Novorozenec- spánek přes den

24
11.7.12 11:25

Novorozenec- spánek přes den

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti se spánkem novorozenců přes den.
Mám 3. týdenní mimi(moje první) a ihned po kojení mi většinou pláče a nechce usnout. Takto malé mimi zatím nejde nijak moc hračkou zabavit… Nyní pevně zavinuji ručičky k tělu, ale bez zavinovačky neusne. Nevím jak pláč po kojení utišit než zavinutím+dudlík. Jinak by prostě ležela v postýlce a řvala. Máte radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
karolínka12
11.7.12 11:37

Myslím si, že děláš dobře a v tomhle věku to asi ani jinak nepůje; nám třeba ani tohle nestačilo; doporučuji knihu od H. Karpa nejspokojenější miminko v okolí

• Citovat
  • Upravit
675
11.7.12 11:40

Pokud zavineš, dáš dudlík a je v klidu a spinká, pak je to ok, akhle malé mimi ještě moc neumí usínat samo od sebe, my zase museli vozit a drncat, aby usnula, teď jí jsou 4 msíce a přes den někdy usne i sama, do smrti jí vozit nebudeme že? :) ta naše zavinovačku ve 3 týdnech odmítala a zavinut se vztekala, prostě chtěla prostor a dudlíka nemá dodnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.7.12 11:45

Trochu mě děsí, že jsem na netu našla nějaké video kdy upozorňují na nutnost nechat volné nohy, kvůli kyčlím. Já zavinuji do rychlozavinovačky, přes ní utahují plínku(přes ruce) a ty nožičky zas tak navolno nejsou. Sice je neutahuji, ale ta zavinovačka má pevný materiál a nohy prostě volné úplně nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
11.7.12 11:55

Mě radili v porodce když utahuješ zavinku, tak první mašli utáhnout dost (beru od hlavičky) druhou jen trochu a poslední nechat úplně volnou, právě kvůli kyčlím, tak pokud máš i klasickou zavinku tak zkus tu.ty kyčle opravdu potřebují být volně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
11.7.12 13:17

Mně když takhle malý řval, tak jsem pak zjistila, že má hlad a to třeba i po hodině kojení, on se prostě pořádně nenajedl, jakmile byl pak napapaný tak byl většinou klid, pokud neměl prdíky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.8.12 12:05

Mě malá řve když jí dám do postýlky po kojení-odříhnutí. Vždy jí ještě přiložím k prsu a když nechce mlíčko, tak jí opět dám do postýlky a stejně řve. Někdy jí to vydrží pěkně dlouho… sama od sebe nepřestane. Když si jí dám na hruď, tak přestane. Trošku usne a dám jí spát do postýlky a je klid. Zavinout nechce. Okamžitě s sebou škube a brečí a dudlík jí vydrží v pusince jen minutu. To je denně…ženská holt ten řev musí vydržet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.12 21:17

Jj tak to mame uplně stejne. zavinku pro ni nechci koir jak byly ty hice tak se mi v tom zaparila a stejnakse z toho vyvrtěla ven, myslim že to tím prostorem neni je v postilce s mantinelama a ma naducanou peřinku, ale bojimse aby ji neco nebolelo, je nakojena, přebalena a stejnak posledni ( 4.tyden ) je dost neklidna. Nebo jestli mám špatne mliko, ale to nevipada… co ji tak muže trapit? samozdrejmne prdíky, masiruji, davam kapičky a kdyz je to kor..řev.. tak i zahřivam břísko… napada vas co by ji molo takhle malou jeste zlobit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí