Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
HD pastelky jsem na malého používala hned po návratu z porodnice. Možná jde taky oto, jak skládáš ten „chobot“ já jsem ho skládala ale na kluka a to je prý jiné… Separačky jsem dávala chvilku, ale nevyhovovalo mi to. Plenku je stejnak potřeba přeprat… A co vím, tak zrovna Aničky moc oblíbené nejsou ![]()
Me prisly Haipy dost velke pro novorozence, ale cca od 14 dne jsem je uz taky zkousela…separacky jsem davala, nejradsi jsem mela tusim celuozove, v takovee te roli. Anicky jsem mela taky a moc me neoslovily.
separacky podle me smysl maj, stolice ji sice ridka, ale je to takova kase, tak se cast sebrala a vyhodila a ja drhla jen ty fleky…
jestli ji vadi pocurana umela plenka, tak latkovka podle me bude vadit jeste vic…ale muzes zkusit nastrihat flausovou deku, levne to vyjde z irma deky z Ikei, to pakadene vyhodis, zbytek se da vyprat. Cenove to vyjde snad levneji nez celuozove, jednou jsem to pocitala.
suik: no smysl… nevím, mě vadilo, že je nemůžu házet do záchoda, v koši jsem to nechtěla, tak jsem to radši vydrbala. Dávala jsem tedy ještě do plen takové domašité vkládačky z povlečení a bylo to v pohodě.
Mně přišly HD na novorozenkyni moc velké, první měsíce jsem dávala čtverce.
@oukidouki píše:
Ahoj holky, mám doma 14 denní holčičku. Papírových pleny spotřebuji strašně moc, pořád kaká a i počuraná plena ji brzy vadí. Opravdu přebalujeme neustále. Mám nachystané Haipa Daipa pleny, ale nevím, kdy s nima u novorozence začít. Dnes jsem zkoušela jednu dát, přišlo mi, že se jí to zrovna moc nelíbilo, nevím, jestli to není tím, že je moc objemná, jak leží na zádech, že ten zadní lem může být nepříjemný.
Ještě bych chtěla poradit, jestli jste dávaly na tak malé mimi i do těchto plen separačky nebo to nemá smysl skrz tu řídkou stoličku. A co říkáte na separačky Anička?
Díky moc
Tak dle mého názoru jsou HD na pidimimi obří. Ale je zas spousta maminek, co si je nemůžou vynachválit - asi záleží na velikosti miminka no. Pokud nechceš kupovat jiné plíny, tak bych ty HD ale používala.
Separačky Anička jsem používala, ale ony jsou umělé a nedají se házet do záchodu - nerozloží se, tak to pak pro mě taky smysl nemělo. Kup si separačky které můžeš splachovat. Na novorozeneckou stoličku se hodně prodávají Disany, či Popolini - akorát jsou větší, tak bych je asi stříhala na půl.
Holky, děkuju moc za názory a rady. Zkusím ještě chvilku počkat, jak se více sehrajeme a malá přibere a zkusím jí tu plenku nějak lépe složit. Tu deku mám doma, slyšela jsem o tom, možná ustřihnu kousek a uvidím. Je to těžké, každé mimi je jiné, doufám, že snad aspoň na den ty látkové nakonec budou fungovat. Max. je zkusím fakt až za pár týdnů, když už třeba nebude tak moc čurat.
Při nejhorším je prodám, mám 28 ks za výbornou cenu, půlka je nová, půlka z ruhé ruky.
@oukidouki Já látkuju od 2.týdne. Používala jsem obyčejné čtverce a svrchnáky a malá vydržela i tři hodiny. separačky jsem na řídkou stoličku nedávala…
Prckovi balík na zadečku nevadil, to jsem spíš byla vyplesknutá já…
Nebo zkus tyhle http://www.modrykonik.cz/…vorozenecke/ Na novorozenci jsou krásné. Štíhle, sají…Vydrží min.do 2,měsíce.Ty doporučuju! Nebo nové tady http://www.anavy.cz/…-na-patentky
Teri - díky moc za tip, já se jen bojím něco nakupovat, když jí vadí počuraná i papírovka
, obávám se, že v látce to bude ještě horší, proto chci chvilku počkat a zkusit nejdřív ty, co mám doma, když tak zkusím i čtverce, pár jich doma mám, jde jen o to vyzkoušet, jak hodně ji bude vadit počuraná látková plena.
@Teri88 píše:
@oukidouki Já látkuju od 2.týdne. Používala jsem obyčejné čtverce a svrchnáky a malá vydržela i tři hodiny. separačky jsem na řídkou stoličku nedávala…
Prckovi balík na zadečku nevadil, to jsem spíš byla vyplesknutá já…
Jestli máš čtverce,tak to určitě zkus…nejlepší je novosklad, ten většinou nepustí ani vaječinu…dovnitř můžeš nebo nemusíš dát ještě látkovku složenou na osminky…
http://www.latkovepleny.cz/…enecky-sklad
Já se taky zezačátku pořád bála, jestli jí to nevadí, ale zvykla si fakt rychle a ted je v látce pořád…když ji náhodou musím dát jednorázovku,tak jsem z toho špatná,protože je pak strašně otlačená od těch gumiček a navíc mi to smrdí..:)
Ahoj holky, mám doma 14 denní holčičku. Papírových pleny spotřebuji strašně moc, pořád kaká a i počuraná plena ji brzy vadí. Opravdu přebalujeme neustále. Mám nachystané Haipa Daipa pleny, ale nevím, kdy s nima u novorozence začít. Dnes jsem zkoušela jednu dát, přišlo mi, že se jí to zrovna moc nelíbilo, nevím, jestli to není tím, že je moc objemná, jak leží na zádech, že ten zadní lem může být nepříjemný.
Ještě bych chtěla poradit, jestli jste dávaly na tak malé mimi i do těchto plen separačky nebo to nemá smysl skrz tu řídkou stoličku. A co říkáte na separačky Anička?
Díky moc