Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
Za jakdlouho si zvykala vaše kočka? Čím jste ji to zpříjemnili?
Včera jsme si dovezli kocourka Ruská modrá z chs.
Celou noc promňoukal, schovává se. Granulí a vody si dal jen trochu. Na záchůdku byl jednou.
Kapsičku s probiotiky si naštěstí dá
..
Děkuji za zkušenosti
Nám se kotě stejné rasy zadaptovalo během cca hodiny až dvou. Odpoledne jsme si ji přivezli a navečer už chodila po stole a zkoumala vše okolo a první noc už byla u nás v posteli. Ale také mňoukala a hledala sourozence. Co vám poradila chovatelka k adaptaci?
Celkem rychle si zvykla. Zatim, kdyz budes pryc, tak radsi zavrit treba dvere do loznice, at tam nemuze provest nejakou neplechu. My si teda brali velkovni kote, takze 2 dny trvalo, nez se naucil na zachod. Koupila jsem mu velke skrabadlo(150cm) s nekolika pelisky, aby mel kde lezt a spat.
Jinak my jsme kotě po příjezdu nechali rozkoukat a pak ho lákali na dobrůtky.
My jsme vzali rovnou dvojčata, to považuju za nejlepší, co se dá pro kotě udělat. Když jí, pije a chodí na záchod, je to dobré znamení. Jinak bych řekla nechat, neotravovat, ať se postupně osmělí sám.
@Teruse77 píše:
Zdravím,
Za jakdlouho si zvykala vaše kočka? Čím jste ji to zpříjemnili?Včera jsme si dovezli kocourka Ruská modrá z chs.
Kapsičku s probiotiky si naštěstí dá
Celou noc promňoukal, schovává se. Granulí a vody si dal jen trochu. Na záchůdku byl jednou...
Děkuji za zkušenosti
jí, pije, byl na záchodě - tak nic víc už není potřeba,
udělat mu nějaký schovaný pelíšek, aby viděl ven, ale měl dojem, že nikdo nevidí na něj, jak jí, pije a chodí na záchod, to bude rychle dobré
@Teruse77 a jak píše @Sedmnactnulajedna nejlepší pro koťata je, když jsou spolu dvě ![]()
Naše kočka si zvykala dlouho, minimálně týden nevylezla z pod gauče, pán od kterého jsme si ji přivezli byl na koťata hrubý, takže byla dost vystresovaná a plachá, známa mi poradila do zásuvky tyto vůně (viz foto) a řekla bych, že to dost pomohlo, sice to šlo pomalu, ale teď po půl roce by člověk neřekl, že to byl takový strašpytel ![]()
Nejdříve jsem jí k tomu gauči, kde byla pořád zalezlá dala malou krabici, kde měla i misky s vodou a krmením, aby si tam mohla zalézt, pak si tam začala i lehat, cítila se v bezpečí a asi se jí líbilo, že má vlastně prehled, co se děje okolo a postupně si začala zvykat i mimo toto místo, když jsem přišla jednou z práce a viděla, že je rozvalená na gauči, věděla jsem, že jsme na dobré cestě a když se po pár týdnech osmělila skočit mi v noci do postele, měla jsem ohromnou radost, teď je to naše miminko ![]()
Pokud se kote boji a schovava, tak je dobre ho mit jen v jedne mensi mistnosti, kam casto chodis.
U nas to byla koupelna.
Prijdu, ulovim, pomazlim, odejdu.
Dulezite je i to, ze ma zachod „po ruce“ a neboji se na nej jit, takze je ta cistotnost takova vic na jistotu.
Jakmile se rozkouka a prijde samo, tak pustit teprv po celem byte.