekutor extra chtít ,může ti dávku bloknout přímo na úřadě (a pak se bude zjišťovat výměra tvého minima)
- Citovat
- Upravit
Aha já jsem někde četla i slyšela,že všechny maminky co mají novou variantu budou mít účet u ČS ze speciální kartou(tahle banka to vyhrála) a z toho si bude moct vybírat.Právě hodně maminek se zlobilo,protože už jeden účet u banky mají a nechtějí další
- Citovat
- Upravit
@sophinka píše:
myslím,že když bude exekutor extra chtít ,může ti dávku bloknout přímo na úřadě (a pak se bude zjišťovat výměra tvého minima)
Takhle jí „bloknout“nemůže.Automaticky bymi úřad strhl co může a zbytek mi poslal,ale vzhledem k tomu,že teďmám 3800kč…Ale jak sem už psala-dluh se snažim splácet tak snad se nic nestane
ale raději chci být informovaná.Kdyby se tak stalo nechci zůstat úplně bez peněz.Pak bych neměla ani na děti ani na dluh
- Citovat
- Upravit
Tak RP se bude vyplácet jen na účet, ale nemusí být jejich, ale tvůj a nejspíš i tento speciální účet bude moci exekutor obstavit
Nyní když se vyplácí složenkou a výpočet nedovoluje matce něco z dávky sebrat, zůstává ji celá, při příchodu na účet ji může exekutor obstavit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monika32 píše:
Tak RP se bude vyplácet jen na účet, ale nemusí být jejich, ale tvůj a nejspíš i tento speciální účet bude moci exekutor obstavitNyní když se vyplácí složenkou a výpočet nedovoluje matce něco z dávky sebrat, zůstává ji celá, při příchodu na účet ji může exekutor obstavit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kamikaa píše:
Není to pravda,bude si vyplácet normálně jako doted.tzn. i složenkou.
To je pravda, jenom se za to bude platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ted jsem z toho trosku vedle,me vse chodi slozenkou,ucet nemam,takze to budu mit casem jako jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pipiinka píše:
ted jsem z toho trosku vedle,me vse chodi slozenkou,ucet nemam,takze to budu mit casem jako jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pipiinka píše:
Dostaneš kartu a účet u spořky, buď si vybereš tou kartou, nebo ti to bude chodit složenkou, ta ale bude zpoplatněná. Kdybys měla účet, můžeš zadat trvalý příkaz, aby se to přeposílalo na tvůj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pipiinka píše:
Nebudeš ho muset mít, ale za zasílání složenkou si připlatíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettulle píše:
Nebudeš ho muset mít, ale za zasílání složenkou si připlatíš.
Teď jsem trochu googlovala a za složenku zaplatíš 20kč měsíčně
- Citovat
- Upravit
Ahoj,chci se zeptat.Chtěla bych přejít na novou variantu rodičovského příspěvku ale boužel mám dluhkterý se snažím zaplatit,ale stále mi hrozí exekuce.Při nové variantě budou mít maminky speciální účet u ČS.Jenže normální účet v bance může být zablokován exekutorem.Nevíte jak je to v tomto případě?Děkuji