Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tinkka Tak pokud to cítíš jako správné, tak ji určitě nech oočkovat. Vždycky je to výběr mezi čertem a ďáblem - tedy mezi pravděpodobností a mírou rizika onemocnění a očkování.
@Urtica-dioica píše:
@Tinkka Tak pokud to cítíš jako správné, tak ji určitě nech oočkovat. Vždycky je to výběr mezi čertem a ďáblem - tedy mezi pravděpodobností a mírou rizika onemocnění a očkování.
Jen teda ještě dodám, že očkování hep. B u malých miminek nedoporučuje ani Petráš, a ten je jinak provakcinační…
@Urtica-dioica jojo, to jsi řekla správně volit mezi zlym a špatným, no, každopádně je to dilema, ted jsem rozhodnutá pro odklad na půl rok minimálně a mezitím budu pátrat po informacích…jak jsi očkovala Ty?
@Tinkka píše:
Co na tom nechápeš? Místo dvou dávek MMR bude jedna a místo čtyřek dávek hexy budou tři. Je to jednoduché.
Ted mě odepsal Dr. že to bude uveřejnovat až v září, že mám vyčkat, takže proto to nikde zatím není uvedeno - takže vyčkejme do září. Nicméně pediatři by to oznámení od hygienika dle Dr. Petráše měli mít. Takže asi tak…
ano tři dávky hexy jsou možné i dle příbalového letáku, ale nechápu mmr - jedna vakcína se snad neočkuje nikde ![]()
@Tinkka Dcerka má půl roku a domluvila jsem se s dr., že naočkujeme tetravakcinu ve schematu 2 plus jedna, s první dávkou teď na půl roce. Obrnu budemem očkovat zvlášť - po roce věku a žloutenku zatím vůbec, později uvidím. Ale já sama mám problémy s imunitou - alergie a autoimunitní onemocnění a právě toto očkování (proti žloutence B) je dáváno do souvislosti s propuknutím roztoušené sklerozy a dalších autoimunitních onemocnění, takže ho možná, vzhledem ke genetické zátěži, nebudem dávat vůbec.
@aleba píše:
ano tři dávky hexy jsou možné i dle příbalového letáku, ale nechápu mmr - jedna vakcína se snad neočkuje nikde
Podle odkazu, ktery davaly holky - http://www.vakcinace.eu/novinky - se bude druha davka MMR posouvat az za ukonceny sedmy rok.
„Posunutí aplikace druhé dávky vakcíny proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (MMR vakcíny) do pozdějšího věku
Na základě výsledků národních serologických přehledů a současné epidemiologické situace se očekává posunutí aplikace druhé dávky MMR vakcíny do 7 let věku, přesněji od dokončeného sedmého roku věku dítěte do dokončeného osmého roku věku dítěte.“
@krokodylka píše:
Podle odkazu, ktery davaly holky - http://www.vakcinace.eu/novinky - se bude druha davka MMR posouvat az za ukonceny sedmy rok.
„Posunutí aplikace druhé dávky vakcíny proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám (MMR vakcíny) do pozdějšího věku
Na základě výsledků národních serologických přehledů a současné epidemiologické situace se očekává posunutí aplikace druhé dávky MMR vakcíny do 7 let věku, přesněji od dokončeného sedmého roku věku dítěte do dokončeného osmého roku věku dítěte.“
ano tak si to myslím stejně, o tom posunutí se mluvilo již dřív, doufám, že to bude platné. Jen zakladatelka to podle mě pochopila špatně - že bude jen jedna vakcína MMR celkově.
@krokodylka @aleba
holky a to už je v platnosti, nevíte?
Nás čeká druhá dávka v září, takže kdyby nebyla, byla bych neskutečně ráda:)
@Lejaa Netusim… na tom webu pisou, ze prakticky to bude az nejdriv od ledna 16, ale je to informace z letosniho unora… ![]()
Malou by cekalo prvni MMR ted, ale odkladam (sesta nemoc, potom zuby).
@Urtica-dioica tetravakcina je co p rosimte? A ta obrna jde očkovat zvlášť? Mám také autoimunitni nemoc..kde jsi o té souvislosti četla p rosimte? Děkuji za info.
@krokodylka
Ajoo, tak se zkusím asi s doktorem domluvit.. uvidím co mi k tomu řekne
@Tinkka Informace o jednotlivých vakcínách, složení apod., podle kterých jsem se rozhodla neočkovat hepatitidu B mám z knihy „Očkování pro a proti“ od Martina Hirte. Tetravakcina obsahuje černý kašel, hemofila, záškrt a tetanus. Obrnu lze očkovat zvlášť, navíc je to dobře snášená vakcina bez přítomnosti hliníku - takže rozklad mi v tomto případě přišel přijatelný. Konzultovala jsem to se svojí pediatričkou a s očkovacím centrem.
@Lejaa mně dnes řekla doktorka prakticky totéž, co se píše tady (čtvrtá odpověď zdola) ![]()
Dneska jsme byli na první dávce Hexy a když jsem se ptala podle jakého schématu očkují, tak mi bylo řečeno, že 3+1, 2+1 není schválené. Nechtěla jsem se dohadovat, když máme teprve první dávku, ale kdy to už bude oficiální ať tam můžu přijít s nějakým papírem?