Nová výše alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andrasteia
8.2.24 11:45
@Anonymní píše:
Tak ať si dají střídavou a chodí do práce, ne zdimat chlapa.Beru alimenty na jedno dítě co půjde studovat, plat měl v době výpočtu ex asi dost podobný mám,3.tis na ničem jiném se nepodílí ani dítě nevida. Sama mám s manželem další děti a bereme průměrný peníze a vycházíme. Nezdimeme ani stát, ani ex a děti mají vše. Krouzky, tábory. Je znát zdražování zvlášť u velké rodiny na jidle.Jen je to spíš i přístupu a fakt chtít. Nehulit, nekouřit, nepít. Nehtiky a kadeřnice každej měsíc si nedopreju a každý rok dokonce máme i solidní dovču. Podotýkám že některé děti nás stojí víc (Zdravotní problémy) ale bylo by mi hanba chtít po ex 8 tis měsíčně.

Co mas za problém? Tak ty nechce, ale zakladatelka chce a ma na to narok. Dite mesicne proji vic nez tri tisice, to určitě sama vis.

A argument s nehtikama? To je jako co? Me fakt rozesmiva, když tohle nekdo vytahne. Jo, urcite si z tech par tisicovek z vyzivnyho zena muze dovolit chodit měsíčně na kosmetiku, ke kadeřnici a na nehty. Prosím te, vzdyt sama vis, ze to tak není.

To ze ty ses hrda trpitelka, ktera svému diteti nevybojuje ani lepsi prispevek od jeho otce, prece neznamena, ze je spatne, když ostatni seberou odvahu a zastupuji zajmy sveho ditete.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
8.2.24 11:49
@Anonymní píše:
Nas tatinek dokaze na detech dokonce vydelavat. Zije v zahranici, kde na deti (ktere vida 4× do roka) pobira dvojnasobek, nez na ne plati vyzivne. To si nekdo umi zaridit dojnou kravu ;)

Proc to nedas k soudu?

Dneska je standard, ze Kindergeld, ktery dostava otec, musí dle rozsudku posilat matce (osobe, ktere jsou deti sverene/u ktere deti pobyvaji vetsinu mesice) + alimenty.

Nebud hloupá

• Citovat
  • Upravit
35142
8.2.24 11:53
@andrasteia píše:
Proc to nedas k soudu?

Dneska je standard, ze Kindergeld, ktery dostava otec, musí dle rozsudku posilat matce (osobe, ktere jsou deti sverene/u ktere deti pobyvaji vetsinu mesice) + alimenty.

Nebud hloupá

Presne tak, vzdyt to nejsou penize pro nej. Tohle by se melo tvrde trestat. Ale klasika, matce ty penize neda, protoze by sla urcite hned na nehty, ke kadernici a koupila si kabelku. Alimenty taky pro jistotu co nejmensi, vzdyt to dite prece tolik nestoji :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
8.2.24 11:57
@arinecka píše:
Presne tak, vzdyt to nejsou penize pro nej. Tohle by se melo tvrde trestat. Ale klasika, matce ty penize neda, protoze by sla urcite hned na nehty, ke kadernici a koupila si kabelku. Alimenty taky pro jistotu co nejmensi, vzdyt to dite prece tolik nestoji :zed:

Ja teda ani nechapu jak je mozne ze je pobira. Zadat muze pouze ten rodic ktery ma dite v peci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
8.2.24 11:58
@arinecka píše:
Presne tak, vzdyt to nejsou penize pro nej. Tohle by se melo tvrde trestat. Ale klasika, matce ty penize neda, protoze by sla urcite hned na nehty, ke kadernici a koupila si kabelku. Alimenty taky pro jistotu co nejmensi, vzdyt to dite prece tolik nestoji :zed:

Docitala jsem dalsi (i tvoje) komentáře a je mi teda zle 🤑 🤢. Ktery soud je tak idiotsky, ze započítá Kindergeld do vyzivnyho a otci o nej ponizi realne výživné? Ten člověk musi bud nenavidet zeny, nebo je zavistivy. Nechapu to.

Ja v tom čím dál víc vidím nenávist k zenam. Snahu mit navrch, snahu co nejvíc bývalé zene uškodit. A pouze z toho duvodu, ze muz ztratil to, co „mu patří“.

