Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti se spánkem novorozenců přes den.
Mám 3. týdenní mimi(moje první) a ihned po kojení mi většinou pláče a nechce usnout. Takto malé mimi zatím nejde nijak moc hračkou zabavit… Nyní pevně zavinuji ručičky k tělu, ale bez zavinovačky neusne. Nevím jak pláč po kojení utišit než zavinutím+dudlík. Jinak by prostě ležela v postýlce a řvala. Máte radu?
Myslím si, že děláš dobře a v tomhle věku to asi ani jinak nepůje; nám třeba ani tohle nestačilo; doporučuji knihu od H. Karpa nejspokojenější miminko v okolí
Pokud zavineš, dáš dudlík a je v klidu a spinká, pak je to ok, akhle malé mimi ještě moc neumí usínat samo od sebe, my zase museli vozit a drncat, aby usnula, teď jí jsou 4 msíce a přes den někdy usne i sama, do smrti jí vozit nebudeme že?
ta naše zavinovačku ve 3 týdnech odmítala a zavinut se vztekala, prostě chtěla prostor a dudlíka nemá dodnes
Trochu mě děsí, že jsem na netu našla nějaké video kdy upozorňují na nutnost nechat volné nohy, kvůli kyčlím. Já zavinuji do rychlozavinovačky, přes ní utahují plínku(přes ruce) a ty nožičky zas tak navolno nejsou. Sice je neutahuji, ale ta zavinovačka má pevný materiál a nohy prostě volné úplně nejsou.
Mě radili v porodce když utahuješ zavinku, tak první mašli utáhnout dost (beru od hlavičky) druhou jen trochu a poslední nechat úplně volnou, právě kvůli kyčlím, tak pokud máš i klasickou zavinku tak zkus tu.ty kyčle opravdu potřebují být volně
Mně když takhle malý řval, tak jsem pak zjistila, že má hlad a to třeba i po hodině kojení, on se prostě pořádně nenajedl, jakmile byl pak napapaný tak byl většinou klid, pokud neměl prdíky ![]()
Mě malá řve když jí dám do postýlky po kojení-odříhnutí. Vždy jí ještě přiložím k prsu a když nechce mlíčko, tak jí opět dám do postýlky a stejně řve. Někdy jí to vydrží pěkně dlouho… sama od sebe nepřestane. Když si jí dám na hruď, tak přestane. Trošku usne a dám jí spát do postýlky a je klid. Zavinout nechce. Okamžitě s sebou škube a brečí a dudlík jí vydrží v pusince jen minutu. To je denně…ženská holt ten řev musí vydržet ![]()
Jj tak to mame uplně stejne. zavinku pro ni nechci koir jak byly ty hice tak se mi v tom zaparila a stejnakse z toho vyvrtěla ven, myslim že to tím prostorem neni je v postilce s mantinelama a ma naducanou peřinku, ale bojimse aby ji neco nebolelo, je nakojena, přebalena a stejnak posledni ( 4.tyden ) je dost neklidna. Nebo jestli mám špatne mliko, ale to nevipada… co ji tak muže trapit? samozdrejmne prdíky, masiruji, davam kapičky a kdyz je to kor..řev.. tak i zahřivam břísko… napada vas co by ji molo takhle malou jeste zlobit?