Na co vlastně budu mít nárok
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
@hanicka91 píše:
ahoj kdo z vas mi poradi je mi 26 mozna cekame mimi,nevim to jeste jiste,ale ze socialky neberu ani korunu presto ze sem bez prace a pritel momentalne tez,on bere jen 6000 podporu z up,ja podle nasi socky nemam narok na nic,jak to bude kdyz budu tehotna a co materska?
Mateerska nic.Od porodu rodicak.Ve 4lete variante protoze nepracuje ani pritel.Brala bys 7600 po dobu 9 mesicu ,po te 3800.Mozna bude narok na porodne a nejake pridavky na dite.
Tak na toto Ti určo odpoví sociálka ..jinak proč přítel nepracuje ? Aspoň brigádu? Proč nemáš práci Ty ? Vím, že doba je těžká, ale spolíhat jen na dávky ze sociálky je málo - bude to tak na přežití hlavně pro malý…
Hmm tak do mimina bych teda v tomto případě nešla.Když si vybavím co stojí výbavička pro mimi a kolik to stojí investování.Oba nepracujete a jdete do mimi-rozumné ![]()
- Upravit
jo a pokud budeš v tom tak se modli aby vláda nestihla zrušit do té doby porodné.
- Upravit
@Breuovi
Tak pokud už je miminko - asi na cestě, tak je zbytečný říkat - já bych… nemyslíš? To jim moc nepomůže, ale souhlasím, že to teda není ideální doba na mimi. Je nutný se spíš zamyslet nad tím, kde získat peníze - at se ten chlap podívá po práci a i budoucí mamča může brigádničit a nespolíhat na sociálku - pouze.
@Sisulík no dobře,ale první se má přemýšlet a pak jednat. A ne první jednat a pak přemýšlet.Než byla těhotná tak se měla informovat,ted už jí je to k ničemu.
- Upravit
@Sisulík no, tak já si zase myslím, že je zbytečný psát, že ať se chlap podívá po práci a ona po brigádě, když to určitě už oba dělají ![]()
Nechápu dnešní systém.Jdeme do dítěte i když nemáme práci a to malé bude živené z čeho?Jestli mají našetřené,tak mlčím.Ale vlastně-vždyt je to jejich věc.
- Upravit
@Breuovi píše:
Nechápu dnešní systém.Jdeme do dítěte i když nemáme práci a to malé bude živené z čeho?Jestli mají našetřené,tak mlčím.Ale vlastně-vždyt je to jejich věc.
Ani já ten systém nechápu, ale je možný, že se mimi zadařilo neplánovaně a ona se jen snaží něco pro něj zajistit?
@Sisulík asi to nevyznělo dost ironicky
Mi taky přijde, že se spíš věnovali jiným věcem…
@Breuovi píše:
Třeba to není plánovaně… Pokud ano, tak se mi to taky nelíbí, udělat si dítě a státe starej se.
V dnešní době se nejdřív musí přemýšlet,jestli na dítě jsou peníze.Měla jsem z toho strach,ale ze 6000 tisícema,bych se zbláznila.
Tak buď dostaneš porodné,něco od města za porod,pak rodičák na 4 roky,možná přídavek na bydlení,nevím jak to tam máte,a pak přídavek na dítě.A možná když mimčo pokřtíte,tak nějakou kačku ![]()
- Upravit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
ahoj kdo z vas mi poradi je mi 26 mozna cekame mimi,nevim to jeste jiste,ale ze socialky neberu ani korunu presto ze sem bez prace a pritel momentalne tez,on bere jen 6000 podporu z up,ja podle nasi socky nemam narok na nic,jak to bude kdyz budu tehotna a co materska?