Nová výše alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
25.9.22 11:49
@vokishka píše:
Ano, ale kdyby to on dal k soudu, klidne by ti to mohli zakazat. Nemas pravo jen tak odvezt dite

Jo, to jsem si taky myslela. Známí se rozváděli. Od se odstěhoval 200km daleko a soud mu dal do péče devítiletý dítě, který prohlásilo, že chce být s otcem. Matka naprosto normální. Nepochopil to nikdo.

• Citovat
  • Upravit
3327
25.9.22 11:50
@vokishka píše:
A na to si ona stezuje, ze vozi vic

Ale není to to, co ona ‚reklamuje‘. Ji zajímá zvýšení alimentů, nestěžuje si (primárně) na delší cesty… A jelikož to on u soudu neotevřel, je to nejspíš jenom její dobrá vůle. Navíc tyhle příspěvky z její strany k němu by šly mimo alimenty, takže on jí pošle X, ona mu pošle Y.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 11:51

@vokishka já si stěžuju primárně na to, že platí 1500 Kč, neplatí nic navíc, na OČR s dítětem nechodí. Péče a vše ostatní je na mně.

• Citovat
  • Upravit
2200
25.9.22 11:55

Pokud bylo dítě svěřeno do péče matky, stěhovat se může po celé ČR. Jediné kdy je problem, tak to v případě, že není dítě zatím nikomu svěřeno do péče. Tak se dítě nesmí odstehovat do jiného města bez svolení rodiče. Pokud se matka nebo otec odstehuje bez svolení a druhá strana to nenápadne do 3 nebo 4 týdnu, tak má smůlu a bere se to tak, že to druhé straně nevadí.
Vím to, jelikož jsem to řešila.
Jinak k dotazu. Ano, bude se sdělovat i tvůj příjem. A bylo by mi to jedno. To že si vydelas slušně peníze je dobře a nemáš se za co stydět před nikým a před nikým se nemusíš ospravedlnovat. To jemu by mělo být trapne. Že je line, finančně negramotne netahki, co nezaplatí ani na dítě aliky v normální výši.
K soudu to dej a neboj se. Zvednou mu to.

Příspěvek upraven 25.09.22 v 11:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37275
25.9.22 11:56

No a, i kdyby jsi vydělávala 100tis měsíčně tak to neznamená, že nemusí platit na svoje dítě. Takže takový poznámky bych ignorovala.
Zvýšení si měla dát už dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 12:01

Ovšem pokud mu to zvednou jen na 3000, tak to ty nepříjemnosti mi opravdu za to nestojí, abych to pak poslouchala, potažmo syn od otce, jak ho maminka vysává z peněz. Což je pro mě několikanásobně horší, když mi přijede po víkendu rozhozenej, co zas od táty slyšel. Představovala jsem si cca 6 tisíc, vzhledem k tomu, že bydlí zadarmo, že by to mohl soud zohlednit. To bych do toho i šla. Ale kvůli dalším 1500 navíc mi to za to nestojí…

• Citovat
  • Upravit
cernaselma
25.9.22 12:07
@Ťarbík01 píše:
Pokud bylo dítě svěřeno do péče matky, stěhovat se může po celé ČR. Jediné kdy je problem, tak to v případě, že není dítě zatím nikomu svěřeno do péče. Tak se dítě nesmí odstehovat do jiného města bez svolení rodiče. Pokud se matka nebo otec odstehuje bez svolení a druhá strana to nenápadne do 3 nebo 4 týdnu, tak má smůlu a bere se to tak, že to druhé straně nevadí.
Vím to, jelikož jsem to řešila.
Jinak k dotazu. Ano, bude se sdělovat i tvůj příjem. A bylo by mi to jedno. To že si vydelas slušně peníze je dobře a nemáš se za co stydět před nikým a před nikým se nemusíš ospravedlnovat. To jemu by mělo být trapne. Že je line, finančně negramotne netahki, co nezaplatí ani na dítě aliky v normální výši.
K soudu to dej a neboj se. Zvednou mu to.Příspěvek upraven 25.09.22 v 11:56

Pises naproste nesmysly. Je jedno, zda je dite v peci matky. Zmena obvykleho bydliste je podstatna zalezitost, na ktere se oba rodice musi dohodnout. Jinak soud na navrh otce muze vydat predbezne opatreni, kterym matce bude narizeno vratit dite do mista puvodniho bydliste a pokud to neni mozne, tak povinnost matky predat dite otci a strpet peci otce.

• Citovat
  • Upravit
6445
25.9.22 12:12
@Anonymní píše:
Ovšem pokud mu to zvednou jen na 3000, tak to ty nepříjemnosti mi opravdu za to nestojí, abych to pak poslouchala, potažmo syn od otce, jak ho maminka vysává z peněz. Což je pro mě několikanásobně horší, když mi přijede po víkendu rozhozenej, co zas od táty slyšel. Představovala jsem si cca 6 tisíc, vzhledem k tomu, že bydlí zadarmo, že by to mohl soud zohlednit. To bych do toho i šla. Ale kvůli dalším 1500 navíc mi to za to nestojí…

1500 měsíčně je 18000 za rok, to není malá částka. Možná jí nepořebuješ, ale můžeš je synovi šetřit. A otec stejně řeči má, tak už je to jedno. synovi bych to vysvětlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
25.9.22 12:36
@cernaselma píše:
Pises naproste nesmysly. Je jedno, zda je dite v peci matky. Zmena obvykleho bydliste je podstatna zalezitost, na ktere se oba rodice musi dohodnout. Jinak soud na navrh otce muze vydat predbezne opatreni, kterym matce bude narizeno vratit dite do mista puvodniho bydliste a pokud to neni mozne, tak povinnost matky predat dite otci a strpet peci otce.

Tak tyhle nesmysly říká paní z Ospodu. Že pokud je dítě svěřeno do péče matky, tak se bez souhlasu otce může odstěhovat do jiného města. Rozdíl je přes celou ČR. Ale do jiného města muže. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
25.9.22 12:39
@Ťarbík01 píše:
Tak tyhle nesmysly říká paní z Ospodu. Že pokud je dítě svěřeno do péče matky, tak se bez souhlasu otce může odstěhovat do jiného města. Rozdíl je přes celou ČR. Ale do jiného města muže. :nevim:

Takze vychazis z blabolu od pani z ospodu. To staci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.22 12:42

@cernaselma
Už jsme přestěhovaní 4 roky. Pořád na stejné adrese. Jak je toto relevantní k tomu, na co se ptám? Nedovedu si představit, že by po čtyřech letech bydlení na jedné adrese kdokoliv nařídil se vrátit - syn tu chodil do školky a chodí do školy. Prakticky tu strávil skoro polovinu svého života. Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.22 12:45

@ZuzaM při dnešní inflaci z toho bude mít syn prd.

• Citovat
  • Upravit
6445
25.9.22 12:54
@Anonymní píše:
@ZuzaM při dnešní inflaci z toho bude mít syn prd.

Ale no tak, lepší málo než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
25.9.22 13:03
@cernaselma píše:
Takze vychazis z blabolu od pani z ospodu. To staci.

Tak jsi to tu skvělé vysvětlila. Fajn. Když jsi tak dobrá, jdi to vysvětlit i na OSPOD. :mrgreen: Alespoň tam budou říkat pravdivé informace.
A myslím že zakladatelky dotaz byl úplně jiný a tohle psala jsem okrajove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
25.9.22 13:42
@Anonymní píše:

Hele já se s otcem soudila o zvýšení o pár stovek v konečném důsledku. Každá koruna dobrá, jak se říká. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna