Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Alexandria Nixia noo právě z toho mám strach. Ale znám tyhle případy. Chlapi měli krásné výplaty ale schválně si nechali napsat méně právě z důvodu aby nemuseli platit velké alimenty. Tohle je fakt hrozně nespravedlivé 🤔 😤 😠 😡 🤬
@Kikisa311 Přesně. A ještě si myslí bůhví jak ho neokrádam. Co si budeme povídat. Štve mě to. Neboť máme spolu postižené dítě, od kterého se samozřejmě zcela distancoval. ![]()
@Alexandria Nixia tak to úplně chápu
. A je mi to moc líto že si v takové situaci..Tohle by se mělo úplně jinak posuzovat. A zvlášť jak říkáš na postižené dítě sou výdaje určitě daleko větší…a já ty chlapy vůbec nechápu. I tenhle vůbec nemá žádný zájem. A jak říkáš. Ještě si myslí jak mě přeplácí. Ví úplné houby co je starost o dítě
. A ještě bude arogantní.
Tady zakladatelka.
Tak insolvence našemu pantatínkovi brzy skončí. Platí furt těch 1500, prijem minimálně 35 tis, 5 tis má určitě neofiko bokem. Tak ze by platil víc, ze by dorovnal i to, co teď 4 roky neplatil. Tak jsem měla radost, říkám, minimálně 5 tis, ideálně tak 7-8. A nebudu chtít na veci navíc (ŠvP, kroužky… atd.)
No a chci moc peněz, vážení. No jen takový povzdech. Tak se se mnou prosím vás podelte o vaše příběhy, ať se aspoň taky trpce zasmeju, ze to není jen u nás…. ![]()
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka.
Tak insolvence našemu pantatínkovi brzy skončí. Platí furt těch 1500, prijem minimálně 35 tis, 5 tis má určitě neofiko bokem. Tak ze by platil víc, ze by dorovnal i to, co teď 4 roky neplatil. Tak jsem měla radost, říkám, minimálně 5 tis, ideálně tak 7-8. A nebudu chtít na veci navíc (ŠvP, kroužky… atd.)
No a chci moc peněz, vážení. No jen takový povzdech. Tak se se mnou prosím vás podelte o vaše příběhy, ať se aspoň taky trpce zasmeju, ze to není jen u nás….
A ty jsi to dala k soudu?
U mě dvě malé děti, 2 a 3 roky, jedno z toho autista, příjem otce 52 000,– čistý, alimenty 5000,–. Tak asi tak.
@Anonymní píše:
A ty jsi to dala k soudu?U mě dvě malé děti, 2 a 3 roky, jedno z toho autista, příjem otce 52 000,– čistý, alimenty 5000,–. Tak asi tak.
Na každého 5 tisíc nebo dohromady?
@Anonymní píše:
A ty jsi to dala k soudu?U mě dvě malé děti, 2 a 3 roky, jedno z toho autista, příjem otce 52 000,– čistý, alimenty 5000,–. Tak asi tak.
Taky dobra darda… Směšný ![]()
U nás 17 letý - 1000 Kč, zvýšení 2200.
Plat napsaný minimální (dělá u rodiny). Real kolem 40k.
![]()
To Vase dítě má měsíční náklady tedy 2×6-8 tis? Měli by jste se hlavně podílet společně stejným dílem a prostředky by měli jít výhradně na dítě.
@Anonymní píše:
To Vase dítě má měsíční náklady tedy 2×6-8 tis? Měli by jste se hlavně podílet společně stejným dílem a prostředky by měli jít výhradně na dítě.
Pokud se podili i stejnym dilem péče…
Tak ať si dají střídavou a chodí do práce, ne zdimat chlapa.Beru alimenty na jedno dítě co půjde studovat, plat měl v době výpočtu ex asi dost podobný mám,3.tis na ničem jiném se nepodílí ani dítě nevida. Sama mám s manželem další děti a bereme průměrný peníze a vycházíme. Nezdimeme ani stát, ani ex a děti mají vše. Krouzky, tábory. Je znát zdražování zvlášť u velké rodiny na jidle.Jen je to spíš i přístupu a fakt chtít. Nehulit, nekouřit, nepít. Nehtiky a kadeřnice každej měsíc si nedopreju a každý rok dokonce máme i solidní dovču. Podotýkám že některé děti nás stojí víc (Zdravotní problémy) ale bylo by mi hanba chtít po ex 8 tis měsíčně.
@Anonymní píše:
Tak ať si dají střídavou a chodí do práce, ne zdimat chlapa.Beru alimenty na jedno dítě co půjde studovat, plat měl v době výpočtu ex asi dost podobný mám,3.tis na ničem jiném se nepodílí ani dítě nevida. Sama mám s manželem další děti a bereme průměrný peníze a vycházíme. Nezdimeme ani stát, ani ex a děti mají vše. Krouzky, tábory. Je znát zdražování zvlášť u velké rodiny na jidle.Jen je to spíš i přístupu a fakt chtít. Nehulit, nekouřit, nepít. Nehtiky a kadeřnice každej měsíc si nedopreju a každý rok dokonce máme i solidní dovču. Podotýkám že některé děti nás stojí víc (Zdravotní problémy) ale bylo by mi hanba chtít po ex 8 tis měsíčně.
Tak třeba chlap střídavou péči nechce. A já bych s ní taky nesouhlasila. Alimenty tři tisíce na dítě jsou směšné, to je tvoje věc, že po něm nechceš víc, obzvláště, když se na ničem jiném nepodílí ani dítě nevídá. Tabulka říká ze mzdy 11-25 %, podle věku dítěte.
@Anonymní píše:Šmarjá klidně si hraj na mučednici ale necpi to ostatním.
@Anonymní píše:
Tak si zatleskej, že si tak skvělá i bez nehtů a kadeřnice a zvládáte to, a to že ty si nezažadas neznamená že další nemusí.
Jak psali předemnou. Tabulky jsou jasne. A když má plat takový, aby osmičku platit mohl, proč by neměl.
@Anonymní píše:
Ale střídavá péče se těžko přikáže že jo. Tobě stačí málo, protože na to nejsi sama. kdybys byla, tak bys mluvila jinak. Abys neždímala ex, tak radši ochudíš dítě, fakt logický.
@arinecka No nevím jak může říkat placení na dítě ždímání…
ten její si navíc dítě ani nebere, nic mu nekoupí, pošle na něj pár korun…fakt super otec