Nová varianta RP a exekuce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5453
9.4.12 19:59

@pipiinka zadala jsem si,výplata rodičáku složenkou a tam ti to vyběhne,že to je pouze dobrovolný.Normálně se dál bude posílat na učet i složenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.4.12 20:00
@kamikaa píše:
@pipiinka zadala jsem si,výplata rodičáku složenkou a tam ti to vyběhne,že to je pouze dobrovolný.Normálně se dál bude posílat na učet i složenkou.

kuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
9.4.12 20:06
@kamikaa píše:

Tady http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/3 o tom nic nepíšou… kde si to prosím našla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
9.4.12 20:27
@j.a.n.i1 píše:
Tady http://socialnireforma.mpsv.cz/cs/3 o tom nic nepíšou… kde si to prosím našla?

Ale tam píší, že je to pro ty, co jsou „problémoví“. Nikdo tě nemůže nutit, aby sis zřídila účet. Protože kdo má exekuce, tak by dostal z účtu jen 1× peníze (myslím, že je to 6252,– Kč) a pak už nic. Zůstal by bez koruny. Takže my „slušní“, si budeme moci dál zvolit, jestli na účet nebo složenkou. Možná ji zpoplatní, ale těch 20,– Kč se dá oželet, pořád lepší než drátem do oka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
9.4.12 20:31

@bambule45 No, jak jsem to pochopila, tak ti „problémoví“ s kartou budou muset i platit, ty ostatní ne a budou to moct z karty vybrat.
Ale uvidíme, třeba to půjde, třeba ne… já bych spíš tipla, že ne, aby se jim zjednodušilo vyplácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.4.12 21:04

ja co jsem cetla na tech stranek tak se to tyka jen soc. davek,o rodicaku tam nebylo ani n

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
9.4.12 21:07
@pipiinka píše:
ja co jsem cetla na tech stranek tak se to tyka jen soc. davek,o rodicaku tam nebylo ani n

A rodičák je co? Dávka státní sociální podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
9.4.12 21:07

Já teda o těch složenkách četla někde v rozhovoru s Drábkem, No ale je pravda, že to nic neznamená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
9.4.12 21:08
@bambule45 píše:
Ale tam píší, že je to pro ty, co jsou „problémoví“. Nikdo tě nemůže nutit, aby sis zřídila účet. Protože kdo má exekuce, tak by dostal z účtu jen 1× peníze (myslím, že je to 6252,– Kč) a pak už nic. Zůstal by bez koruny. Takže my „slušní“, si budeme moci dál zvolit, jestli na účet nebo složenkou. Možná ji zpoplatní, ale těch 20,– Kč se dá oželet, pořád lepší než drátem do oka. :lol:

To sice ne, ale ta dávka bude chodit na účet zřízený státem a od toho budeš mít kartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.4.12 21:08
@mag píše:
:zed: :zed: jsem z toho jelen,mela jsem bohate rodice mam dlouhe vedeni :lol: :lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
9.4.12 21:13
@mag píše:
To sice ne, ale ta dávka bude chodit na účet zřízený státem a od toho budeš mít kartu.

To by ale museli udělat tak, aby jim to nemohl zabavit exekutor, aby si lidé mohli měsíčně vybrat nezabavitelné minimum, jinak by je lidi žalovali… :think:
já myslím, že k tomu nedojde. Snad. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
9.4.12 21:17
@bambule45 píše:
To by ale museli udělat tak, aby jim to nemohl zabavit exekutor, aby si lidé mohli měsíčně vybrat nezabavitelné minimum, jinak by je lidi žalovali… :think:
já myslím, že k tomu nedojde. Snad. :nevim:

Je možné, že to tak udělají, těžko říct, uvidí se až je začnou vydávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.4.12 22:41

Sociální karta má být ve své platební funkci připravena na jakékoli dávky a platby z pojistných i nepojistných systémů. V prvé fázi však půjde o ty dávky, které má od ledna 2012 vyplácet Úřad práce České republiky, tedy o státní sociální podporu, hmotnou nouzi, dávky osobám se zdravotním postižením, příspěvek na péči a podporu v nezaměstnanosti.

Tato karta by neměla být pro vyplácení různých státních dávek povinná, ale dobrovolná. Sněmovní sociální výbor to schválil jako pozměňovací návrh k předloze sociální reformy. Sociální karta by měla sloužit jako identifikátor, bude patřit státu a její držitelé se sami rozhodnou, zda ji budou chtít využívat i jako platební nástroj. Možnost dostávat dávky na účet nebo složenkou bude zachována. Povinně by kartu měli používat jen ti lidé, kteří by zneužívali dávky v hmotné nouzi.

• Zmiňovaná snadnost exekuce sociálních dávek, při zavedení sociální karty, která způsobí, že exekuovaný „nebude mít na rohlík“, rozhodně nehrozí. V první řadě už proto, že již dnes zákon garantuje neexekuovatelné minimum, které příjemci sociálních dávek musí zůstat zachováno. Na tomto se rozhodně nic nemění
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
10.4.12 05:13
@mag píše:
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat