Nuda na mateřské - vy taky?

505
13.7.15 17:50

nuda na materske .... vy taky?

Ahoj holky,
prosim Vas reknete mi, jestli nejsem divna, ale jsem na materske a strasne se nudiim… mam dvouletou holcicku a 14 denniho klucika. Deti jsou asi extra hodny, ale malej vetsinu casu prospi a mala je je hodna a klidna.
Ja kazdy den rano uklidim, mycka, plochy, prach, zamest. Pak jdeme treba do obchodu nebo ven a varim polivku a druhy. Po obede deti spi, tak vetsinou odpocivam a cucim na neco na netu. Jinak jak se vyspi svacina atd. Jak padne asi 5 hodina, tak na me padne nuda, barak uklizeny, uvareny, vsechno hotove. Ja sedim decka sou hodny a ja se muzu unudit…
a to musim rict, ze jeste navic pecu domaci pecivo, delam si ruzny domaci veci co jde, lucinu, jogurty apod, stavy atd. To nejaky cas zabere, ale stejne se pres den nudim… dokud malej nebyl na svete tak jsme furt nekde trajdali, po kamaradkach, venku, k nasim, ale s tim prckem se me jeste nikam moc nechce, je jeste dost malinkej. Co delate vy na materske? Jak se zabavujete? Kdyz je hezky, jsme vetsinu dne na dvore, kde ma mala pisek a bazen a tak tak to vcelku utece… ale ja se nudim i na zahrade.
Kamaradky tu zadne nemam, bydlime tu chvili a nikoho moc nezmam a ani tu ke me nikdo moc neni…
Taky to tak nektera ma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
13.7.15 17:55

Sice nejsem na mateřské, ale napadá mě, co nějaké ruční práce? Něco si ušít, uháčkovat, vytvořit…to dokáže zabavit na dlouhé hodiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.7.15 17:58

Mozna, ze na tenhle prispevek budes za pul roku az rok docela vzpominat :lol:

mam dve deti, 1,5r a 3r a mam pocit, ze jsem se ty posledni tri roky nejak nestihla zastavit. ale uznvama, ze ja mam naopak docela narocne deti, zvlast to prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
13.7.15 18:05

Presne, to prijde :mrgreen: starsi je jeste i tak malinky. Maly mel ted dva roky a zabavi se hodne sam. Mam i starsi dceru a ta kdyz nebyla ve skolce tak porad chodila ze chce hrat to, pak zas to a kolikrat nestihnu uklidit :lol: takze si uzivej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
13.7.15 18:07

Vadí mi, i když děcka řeknou, že se nudí. Já nemám nikdy pocit nudy, a nenudím se ani, když jsem sama a mám vše hotové. Klidně lehnu, čtu, na netu, peču, ruční práce, na zahradě kytičky, vymýšlím nové vylepšení baráku, zahrady prostě, to co mě baví a nebo taky vůbec nic a jen odpočívám. Člověk, který se nudí mě příjde, že vyžaduje, aby ho někdo bavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
13.7.15 18:20

@kacenkab já se za těch 17m nudit nestihla..pracuju z domova + mám dítě které nejí a nespí (od 3 do 10m přes den max. půl hodiny i to ne vkuse), od 10m naopak spal jen v kočárku, a pořád na mě visel..takže veškerá údržba bytu až po jeho usnutí, tj po 21..celou noc, tj více, než 6h vkuse spalo dítě dosud asi 5×..takže ne, co je nuda nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
13.7.15 18:22

Já mám vpodstatě stejnou náplň dne jako ty (kromě toho hodného dítěte), ale rozhodně bych to nenazvala nudou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
13.7.15 18:25

