Nová výše alimentů

Anonymní
25.9.22 10:57

Nová výše alimentů

Zdravím,
jsem rozvedená už tři roky a čtvrtý rok žiju se synem (nyní skoro 9 let). Alimenty byly stanoveny dohodou před těmi 4 lety na 1500 Kč měsíčně - nechtěla jsem se hádat, byl to ošklivý rozvod, navíc mám a i jsem v té době měla vyšší plat než exmanžel. Ex nic navíc neplatí, oblečení, kroužky, vůbec nic, jen těch 1500. Momentálně je v insolvenci (napůjčoval si po rozchodu - nové televize, playstation, dlužil za plyn, elektřinu, apod.) a ve veřejně přístupných dokumentech je uvedeno, že jeho plat je cca 29 000 čistého. Žije v domě, co mu postavili rodiče, takže žádný nájem, pouze energie a živí sám sebe. Přemýšlím nad zvýšením alimentů. Sice vydělám tak, abych se o nás postarala, ale nepřijde mi to spravedlivé. Jen bych nechtěla, aby věděl, kolik skutečně vydělávám - ptá se na to soud? U prvního soudu, kde se rozhodovala péče, to soudkyně řekla a on hned měl řeči, kolik vydělám a co po něm chci. Otázka je jasná - bude se soud zajímat o výši mého platu? Nechci pak poslouchat blbé řeči jak od nej, tak od jeho rodiny, jak ho tahám z kůže…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5593
25.9.22 11:07

U soudu bude vyřčena výše Tvého i jeho příjmu.
Platí naprosto komickou symbolickou částku a co si bude myslet on a jeho rodina by mi bylo naprosto ukradené.
I na jeho příjem je to žalostně málo a pokud by se měl někdo stydět, tak jedině on :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13223
25.9.22 11:09

Samozřejmě že ano, výše alimentů se odvíjí od platů vás obou. Nicméně, pokud vydělává 29 000, tak 1500 je ubohá částka, i kdybys vydělávala trojnásobek.
Pokud vyděláváš výrazně více, uměrná částka by byla tak něco mezi 3000 až 4000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16224
25.9.22 11:15

On platí 1500,–? Jako korun českých? A to mu samotnému není blbé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 11:18

@Zumpa ano, platí 1500 a blbé mu to není. Ještě má kecy, že jsem se odstěhovala a musí platit benzín. Potkáváme se 1×14 dní v pátek a neděli, víc si syna nebere. A to každou cestu najedu o 40 km víc než on, poněvadž půlku cesty má na mapě asi každý jinde…

• Citovat
  • Upravit
66339
25.9.22 11:25
@Anonymní píše:
@Zumpa ano, platí 1500 a blbé mu to není. Ještě má kecy, že jsem se odstěhovala a musí platit benzín. Potkáváme se 1×14 dní v pátek a neděli, víc si syna nebere. A to každou cestu najedu o 40 km víc než on, poněvadž půlku cesty má na mapě asi každý jinde…

Tak pokud ses odstehovala ty, mela bys vozit obe cesty, tim bych se neohanela. Ale alimenty bych sla zvednout, klidne na tri tisíce. Pokud ma insolvenci, tak se ho to stejne v podstatě nedotkne, o to mene dostanou veritele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 11:29

@vokishka musela jsem se odstěhovat za prací, abych nás mohla uživit. V bývalé práci bych tolik nevydělala a nesehnala bych bydlení, které bych zvládla uplatit.

• Citovat
  • Upravit
66339
25.9.22 11:35
@Anonymní píše:
@vokishka musela jsem se odstěhovat za prací, abych nás mohla uživit. V bývalé práci bych tolik nevydělala a nesehnala bych bydlení, které bych zvládla uplatit.

Ano, ale kdyby to on dal k soudu, klidne by ti to mohli zakazat. Nemas pravo jen tak odvezt dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 11:37

@vokishka to sice mohl, ale neudělal. Takže to je bezpředmětné.

• Citovat
  • Upravit
3327
25.9.22 11:39
@vokishka píše:
Ano, ale kdyby to on dal k soudu, klidne by ti to mohli zakazat. Nemas pravo jen tak odvezt dite

V rámci ČR? Do zahraničí ano, ale v rámci ČR stačí informovat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.22 11:41

@Nowuka2 informován samozřejmě byl.

• Citovat
  • Upravit
66339
25.9.22 11:45
@Nowuka2 píše:
V rámci ČR? Do zahraničí ano, ale v rámci ČR stačí informovat… :nevim:

To se mi nezdá, vícekrát se to tu resilo po diskusich. V každém pripade ona odjela, tak si nemuze stezovat, ze jezdi vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
25.9.22 11:45
@Anonymní píše:
@Nowuka2 informován samozřejmě byl.

V tom případě podle mě není moc co řešit, co jsem se o to kdysi zajímala, tak problém bývá v případě stěhování za hranice, v ČR nee. Ale třeba se něco změnilo, ač pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
25.9.22 11:47
@vokishka píše:
To se mi nezdá, vícekrát se to tu resilo po diskusich. V každém pripade ona odjela, tak si nemuze stezovat, ze jezdi vic

Jo, mohl by jí soud třeba přikázat přispívat mu na palivo, nebo dítě vozit blíž k jeho místu, častěji, upravit styk atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66339
25.9.22 11:47
@Nowuka2 píše:
Jo, mohl by jí soud třeba přikázat přispívat mu na palivo, nebo dítě vozit blíž k jeho místu, častěji, upravit styk atd.

A na to si ona stezuje, ze vozi vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna