Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucie008 Prý v září. Jinak můžeš třetí dávku jednoduše odmítnout na revers.
http://www.vakciny.net/…_2015_06.htm
@KackaDoup To bohužel nevím, dcerka má teprve půl roku, takže tak daleko jsem ještě nedošla…
@KackaDoup píše:
@Urtica-dioica
holky a co se ockuje v tech peti letech?
odkladam to.
To je snad jedno, hlavně když to doktorka nepíchne…
Mělo by to být přeočkovaní záškrtu, černého kašle a tetanu.
@Lucie008 mně zase tenhle týden bylo řečené, že schválené to neni, ale není to ani zakázané a že to stačí (teda spolu s dovětkem, že čím víc injekcí tím líp).
Holky a když budu trvat na schématu 2+1 podepíšu jí ten reverz, tak může mi pak dělat problémy při nástupu do školky, potvrzení na tábor aj.?
„Dne 27.7.2015 hlavní hygienik ČR rozeslal všem pediatrům stanovisko, že do mateřské školy může být přijato dítě očkované hexavakcínou s minimálně 3 dávkami v uspořádání 2+1 (tj. např. 0-2-8 měsíců) a očkované alespoň 1 dávkou proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (vakcínou Priorix). “
@alifie Ano, to je to, co jsem sem dávala v srpnu. Kde to je tedy zveřejněné, že o tom nikdo neví? Tj. kromě vakciny.net. Bude nějaká uprava vyhlášky? protože pediatři se stále odvolávají na zákon. Ted ve sněmovně neprošel návrh novely Zákona o ochraně veřejného zdraví, takže co se týká povinného očkování hexy, žádné změny v zákoně nebudou, bohužel.
Ano, přesně tak, včera jsem to zrovna poslouchala v rádiu, že do školek budou přijímány jen děti naočkované všemi povinnými očkováními. Takže beze změn.
Dcera má 25 měsíců a včera dostala první očkování na MMR.
Dětská doktorka říkala, že další bude až někdy cca v 5 letech, že od ledna se mění zákon a že bude mít do školky potvrzení o očkování v pořádku
![]()
Tak jsem ráda, že to dobře dopadlo a že jsem počkala. ![]()
Píšu to sem, třeba to někomu pomůže v rozhodování. ![]()
Jo já myslím, že to není tak růžové, protože tuším, že s zároveň s tím určili horní hranici prvního očkování. Což nebývalo..
@Run co to znamená, kdy nejpozději mohu naočkovat nově dítě?
@EmmaAnna Uvažovalo se myslím o 18 měsících…mně se to moc nelíbí…
@kacaba379 no to jde, dřív jak v roce jsme neočkovali ani jedno dítě, druhé dokonce v roce a půl…rok a půl je podle mě ideál, ale ne všechna očkování najednou
@EmmaAnna píše:
@kacaba379 no to jde, dřív jak v roce jsme neočkovali ani jedno dítě, druhé dokonce v roce a půl…rok a půl je podle mě ideál, ale ne všechna očkování najednou
bavíme se o MMR.. Tam podle mě teda rok a půl určitě ideál není…