Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky.
Jdu si pro radu. Mam 4denni miminko a v porodnici mi rikali ze mam přebalovat vzdy pred kojenim a kdyz nakojim nemam si prdiku do pliny vsimat (prebalit jak vstane at ji zase nerozbaluju), fungovalo to dobre v porodnici. Dneska nás pouštěli domu a rikali ze jak zacne kakat žlute znamena to ze ji nic nechybí hned v porodnici uz mela žlutou stolici. Po příchodu domu krasne usla spala dlouho, prebalilo se nakrmilo a byla s nama vzhuru kdyz zacala zyvat tak jsem prebalila znovu pokakanou dala nakojit a jen co jsem ji dala do postýlky zase jsem slysela jak strasne moc tlaci a tece ji zase kakani. Ale spi dal je blbost ji zase budit a přebalovat kdyz bych zase kojila a zaae nanovo? Nebo nechat spat tzv "v pokakane pline " a pockat az vstane? Byla by to treti pokakana plenka behem asi dvou hod. Díky
Když slyším, že se pokajdí, tak vždy přebalím a to i když právě usne - on je tak unavený, že stačí cucnout prsa a je zase v limbu. Mně by se taky nelíbilo spát v hovínkách…
A malej se zvládne po… několikrát i během pár minut. Takže vyměním plenu, pokadí se, vyměním, pokadí se a to zvládne i několikrát ![]()
Příspěvek upraven 15.03.17 v 19:11
Ja sem nechavala spat, prebalil se kdyz se vzbudil, takle bys ji akorat probudila, byla by mrzuta a uspavali byste nanovo a nikde nemas psano ze se po nakrmeni nepokaka znova ![]()
Edit: ale myslim to tak, ze se prebalil az po krmeni a kdyz se po… behem spani tak sem ho nechala dospat. Opruzenej nikdy nebyl.
Příspěvek upraven 15.03.17 v 19:20
Když jsem uložila a slyšela, že se dítko pokadilo, přebalila jsem spící. Nemyla jsem ve vodě, ale využila ubrousky. Byla to rychlá akce.
Raději jí přebalit a v nejhorším probudit než mít opruzené dítko.
Jejda jejda, není dobré poslouchat vše, co ti řeknou v porodnici. Máš snad vlastní pocity a přece si všechno uděláš tak, jak to vyhovuje tobě a miminku. Přebal až chvíli po krmení, moje doporučení. Miminko se při jídle uvolní a už to jede do plenky.
![]()
Já bych teda nenechala v pokakané plínce, bude mít opruzeniny, přebaluj jak je potřeba
Jj klidně přebaluj až po krmení, když se ti pokakává po krmení. Máš svůj instinkt ten je nejlepší
Řiď se instinktem. Netřeba dělat to tak, jak Ti někde někdo řekne. Časem si v tom uděláš určitě systém sama. Jinak bych pokaděné novorozeně přebalila, nedovedu si představit potom ten zadeček, kdyby v tom mělo 2 hodiny spát.
Určitě bych přebalila, vždyť se ti oprudi. Navíc je to holka ať to nemá rozpatlane všude. Já bych tedy přebalovala až po jídle, s plným bříškem se líp tlačí tak se ti spíš pokaka po kojení než před.
Pokakane dite bych vzdy prebalila. Nenapadloby me nechat ho v tom. Vzdy jsem prebalila pred kojenim, pri kojeni dite usnulo a spalo. Pokud se pokadi, prebalila bych znovu. Podle potreby proste.
Já jsem najedu stránku rada ze mi konečne po asi dvou hod. Snažení usla a budit a zase davat pit mi přijde blaznive když jsem uz kojila tak třikrát k tomu jeste ublinkava tak dáváme po troskach a vzdy odbrneme, ted konecne usla a zase ji budit kdyz byla uz mrzuta a uzyvana nadruhou stranu fakt slyším podruhe jak ji to slo do plinky…dilema
Ale spi dal
No nakonec tam mela trochu uprdnute ale zvuku jak kdyby mela mit plenky XXXL každopádně diky vsem