Aspoň můžeš říct, že máš opravdu mateřskou DOVOLENOU :lol:. Já to tak měla u první dcery, která byla ( a je ) nesmírně hodná. Tak jsem založila rodinné centrum, chodila jsem na AJ, a nakonec jsem byla tolik vytížená, že jsem si tu nudu a nic nedělání užívala, protože jsem tušila, že s druhým dítkem, už to bude aktivnější :mrgreen:. Po RD budeš už jen pracovat a důchodu se možná nedočkáš, tak si toho teď užívej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
13.7.15 19:11
@kacenkab píše:
Ahoj holky,
prosim Vas reknete mi, jestli nejsem divna, ale jsem na materske a strasne se nudiim… mam dvouletou holcicku a 14 denniho klucika. Deti jsou asi extra hodny, ale malej vetsinu casu prospi a mala je je hodna a klidna.
Ja kazdy den rano uklidim, mycka, plochy, prach, zamest. Pak jdeme treba do obchodu nebo ven a varim polivku a druhy. Po obede deti spi, tak vetsinou odpocivam a cucim na neco na netu. Jinak jak se vyspi svacina atd. Jak padne asi 5 hodina, tak na me padne nuda, barak uklizeny, uvareny, vsechno hotove. Ja sedim decka sou hodny a ja se muzu unudit…
a to musim rict, ze jeste navic pecu domaci pecivo, delam si ruzny domaci veci co jde, lucinu, jogurty apod, stavy atd. To nejaky cas zabere, ale stejne se pres den nudim… dokud malej nebyl na svete tak jsme furt nekde trajdali, po kamaradkach, venku, k nasim, ale s tim prckem se me jeste nikam moc nechce, je jeste dost malinkej. Co delate vy na materske? Jak se zabavujete? Kdyz je hezky, jsme vetsinu dne na dvore, kde ma mala pisek a bazen a tak tak to vcelku utece… ale ja se nudim i na zahrade.
Kamaradky tu zadne nemam, bydlime tu chvili a nikoho moc nezmam a ani tu ke me nikdo moc neni…
Taky to tak nektera ma?

hele já ti normálně závidim :) prostě se věnuj nějakým svým koníčkům, ona ta idylka asi dlouho trvat nebude, tak nabírej síly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
13.7.15 19:24

Heh, s dvoutýdenním miminem a sotva dvouletým batoletem jsem měla ty samé myšlenky. Furt jsem uklízela, pekla, vařila, háčkovala, četla… a jakmile přestalo batole přes den spát a mladší začala lézt (staršímu do hraček), nastal pro mě boj o minutu na vykonání potřeby. :D
Užívej si to.

• Citovat
  • Upravit
12
13.7.15 19:29
@jenika1 píše:
Vadí mi, i když děcka řeknou, že se nudí. Já nemám nikdy pocit nudy, a nenudím se ani, když jsem sama a mám vše hotové. Klidně lehnu, čtu, na netu, peču, ruční práce, na zahradě kytičky, vymýšlím nové vylepšení baráku, zahrady prostě, to co mě baví a nebo taky vůbec nic a jen odpočívám. Člověk, který se nudí mě příjde, že vyžaduje, aby ho někdo bavil.

:potlesk: joo, pekný príspevek ;) síce ešte deti nemám, až o tri mesiace, no už teraz si musím povinne válat šunky a nenamáhat sa…no i napriek tomu sa nenudím :) naučila sem sa háčkovat, štrikovať, čítam knížky na ktoré nebol čas..vždy sa niečo najde, ked človek chce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
13.7.15 19:37

@kacenkab No, možná by jsi si mohla z dvouleťákem více hrát, dokud ti to mimi dovolí, nemusí být pořád tak spavé. Nevím, ale mám z tvého příspěvku pocit, že děláš všechno okolo ale s malým si moc nehraješ. :think: Zvláštní zkušenosti vím, že co naučíš staršího tak mladší okouká. A neboj až se začne plazit mimi tak už se nudit nebudeš :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
505
13.7.15 20:30

@elot My si hrajeme dost, čteme knížky, stavíme z kostek, chodíme ven, na zahradu, děláme spolu na písku, pomáhá mě na zahrádce a tak. Ted co máme prcka, tak furt tahá panenka a opičí se po mě :D ale ona je taková samostatná, ona si hraje v pokojíčku a sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
13.7.15 20:36

@kacenkab tak promiň to jsem ti křivdila. :oops: Tak to jsi dobrá stíháš domácnost i děti a ještě se nudiš :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
94
14.7.15 12:02

Mam 11m syna a spis me zacina pomalu ubijet ten kazdodenni stereotyp, se kterym si neumim poradit. Rano uklidit, hrat si, svacina, uspat, najist se a dodelavat veci na baraku, obed, prochazka, svacina, spanek,… Kazdy den v podstate to same. Neni tady v okoli moc kam jit, nikoho tady neznam a narocnejsi aktivity pro druhe tehotenstvi nedavam. Vzdy jsem byla dost aktivni clovek a materska me nijak zvlast nebavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí