Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MisaHanuska píše:
@zvědavá borůvka Nevím, ale náš malý dostal první dávku MMR ani ne měsíc před druhýma narozeninama a přihlášku do školky jsem normálně podávali. To, že se nedostal je věcí přetlaku, protože poslední přijaté dítě bylo 6/2012, zatímco on je narozený 2/2013. Je to jen o domluvě s pediatrem.
No a já mám takový blbý pocit, že s naší pediatričkou asi nebude rozumná domluva. Mám pocit, že když nebude „po jejím“ tak mi ten papír do školky nenapíše.
Moc by mi pomohlo vědět, které státní i soukromé školky v Brně by s tím neměly problém. ![]()
@KackaDoup píše:
@zvědavá borůvka jejda mane..ne ze jsi neockovaci, ale vi tam vse ohledne toho. Komunikuji s odborniky, maji prehled.To neni striktne neockovaci diskuse ale odkladaci, volici setrnejsi vakciny apd.
Děkuju, beru v potaz.
Ale je to tam moc přeplněný vším možným, musela bych to dočítat a hledat.
Tady v „mojí“ diskuzi to mám aspoň na jednom místě. ![]()
Dcera bude mít 18 měsíců za necelý měsíc, trošku mě tlačí čas, potřebuji jít k pediatričce na tu rok a půl roční kontrolu připravená, být si na 100% jistá co řeknu a tak…
@zvědavá borůvka tak jí řekni že naočkuješ ve 2 letech což stihneš do konce roku ![]()
@Aries6 píše:
@zvědavá borůvka a je schálená - ta novela? Já četla, že se bude něco projednávat, ale že by bylo něco odkleplé…Jak nevezmou do školky. Ty ji chceš dávat ve 2 letech? Pak nevidím problém. Dá se zjistit v konrétní školce, jestli stačí první dávka, nebo musí být přeočkované, ne?
Mladší zatím nemá, jsme domluvené s doktorou na 2 roky, ale chci odložit ještě víc, ideálně 3 a později.
No, to nevím jestli je schválená, ale jsem optimista, tak věřím, že schválená bude ![]()
Ale z odpovědi paní odbornice
https://www.emimino.cz/…ni-rozestup/
jsem vydedukovala, že jo, že to schválili a už se jen čeká od kdy to bude platné ![]()
Dceru chci dát do školky normálně ve třech letech, ale přihláška do školky se podává začátkem roku a tou dobou by měla moje dcera naočkovánu jen jednu vakcínu, kterou by dostala v jejích dvou letech a nevím co na to pediatrička, mám z ní dojem, že by mi do papíru nenapsala, že je rozočkovaná, fakt nevím.
A ptát se jí přímo na tyhle detaily už nechci, posledně se do mě pustili i se sestričkou a dělaly ze mě pitomce, a už se mi začal plést jazyk z toho dusna.
Nevylučuji, že mě mile překvapí a nebude dělat s tím problém, i to je možné.
Ač jsem jim říkala, že to chci JENOM odložit tak blábolily řeči jako kdybych nechtěla očkovat vůbec a téma bylo už jinde, jednaly semnou jak kdybych nechtěla očkovat vůbec ![]()
Jo jo, musím zjistit ve kterých školkách stačí první dávka.
Když bych dala první ve dvou letech a druhou ve třech letech, tak by bylo děcko naočkované, ale nevím jestli na to doktorka přistoupí, a pokud nepřistoupí tak ani nenapíše papír do školky, je to zapeklité ![]()
@MisaHanuska píše:
Ono naprosto stačí, že pediatr do přihlášky uvede, že je dítě očkované a co není bude doočkováno. Nemusí nikde uvádět kdy. Alespoň u nás to tak je.
No, tak to si budu držet palce aby naše doktorka dostala rozum a takto mi to napsala.
Je to docela drsné, že na jejím rozhodnutí závisí to jestli budu moct udat dítě do školky a nepřijít v extrémním případě o práci ![]()
Hm, kdybych čekala druhátko, tak se nemusím se školkou tolik stresovat, neboť bych byla doma a nemusela se bát, že bych mohla přijít o práci pokud bych neměla kam dát dítě.
@martina.se píše:
@zvědavá borůvka prý je to leden. Nám to vychází blbě, ale nedáme. Prostě se to odloží i za cenu problémůMáme odloženou hexu, takže by to ani nevyšlo. A naše dr si to odůvodní, s tím problém není
To zní dobře ![]()
První MMR bych dala ve dvou letech, přihláška do školky by byla v tom únoru 2016 kdy už by byla v platnosti nová vyhláška, takže koza by zůstala celá a vlk se nažral ![]()
@Markéta80 píše:
@zvědavá borůvka tak jí řekni že naočkuješ ve 2 letech což stihneš do konce roku
Jj, řeknu, že odložím na její dva roky. Ona vyhrožovala, že takto to nestihneme a do školky mi ji nevezmou.
Ale díky bohu bude od ledna dost pravděpodobně v platnosti nová vyhláška, takže problém se školkou bude vyřešen ![]()
Pokud jsem to dobře pochopila ![]()
@Aries6 píše:
@zvědavá borůvka Ach jo… čeho se ještě dočkáme
Jj, nechápu o co těm některým dětským doktorům jde.
Když jsem se jí zeptala, jestli by si svoje dítě nechala takto brzo naočkovat, tak mám pocit, že se zasekla, prostě hned nevyhrkla že jo.
Jestli byla zaskočená mou otázkou nebo v tom bylo něco jiného ![]()
@zvědavá borůvka tak změn doktora, nechat si vyhrožovat, bych jí poslala někam. malá priorix ještě nemá a to jí budou 3r za pár týdnů
. Uvidíme jestli to bude platit hned od ledna, konečně jim došlo že očkovat takhle brzo je špatně ![]()
@zvědavá borůvka píše:
To zní dobře
První MMR bych dala ve dvou letech, přihláška do školky by byla v tom únoru 2016 kdy už by byla v platnosti nová vyhláška, takže koza by zůstala celá a vlk se nažral
jj, tak nějak.. snad Ti to klapne.
@Hadumi píše:
V průběhu roku 2016. Zase tam bude dána spodní hranice a tu by dcera nesplnila. Přeci si nemůžeš vybrat část ze staré vyhlášky (že není hranice, kdy očkovat) a část z nové vyhlášky (že očkovat mezi 7.-8. rokem).
Proč ne? Pro potvrzení do školky je podstatné, že nařízený počet dávek před nástupem do školky je splněn a tedy požadovaná ochrana ve školce zajištěna. ![]()
@zvědavá borůvka Mě Dr. normálně podepsala přihlášku do školky i když má naočkovanou jen 1. dávku. Prý se to bere, že je očkování zahájeno a tečka. ![]()
Tak jsem ráda, uf, ten kámen co mi spadl ze srdce musel být slyšet daleko ![]()
Díky bohu té nové vyhlášce, prostě v roce 2016 bude platná a hotovo vyřešeno, kdyby náhodou ne, tak změním doktorku a bude to.
Teď tam dojdem na tu 18m prohlídku a řeknu, že očkování odkládám na její dva roky, podepíšu papír a nebudu se o tom více bavit ![]()
Konečně vím vše, co jsem potřebovala vědět ![]()
@alifie tak pro naší dr. je podstatné, že se dodržují i termíny očkování (tedy do kolika měsíců dítěte to bude mít). Takže když např. hexu naočkuji tak, že nedám 4 dávky do roka a půl dítěte, tak mám prostě smůlu a potvrzení nedá…