Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Klidně můžeš, ale u štěněte se doporučuje opak – vzít do nového něco načichlého jeho mámou a sourozenci.
Tak mu třeba udělejte mix, ono stejně bude vnímat především to, že je najednou bez všeho, co znalo celý život, ale brzy se rozkouká – nic jiného mu ani nezbyde.
Hlavně hodně trpělivosti přeji. ![]()
Deku vezmi s sebou až pojedeš pro štěně a nech jim jí tam než pojedete domů. štěně tam ucítí svou mámu a sourozence a bude víc v klidu. na Vše psy si zvykne během pár dní ![]()
Přesně jak se radí zde, je to naopak. Potřebuje cítit maminu, aby se eliminoval stres. Na tebe a psy si zvykne ![]()
A nebo bude jako naše bestie, to mrňavý cosi si ani nevšimlo, že už není u maminy, ani jednou nezaknucel, nastěhoval se nám do postele a už od tama nevylezl ![]()
Děkuji všem. Od chovatelky urcite bude mít decku se svým pachem. Ale prý se má přidat i z nového domova. Ale děkuji, raději se zeptám, než aby potom mělo stěně šok
![]()
@Katastrofaobecna píše:
Přesně jak se radí zde, je to naopak. Potřebuje cítit maminu, aby se eliminoval stres. Na tebe a psy si zvykne
A nebo bude jako naše bestie, to mrňavý cosi si ani nevšimlo, že už není u maminy, ani jednou nezaknucel, nastěhoval se nám do postele a už od tama nevylezl
U mě to probíhalo úplně stejně. Přišla a okamžitě se nastěhovala
Bez kňučení, bez povšimnutí ![]()
@Katastrofaobecna @Dha14 U nás to bylo přesně taky tak, nechápali jsme ![]()
Jinak jsem žádnou dečku ani svoji ani její nebrala. Navštěvovala jsem ale štěndo dost často. Nebyl s ní žádný problém. Sem tam kuňkla v noci, že chce za mnou do postele, tak jsem vstala a šla si lehnout k ní do pelechu. Když usla, tak jsem šla zase zpátky do postele. ![]()
Krásny večer všem. Chtěla bych se zeptat. Budeme mít štěňátko a mam koupenou krásnou malou dečku. Četla jsem, že by se měla nechat “načáchnout” vůni majitele a vzít ji sebou v den odběru do auta (aby už si stěně zvykalo na novou vůni). Tak bych se chtěla zeptat, zda když to dam psům do pelechu, aby tam otreli svůj pach, tak jestli to pro stěně nebude až moc velký stres, ze cítí vůni jineho psa. Ale zároveň chci, aby už si zvykala na vůni psu i mě. Nevíte nekdo, co to se štěňátem udělá?