• Citovat
  • Upravit
35142
8.2.24 12:02
@andrasteia píše:
Docitala jsem dalsi (i tvoje) komentáře a je mi teda zle 🤑 🤢. Ktery soud je tak idiotsky, ze započítá Kindergeld do vyzivnyho a otci o nej ponizi realne výživné? Ten člověk musi bud nenavidet zeny, nebo je zavistivy. Nechapu to.

Taky to nechapu. S vyzivnym to prece nema vubec nic spolecneho. To se ma vypocitat z platu otce. Navic je to davka jineho statu. Je to postaveny na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35142
8.2.24 12:03
@Jemako píše:
Ja teda ani nechapu jak je mozne ze je pobira. Zadat muze pouze ten rodic ktery ma dite v peci.

Ty jo, vubec netusim jake jsou podminky tehle davky. Ale kazdopadne jsou na deti, ne pro lakomeho otce. Hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.24 12:41
@Jemako píše:

nejde o Nemecko (potazmo Kindergeld), ale o jinou zemi a je to jeden z bonusu k platu (bonusu tam existuje vic).

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
8.2.24 12:53
@Anonymní píše:
nejde o Nemecko (potazmo Kindergeld), ale o jinou zemi a je to jeden z bonusu k platu (bonusu tam existuje vic).

Tak to se omlouvam. Predpokladala jsem mylne, ze je to kindergeld.

• Citovat
  • Upravit
1127
8.2.24 13:02

@andrasteia chápu, že by se mělo dávat dětem, ale proč celá částka? Žena má úlevu na dani, má prachy z Německa (přitom tam ani nedela) a jakou výhodu z toho má chlap? Myslím to tak, že žena je pak zvyklá na nějaký přísun peněz a když se stane, že chlap už v Německu dělat nemůže a vrátí se do Čech, tak mu tady alimenty nesnizi, ale nechají stejné nebo vyšší, protože se má prostě postarat a je to jeho problém. Trochu nefér, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56701
8.2.24 13:05
@Anonymní píše:
Tak ať si dají střídavou a chodí do práce, ne zdimat chlapa.Beru alimenty na jedno dítě co půjde studovat, plat měl v době výpočtu ex asi dost podobný mám,3.tis na ničem jiném se nepodílí ani dítě nevida. Sama mám s manželem další děti a bereme průměrný peníze a vycházíme. Nezdimeme ani stát, ani ex a děti mají vše. Krouzky, tábory. Je znát zdražování zvlášť u velké rodiny na jidle.Jen je to spíš i přístupu a fakt chtít. Nehulit, nekouřit, nepít. Nehtiky a kadeřnice každej měsíc si nedopreju a každý rok dokonce máme i solidní dovču. Podotýkám že některé děti nás stojí víc (Zdravotní problémy) ale bylo by mi hanba chtít po ex 8 tis měsíčně.

A? Na nehty nechodím, kadeřnici někdy, ale fakt ty děti mají stále dva rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4965
8.2.24 14:08
@Setere píše:
@andrasteia chápu, že by se mělo dávat dětem, ale proč celá částka? Žena má úlevu na dani, má prachy z Německa (přitom tam ani nedela) a jakou výhodu z toho má chlap? Myslím to tak, že žena je pak zvyklá na nějaký přísun peněz a když se stane, že chlap už v Německu dělat nemůže a vrátí se do Čech, tak mu tady alimenty nesnizi, ale nechají stejné nebo vyšší, protože se má prostě postarat a je to jeho problém. Trochu nefér, ne?

Tak správně má připadnout celá výše kindergeld tomu, kdo má děti v péči (dejme tomu, že matce) a kromě toho má být stanoveno výživné podle výše patu toho rodiče, který děti v péči nemá (jasně, častěji otce). Jsou judikáty, podle kterých se při stanovování výživného přihlédne k tomu, že matka má k dispozici i kindergeld. Ale to nevyvazuje otce z placení výživného. Jen se to zohlední v podstatě jako její příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.24 14:27
@andrasteia píše:
Proc to nedas k soudu?

Nebud hloupá

vyzivne se stanovovalo v dobe pred rozvodem. V te dobe prispevek na deti pobiral. U soudu uvedl, ze nevi, jestli po rozvodu mu prispevek zustane (deti do pece nechtel). Soudkyne stanovila vyzivne tedy tak, jako kdyby dal prispevek pobirat nemel.
Aktualne jsem podala zadost o zvyseni vyzivneho. Tentokrat uvedl, ze prispevek na deti cele ty roky pobiral. Nove vyzivne to tedy uz zohlednuje a je zvyseno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna