Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Není to nějaký tvůj bývalý?
Nevím, tak až budete příště u ní a bude doma, požádej ji o představení.
Zeptala ses ji, proc ti ho jeste nepredstavila? Jak to zduvodnila?
Když měla kamarádka nového přítele chtěla jsem vidět alespoň fotku
a v dnešní době sociálních sítích to nebude asi takový problém. A ani doma nemaji společné fotografie? Když by ani po vyznání ho neukázala na fotce. Přišlo by mi to divné, jestli se za něj nestydí a nebo jak píší jestli ho opravdu neznáš
A nebo se mu prostě nechce mezi holčičí tlachání, tak vymyslet rande ve 4.
Nevím buď partner nechce nebo má velmi málo času. A taky platí pravidlo, že hezcim a štíhlejší kamarádkám se partner nepředstavuje.
Už nejednou to dopadlo prebookovanim dotyčného, obzvlášť pokud k něčemu je. ![]()
Ano, tohle je divné.
Mám taky kamarádku s novým partnerem, zatím s ním dělá tajnosti a chce si ho užívat sama, takže naživo jsem ho neviděla, ale od začátku vím, kdo to je, a chlubí se mi každou provedenou společnou fotkou.
A až s ním stihne i bydlet a čekat dítě, předpokládám, že už ho znát budu.
Jestli jste tak dobré kamarádky, úplně normálně bych se jí zeptala - narovinu.
Proč z toho taková věda? „Janičko, zveme vás zítra na večeři, oba s manželem se těšíme, že poznáme tvou drahou polovičku“.
Teda jako kámošce po 20 letech přátelení, bych s klidem řekla (třeba jak bych u ní seděla na víně a on by byl doma): Ty Jano, nechceš mi představit svého chlapa?
A čekala bych co řekne.
Myslela jsem, že kamarádství po tolika letech už komunikaci narovinu zvládne
![]()
Ne, to ne ja byvaleho nemam
muj muz je první a současný to se nebojim, ale pobavilo me to.
Na hezčí nějak nehraju, nejsme děti a ani o přebrání fakt není řeč, to se opravdu nebojím, že by zrovna tohle byl důvod.
A joo, tak mluvíme spolu narovinu bez hranic, ale co se teď týká jeho, tak je to takové citlivé téma… on je teď Bůh a pan dokonalý, jsou spolu krátce, takže se jen dočkám odpovědi např. že se s lidmi moc nebaví ![]()
Jinak o něm pořád vypráví apod… ale prostě je mi divné, že mi ho nepředstaví i kdyby ho měla donutit, přece jsme nejlepší kámošky ![]()
Může mít opravdu třeba sociální fobii. Nebo prostě na nějakou kamarádku není zvědavej. Víš, co dělá za práci? Třeba má lidí po krk celodenně v práci a doma chce mít klid. Jinak to nemusí být zrovna tvůj ex, ale někdo z okolí, ex další společné známé, nějakej ženáč. Nebo mě napadla i crazy varianta, že žádnej přítel neexistuje, prostě jen vzniklo mimčo. Co na to říká tvůj manžel?
To fakt působí zvláštně. Nejspíš sama ve skrytu duše ví, že něco není úplně 100%ní a nechce si to přiznat, natož to slyšet od kamarádky. Zkus se zeptat, říct jí to tak, jako tady ![]()
No a nemůže být třeba ženatý? Třeba ho znáš a proto ti ho nechce představit..nebo je to prostě jenom náhoda no. ![]()
A nebo je fakt ošklivý (má nějaký handicap, je extrémně obézní…atd.) a ona se bojí, že bys jí ho „sepsula“
Neviděla jsi ani fotku?
Buď je to tvuj manžel, bejvalej, ošklivej, moc starej, moc mladej, ženatej soused, může tě znát a nejsi mu sympatická, tak se s tebou jednoduše nechce bavit, nebo třeba vůbec neexistuje
![]()
Fakt nevim, ale je to divný, neptej se na to tady, ale zeptej se ji a uvidíš co z toho nakonec vyleze.
Ahoj. Mam od detstvi kamaradku, nejlepsi. Zname se 20 let, opravdu bez konfliktu a hádek, muzeme se na sebe spolehnout, zkratka pratelstvi. Bydlime od sebe kousek a vídáme se, pokecame atd…
Ja mam synka, kteremu dela fakt super „tetu“ a samozrejme k nemu ma vřelý vztah. Odjakziva jsme se my s ni a jejim partnerem vídali atd…
Našla si jiného partnera, otěhotněla s ním, tedy ceka mimco a moc se na malyho tesim. Sice se od te doby mene vídáme, ale to chápu. Zamilovanost, domacnost, tehotenstvi + zustala na neschopence a ma omezene vychazky.
a to nemyslim nijak zle nebo tak. Se tu chci spis jen zeptat, jestli je to běžné a že se zbytečně divim, ze ho neznam, ale me to prijde divne… A az budu jednou na navsteve, on vleze do dveri, to se budeme seznamovat po 3 letech az na sebe narazíme?
a taky, ze mi ho asi nechce predstavit a proc… 

Ale normalka, ted pro zmenu resime miminka, predavam ji hadriky, klasika…
Jenze mi docela mrzi, ze mi nepredstavila sveho partnera a prijde mi to zvlastni. U ni jsem ho nikdy nezastihla neboť dlouho pracuje a tak nejak je to uz rok a ja ani nevim jak ten chlap vypadá
Naposledy, kdyz jsem tam byla a sedeli jsme venku, on byl doma tak ani neprisel nebo ho nepozvala