Novorozenec na JIP - plíce

2600
23.3.20 10:22

Novorozenec na JIP - plíce

Ahoj holky, dnes v noci jsem porodila v termínu. Miminko bylo na pozorování a teď jsem se dozvěděla, že ji museli odvézt na JIP. Prý se jí nevytvořila nějaká látka v plicích a možná bude potřebovat masku. Jsem z toho zoufalá, doktoři tvrdí, že bude v pořádku, ale nic moc víc mi neřeknou. Máte někdo podobnou zkušenost? Zotavilo se děťátko brzy?
 Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4523
23.3.20 10:30

Ta látka se jmenuje surfaktant a zajistí, že jak se mimino po porodu poprvé madwchne, tak se plíce rozlepi od sebe a můžou normálně fungovat. Synovi se stalo něco podobného. Po porodu dýchal, ale pak přestal. Nakonec pomohlo podání kyslíku. A pry To bylo tím, že měl surfaktant málo a rozlepila se mu proto jen jedna plíce, kterou to ale sám neudychal. Pak už byl v pořádku a dýchal pěkně sám. Jestli to do budoucna bude nebo nebude mít následky se zatím neví, něco řešíme, ale žádné katastrofy, vypadá to velmi nadějně. Tak hodně štěstí i vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
23.3.20 10:35
@chaela píše:
Ta látka se jmenuje surfaktant a zajistí, že jak se mimino po porodu poprvé madwchne, tak se plíce rozlepi od sebe a můžou normálně fungovat. Synovi se stalo něco podobného. Po porodu dýchal, ale pak přestal. Nakonec pomohlo podání kyslíku. A pry To bylo tím, že měl surfaktant málo a rozlepila se mu proto jen jedna plíce, kterou to ale sám neudychal. Pak už byl v pořádku a dýchal pěkně sám. Jestli to do budoucna bude nebo nebude mít následky se zatím neví, něco řešíme, ale žádné katastrofy, vypadá to velmi nadějně. Tak hodně štěstí i vám.

Děkuju moc za odpověď i za uklidnění. Hned je mi lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky